Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
goboondock

goboondock

Medlem
  • Plats Vallentuna
  • Registrerad 2010-11-16
  • Senast aktiv 2011-08-05
  • Antal inlägg 3

Foruminlägg

De senaste inläggen goboondock har skrivit i forumet.

1
Ursprungligen av Dalle:

Varför ska du gå omvägar med modem -> router - > TC? Duger inte routerfunktionen i TC?

Bor i ett relativt stort "betonghus" där trådlöst nätverk inte går att få i hela huset, således har vi modem --> Router --> trådbundetnätverk till alla rum --> timecapsule(där man vill ha trådlöst nätverk.)

Ursprungligen av AndreeMarkefors:

i7 är 100 MHz snabbare vanlig drift och 200MHz snabbare i Turbo-läget. i7 har också 1MB större cache: 4MB istället för 3MB. De har samma minnesbandbredd.

Nog för att de nya CPU:erna är rätt effektiva per MHz, men i daglig användning kommer du inte märka så stor skillnad.

i7 är bra för dem som vill köra GeekBench och gillar att ligga i top. Teoretiskt kanske du även får ut lite mer i andrahandsvärde, eftersom det är "top of the line" och folk gillar att jämföra siffror.

Sen så skadar det ju aldrig med bättre prestada, så länge det inte äter upp batteritiden. Skulle det visa sig att i7 har 30 minuter sämre batteritid än i5, så är nog i5 det bättre valet i alla kategorier. Men nu får vi hoppas att det inte är så.

Jag valde i7 nästan uteslutande för att det var så liten prisskillnad och jag inte är så priskänslig. Jag lever inte i tron att det kommer att ge mig så himla mycket. Men på något plan är det skönt att veta att jag "maxade" den. Speciellt när det inte kostade så mycket.

Men vill man spara pengar kan man HELT LUGNT beställa i5—den har redan visat i diverse test att den presterar bra, nästan 6000 poäng i GeekBench. Det är mer än 2010 års MacBook Pro 17" med i7 2.67GHz.....

Så resonerade jag också, vilket resulterade att jag igår beställde 13" med i7. Jag tänker inte utsätta mig för känslan att jag hade kunnat få en ännu bättre dator för 900 kr extra

Hej,

Funderar på att köpa en timecapsule.

Där jag bor just nu så har vi betongväggar vilket gör att vi inte har något trådlöst nätverk, utan endast trådbundet. Om jag då köper en Timecapsule kommer det fungera att få trådlöst nätverk om jag kopplar först från ett modem, sen till en routen och sedan till Timecapsule? Då får jag iallafall trådlöst nätverk där timecapsulen står.

Då jag om 1 år ska flytta så är frågan om jag kan använda timecapsule som ett modem? eller måste jag ha ett modem, och sedan koppla in timecapsulen som en router?

Tack på förhand

1