Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
vihol004

vihol004

Medlem
  • Plats Sundbyberg
  • Sysselsättning Student som är ny på mac :) iMac 21.5"
  • Registrerad 2010-10-07
  • Senast aktiv 2010-11-16
  • Antal inlägg 8

Foruminlägg

De senaste inläggen vihol004 har skrivit i forumet.

1

Jag kommer inte vara förvånad om det är ngt som inte påverkar Sverige... Alla "stora" länder såsom Tyskland, Frankrike, Spanien o England står det skrivet på deras egna språk, men i de småskitländerna som Danmark, Sverige o Finland, står det bara på Engelska..

Ska springa förbi macoteket imorgon och höra med dom. Annars gör jag som du säger!

Okej, men ska man vara så ful att man låter bli att nämna det för dem? Eller ser dem de direkt annars ändå? För det verkar ju finnas personer som haft samma problem, utan nån windowsinstallation...

Okej, jag testar installera om först då tror jag. Men förstår inte vrf garantin skulle sluta gälla bara för att något går snett när jag följer steg för steg hur jag ska göra med en korrekt windows-installation, förmodligen fel på skivan... Men om de skulle debitera för eventuell reparation, vad är det för summor vi snackar om då?

@Rob Min kundsupport gällde bara i 90 dagar, så den har gått ut. Kan man ringa dom ändå utan att dom ska ta typ 50 kr i minuten?

Okej, då blir det nog till att först omsinstallera hela alltet, och om det inte märks någon skillna, får jag väl skicka in den till apple som garantiärende...

Okej, ska försöka fixa extern hårddisk imorn! Men är ju hela datorn som är seg inte bara uppstarten, så startskivan kan inte vara enda felet. Men det kan inte vara någon form utav virus eller liknande?

Jag har 2 val av startskivor, dels MacOS partition och sen nätverkstart, men när jag markerar MacOS partition och trycker på starta om, så säger den att verktyget "bless" inte kunde ställa in den aktuella startskivan...

Men det ska väl vara 1 års garanti om det är fel på hårddisken?

Hej!

Jag är ganska ny på mac, köpte min första i maj tidigare iår och allt med den har fungerat klockrent tills för någon vecka sedan.

Nu tar det fruktansvärt lång tid att starta den (ca 10 min), den står still på den blåa skärmen jättelänge innan skrivbordet kommer upp. Sedan hakar den upp sig lika mkt som en PC :p, dvs stup i kvarten kommer "färgsnurran" eller timmglaset upp och datorn står stilla i några minuter.

Jag har försökt lösa det med hjälp av gamla trådar utan resultat. Först försökte jag med onyX, men förstod inte de så jag körde maintenance (kryssade i alla rutor i de första på boxarna), men det hjälpte inte ett smack. Då försökte jag med applejack, och har både testat med "applejac auto restart" och "applejack AUTO restart". Men ingenting har förbättrats...

Vad kan jag göra? Vill helst inte ominstallera hela OSX, då jag har en iWeb sida med 20 timmars arbete bakom. Kan jag ha fått ett virus? I så fall hur kollar jag upp de?

Nu blev det mycket men är mycket tacksam för svar!

Ps Jag misslyckades med en installation av Windows XP via bootcamp straxt innan detta hände, men jag tog bort windowspartitionen och det är bara Macintosh HD som används.

1