Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
Okänd användare
  • Plats Öckerö
  • Registrerad 2010-11-09
  • Senast aktiv 2019-04-20
  • Antal inlägg 226

Foruminlägg

De senaste inläggen Okänd användare har skrivit i forumet.

Amazon kommer ju inte ha det billigare än vad alla andra svenska butiker/onlineshoppar har? Tänker på Moms, skatt, prissättning osv?

Ursprungligen av keptang:

Har ingen erfarenhet av Hue, men kör Xiaomi själv med ~20 smarta saker inkopplade och allt bara fungerar. Inga gateways som hänger sig eller några andra problem.
Det är faktiskt Philips som tillverkar Xiaomis smarta lampor enligt förpackningarna.

Tycker hue är smidigt med alla sina inställningar, antar man vill inte gå tillbaks till vanliga ledlampor efter man har prövat detta.

Blir ju att smakar mer än vad de smakar för man har ju spotlights så det blir snabbt väldigt dyrt.

Ursprungligen av Json_81:

Skulle inte kalla mig insatt men jag shoppade precis lite både och. Vill du ha färg på något annat än E27 lampor funkar inte trådfri t ex.

Problemet är att Philipslampor är betydligt dyrare än Ikeas. Blir man köper trådlöst på e27 och andra märken om man vill ha färg.

Vad säger ni som är insatta i det här med smart belysning/Smart hem. Ska man satsa på deras lösning istället för Philips Hue?

Ursprungligen av BlackSmp:

Nope det är en glipa

Tack för att du visade

Ursprungligen av xms67:

Jag kör med Apples läder. Både nu till min XS och tidigare till min 7:a. Suveränt skal. En sak jag tycker man ska tänka på är att just XS(och X) är ett mellanting mellan enhands och tvåhandstelefon. Jag kör så mycket jag kan med enhandsgrepp och då vill man ju inte att skalet ska bygga på för mycket så att det blir ännu svårare att hantera den med en hand.

Precis, just därför är jag ute efter något som inte är allt för klumpigt skal.

Fan, hämtade ut min lur och när man öppnar den så upptäcker man en repa vid volymknappen högst upp :/ Visst att lurar är till för att användas och att de kommer komma. Så retsamt man får det direkt innan man gjort nåt. Supporten stängdes innan jag hade hunnit hämta ut och komma hem.

Ursprungligen av Ida Blix:

Jag tycker Apples läderskal är det enda vettiga, kameralinsen går inte i bordet om skärmen läggs uppåt. Skalet är lite tjockare/högre.

Av de man har sett på youtube så såg de ut som att linsen och fodralet var kant till kant. Vad bra att du bekräftar att det inte är så? Nackdelen som man kommer på de gör inte bästa skyddet ifall man tappar luren.

Ursprungligen av zinned:

Här får någon gärna förklara för mig för jag har ALDRIG förstått detta, varför i hela fridens namn folk lägger sina lurar med den mest vitala och känsliga ytan nedåt mot underlaget? Varför lägger ni era lurar med skärmen nedåt, en yta ni är rädd om?

Jag skrev fel. Vad jag menade är kant så när man lägger luren med skärmen uppåt så inte kameralinsen går emot underlaget. Apples leathercase kommer som jag har sett göra så den går emot underlaget.

För att svara på din fråga så ska det finnas lurar som tystar ner ljud/notiser ifall man gör så.

Ursprungligen av Ida Blix:

Mindre ytliga repor blir det oavsett färg (jag älskar nya guldfärgen själv så tog den), men jag tycker det blir supersnyggt. Hade en rostfri Apple Watch ett tag, men reporna byggde bara upp en stilig patina. Det går att polera lite om man orkar pyssla med sånt, men jag skulle låta den vara.

Det slutade med att jag beställde en silver. Man har tänkt att skaffa ett case/fodral så man får ett bättre grepp. Ska bli spännande för jag går ifrån en plus telefon till XS.

Ursprungligen av xms67:

Jag upplever batterikapaciteten som mycket bra. För min normalanvändning så skulle jag nästan klara två dagar utan laddning.

Vad bra! För det var det som funderade om jag skulle ta en X framför XS just av den anledningen. Läst ju att XS ska ju ha något lägre mAh än X och vad tidigare modeller har haft.

Jag är intresserad av trådlöst laddning, vilken laddare kör ni som laddar trådlöst? Nån som kör snabbladdaren? Jag funderar att komplettera med en sådan.

Angående fodral är det någon som har bra tips på ett för XS? Jag är ute efter ett som har följande egenskaper:

  • Skydd för kameralinsen

  • Fungera med trådlöst laddning

  • Kant så den inte går emot underlaget ifall man lägger den på nåt bord/plan yta

  • Swipe-säker

Senast redigerat 2018-09-30 22:02
Ursprungligen av Ida Blix:

Tycker inte alls att batteriet är kasst, men det tyckte jag inte på X:en heller under det året jag hade den. Klarar mig minst en vanlig dag utan laddning. Det finns några skäl att byta upp sig från X till XS, kameran är nog den främsta anledningen för min egen del.

Vad bra att du inte har problem med den. Jag är själv imponerad av kameran av de jag har sett av den. Tycker om det där man kan byta bländartalet i efterhand.

Vad tog du och ni andra för färger? Vad jag har hört så ska silver visa repor synligt. Vad tänker ni kring det?

Vad tycker ni som har XS, är batteriet så kass som man har hört? Hur tycker ni andra som bytt upp sig ifrån X? Är det välja XS framför X?

Ursprungligen av WiFi:

Har inte hunnit fixa skärmskydd till min iPhone X än men för mig har det funkat bra. Undvik skal för sju kronor på olika sidor och köp något som håller. Det finns tjocka skärmglas som skyddar mot fall, men jag vet dock inte hur bra dessa är. Själv föredrar jag ganska tunna skärmskydd som endast skyddar mot repor.

Vad jag tänkte är isåfall ett sådant där temperat/härdat glas. Plastskydd är ju under all kritik. Jag tänker som Culyn att det är inte så mycket repor som oroar mig för jag har alltid mobilen i en ficka som jag aldrig har nycklar, mynt etc i. Utan att om olyckan skulle ske om jag i ett scenario skulle råka tappa telefonen så vill jag helst att den ska klara sig utan att skärmen går sönder.

Ursprungligen av Culyn:

Oki, just repor tycker jag inte är ett problem. I mitt fall är det för att förhindra krossat glas. Samtidigt, 6an som jag har nu har jag tappat >100 gånger och med skydd för baksidan så håller ju frontglaset som oftast.

Exakt min tanke

Ursprungligen av WiFi:

Jag kör med silikonskal och tempererat glas mot repor. Skyddar bra och känns bra.

Hur tycker du och alla ni andra som kör med tempererat glas/härdat glas om det? Skulle de skydda bra om man skulle tappa telefonen? Hur är känslan jämfört med att köra utan?

Ursprungligen av barbapappa_86:

Du syftar på täckningen?

Hehe, tänkte på den där kanten till vänster om Meddelanden. Detta var ju taget iofs inomhus så då kan det skilja endel för mig men visst bättre täckning tackar man inte nej till.

Jag hade hellre föredragit att en repa på utsidan än på själva skärmen. Själv så har jag en skavank på min iPhone som jag stör mig mer på än om jag hade haft en repa på datorns utsida.

Jag stör mig på min skavank som jag undrar hur den kan ha kommit till. Det är inte en repa så undrar vad det kan vara.

Fick tillbaka min lur men det hade ju inte reparerat eller bytt ut den alls, vilket gör mig irriterad.