Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
snapmeister

snapmeister

Medlem
  • Plats Danderyd
  • Registrerad 2010-08-12
  • Senast aktiv 2015-08-05
  • Antal inlägg 10

Foruminlägg

De senaste inläggen snapmeister har skrivit i forumet.

1
Ursprungligen av grenhall:

..

Men i grund och botten ska du göra såhär:

Ställ in din TC med DHCP och allt igång. Koppla port 4 från Thomson in i wan-porten på din TC. Sedan låter du TC dela ut ip-adresser istället.

Det du får av Teliamodemet är ju en direkt access ut på nätet. Så du behöver inte stänga av DHCP på modemet eller liknande.

Bifogar screenshot.

Antar att detta är förutsatt att Teliamodemet är satt i bryggläge först eller hur?

Ursprungligen av grenhall:

Vet inte vad du har för modem men om det inte är Telias Thomson-modem så kan du koppla in datorn via kabel till modemet och sedan får du testa antingen 192.168.1.1 eller 192.168.0.1 eller vad nu ditt modem ger för dns-adress till dina andra prylar i dagsläget. Det gäller bara för dig att hitta var du stänger av DHCP.

Jag kan berätta om min setup där hemma.

Har Telia fiber (100/100Mbit/s) in i huset så nere i media/serverrummet har jag en Thomson TN-799V2 som tar emot uppkopplingen. Sedan går port 1 till TV i vardagsrum och port 2 till TV i allrummet på ovanvåningen. Därefter har Telia bryggat port 4 så den går in i nätverksuttaget som går upp till kontoret där en Time Capsule står.

Från Time Capsule kastar jag ut en patchkabel in i andra uttaget på kontoret och sedan vidare ner till en Airport Express i vardagsrummet.

Denna i sin tur "utökar" det trådlösa nätet via ethernet så jag inte behöver använda det befintliga trådlösa nätet för att utöka internet.

När jag sitter nere i vardagsrummet har jag ca. 35-50Mbit/s ner och /99Mbit/s upp.

På kontoret med TC har jag ~99Mbit/s ner och ~99Mbit/s upp. Via iPhone 6 Plus.

Så flaskhalsar finns överallt det gäller bara att hitta dessa.

Jag står inför samma dilemma. Har en Technicolor TG799TSvn v2 (=Teliamodemet) till vilken jag kopplat min TC. I dagsläget låter jag Teliamodemet sköta allt, men med avstängd wifi. Wifi får TC sköta.

Jag har TC i bryggläge och skapar således endast trådlösa nätverket genom den.

Detta innebär dock ett gäng problem. Bl.a funkar den trådlösa printern bara sporradiskt. Tydligen har det, enligt Teliasupporten, att göra med att en massa trådlösa enheter krigar med varandra om IP:n. ???

Skulle gärna vilja få till en uppsättning liknande din. Provade idag att låta Telia sätta modemet i bryggläge (över port 4 på modemet). Men då funkade ingenting alls här hemma. Finns det en step-by-step instruktion (eller kan någon peka mot en sådan) över hur man går tillväga? Hur ska inställningarna i TC:n se ut? DHCP Only, DHCP and NAT, Brygga? Vad gäller och vad ska jag tänka på?

Tack på förhand!

Hej!

Är nu inne på min andra Canon PIXMA MG7550 efter problem med anslutning till nätverket här hemma (trådlöst) på den första. Trodde att det berodde på måndagsex av printern och har nu bytt till en ny av samma modell. Problemen kvarstår. Det går inte att skriva ut. Eventuellt går det att göra en utskrift, men efter det tar det stopp. Allt ser bra ut i dockan, förutom att printjobbet går i paus och måste "resume"-as, men jag får därefter ständigt en av två olika felmeddelanden av typen "connection error". Den ena nr 300 den andra 306.

Miljön här hemma är en MBP 13 Late 2013 med Yosemite och nätverket är fiber (100/100) från Telia, via Thomson (numera Technicolor) modem (med avstängd wifi) där jag sedan har en TC på 2TB köpt på Apple Store för en dryg månad sedan som "nav" i det trådlösa nätverket.

Söker jag på Google kan man skönja att det kan finnas problem mellan just Airport miljöer och Canon PIXMA... någon som vet eller har en lösning på problemet/dilemmat jag har?

Tack så hemskt mycket för hjälpen! Har just beställt ett homeplug set och ser fram emot att testa med det.

Har nu testat med Homeplug och det fungerar över förväntan bra! Tack The Real viking!

Senast redigerat 2012-01-10 13:03

Hade hoppats slippa dra kabel, men det kanske inte går att undvika? Har tidigare läst runt en del i forumet och har hittat ett antal referenser till NAT och dhcp eller något åt det hållet. Kan det finnas någon sådan störning tror ni mellan modemet och TC:n?

Hej!

I arbetsrummet hemma har jag ett adsl-modem (Zyxel P660-HW med avstängd wifi) som jag via en nätverkskabel (CAT-5) kopplat till min Time Capsule (1TB, mid 2010) som utgör navet i det trådlösa nätverket. Kopplat till TC:n har jag också min iMac. Då signalen inte räcker till sovrum, badrum och bortre delen av vardagsrummet (andra sidan av enplansvilla) så har jag en Airport Express i hallen som förlänger signalen.

Jag förstår att en utökning av nätverket på detta vis medför sänkt hastighet i nätverket. Det jag dock undrar om är om en prestandaförlust från 6,9 Mbps till 2Mbps är OK? Själv tycker jag att förlusten verkar orimligt stor och känner att en halverad hastighet kanske vore ok men att tappa så mycket?!

Några tips på felsökning eller åtgärder jag kan göra för att öka hastigheten?

Bifogar en grov skiss nedan:

Senast redigerat 2011-12-21 13:44

Jag gör så. Tack Jesper.

Tack alla för era svar i september. Tänkte att en uppdatering kunde vara på sin plats. Det blev inget byte till Telia Smart då det visar sif att de inte kan leverera 30MB hem till mig. Så jag sitter kvar med min "gamla" lösning som nu iställer börjat strula då jag inte får ut mer än lite drygt 2MB surfhastighet när jag kör från MacBook Pron i vardagsrummet.

Utrustningen jag har är som följer: Modem (med avstängd wifi) ett Zyxel P660-HW, TimeCapsule 1TB samt en AirportExpress(n) som förlänger nätet.

Några tips på felsökning jag kan göra för att öka hastigheten? (kör jag från iMac:en trådat i arbetsrummet har jag enligt bredbandskollen 6.9 Mb på ett ungefär).

Toppen! Då tror jag att jag tar och testar det. Tack för svaren. Om det inte funkar kan jag ju kanske alltid få lite hjälp här på 99.se.

Hej!
Funderar på att skaffa Telia Smart (eftersom det verkar vara ett krav för att kunna uppdatera min befintliga uppkoppling från 8MB till 30). Då jag har ett väl fungerande trådlöst nätverk hemma som bygger på Time Capsule och Ariport Express så skulle jag vilja stänga av wifi-delen i Telias smartrouter (tror att det nu är nån Thomsom-grej) och istället använda det befintliga så att säga. Kan jag stänga av wifi i Telia Smartroutern/Gatewayen eller vad de nu kallar den och istället ansluta och använda Time Capsule-upplägget? Hur gör jag i så fall?

1