Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
123321a

123321a

Medlem
  • Plats Stockholm
  • Registrerad 2011-07-26
  • Senast aktiv 2014-10-24
  • Antal inlägg 17

Foruminlägg

De senaste inläggen 123321a har skrivit i forumet.

  • Medlem
  • Stockholm
  • 2014-10-14 16:11
Ursprungligen av lappen71:

Det står klart och tydligt på Apples hemsida hur det fungerar.

Vill du ha en massa "options" då får du söka efter en annan tjänst.

Well, av deras marknadsföring att döma är det inte ett speciellt konstigt krav. "Välkommen till din plats i molnet. Med iCloud Drive i Finder får du en mapp där du kan lagra alla typer av filer, ordna dem hur du vill och komma åt dem från alla dina enheter."

  • Medlem
  • Stockholm
  • 2014-10-14 14:17

Det kommer snart säkert en spec på hur exakt tjänsten fungerar. Och workarounds

  • Medlem
  • Stockholm
  • 2014-10-14 14:15
Ursprungligen av HåkanE:

Tro mig, du vill ha en lokal cache på din egna dator. Prestandan du får när du bara accessar filer över ett nätverk (vars prestanda du har liten eller ingen kontroll över) är ingen trevlig upplevelse.

Dropbox har samma upplägg, och detsamma gäller för Microsofts OneDrive.

Jo jag förstår det, absolut. Men jag vill fortfarande ha en option att i ett apple-workflow stoppa undan saker i molnet jag inte jobbar kontinuerligt med.

  • Medlem
  • Stockholm
  • 2014-10-14 13:55
Ursprungligen av lappen71:

Har Apple någonsin sagt att iCloud Drive är till för ladda upp filer och spara plats på din lokala dator?
All information jag har läst och hört är att det är en synkroniseringstjänst som alla andra molntjänster där informationen speglas.

Problemet är att de inte sagt så mycket. Jag har inte sett någon spec på hur tjänsten ska fungera iaf.

Jag använder inte Dropbox, tack och lov efter senaste Snowden-intervjun, men är det så att när man lägger upp data i sin Dropbox, spars det lokalt också?

Jag skulle vilja ha en option att välja om jag vill spara en lokal kopia på information jag lägger på iCloud. Jag köper utrymme av dem i molnet, det borde inte spela någon roll för deras affärsupplägg.

iCloudDRIVE, låter som en Drive i molnet för mig. Borde heta iCloudSync som de e nu.

  • Medlem
  • Stockholm
  • 2014-10-14 12:32
Ursprungligen av kladda:

Har du läst vidare om detta? Låter udda.. skulle inte det betyda att om din dator är avstängd kan ingen annan enhet nå filerna heller då? Hur kan det vara olika om filen kopieras eller flyttas?

Nej, jag har inte sett några andra referenser någonstans. Har inte sett någon dokumentation om tjänsten men det kommer säkert snart.

Jag får intryck av att det fungerar som en local cache/spegel av det som lagras på iCloud.

Det som fick mig att misstänka detta var att det tog en min att ladda upp en 10 GB fil till iCloud. Även om jag har fiber var det ganska snabbt Så datan "laddas upp" till iCloud först lokalt och sedan överförs data i mån av bandbredd och det skapas en kopia på iCloud.

M.a.o. tjänsten hjälper dig att dela information mellan dina enheter men den hjälper dig INTE att spara utrymme på din HD. Den ena utesluter inte den andra, jag tror det är ett medvetet val för att iCloud inte ska användas som lagringplats å andra sidan är det en av tjänstens huvudfunktioner så det hela går inte ihop riktigt.

  • Medlem
  • Stockholm
  • 2014-09-23 14:14

Hej, jag kör den senaste PB av 10.10 på en Retina Mid2012 samt iOS8 på min 5c.

Allting fungerar mycket bra, operativet är stabilt och i princip allt som jag hade på Mavericks funkar utan problem. Parallels, Adobe, MS Office, Little Snitch etc, no problem. WoW funkar bättre för mig på 10.10 än 10.9. Jag kör en beta av Viscocity för VPN som fungerar bra. T.o.m. bättre än på Mavericks.

Gränssnittet är otroligt vackert, jag gillar ren design.

Såg fram mycket emot att testa iCloudDrive och den funkar ok verkar det som, MEN det verkar finnas ett stort problem med iCloudDrive-tjänsten eller med mig, eller båda.

Jag har några dmg-filer som är krypterade där jag har all min data. De är på c:a 10GB styck, 4-5 stycken. Jag kopierade dessa till iCloudDrive som backup och plötsligt var min hårddisk full (500GB SSD)

Det visar sig att vad som händer (för mig, kanske gör jag nåt fel) är att om jag KOPIERAR dessa filer till iCloudDrive så minskar HD-utrymmet på min client med samma storlek. Om jag FLYTTAR de till iCD händer inget med HD utrymmet, det blir inte mindre.

Så jag började kolla runt lite och det finns ett directory som heter user/library/Mobile Documents som pekar till iCD, men det verkar göra mer än peka, det verkar som den data som finns på iCD och tar motsvarande utrymme i anspråk på min HD i ovanstående directory.

För mig verkar det som att man inte kan använda iCD som en molntjänst för extern lagring, den ger inte mer utrymme än vad du har lokalt, vad den gör är att den låter dig _dela_ den information du har lokalt med andra klienter som använder samma apple-id.

M.a.o. det går inte att använda den för att lagra information för att spara diskutrymme.

Boom Sankar!

  • Medlem
  • Stockholm
  • 2013-04-07 11:24
Ursprungligen av Redaktionen:

Under torsdagskvällen visade Facebook inte upp en egen mobiltelefon. Det är de alldeles för smarta för. Istället visade de upp en ny app för Android kallad Facebook Home. Förhoppningsvis släpper Apple aldrig in detta i IOS. Läs hela artikeln här

Å ena sidan är det bra att ni uppmärksammar privacy-relaterade problem med tjänster som FB å andra sidan blir artikeln lite gulligt naiv när det inte går att logga in på detta forum utan att tala om för Google att jag postar på 99mac.se just nu. Faktum är att 99mac.se's funktionalitet är nedsatt till mer än hälften om man inte vill att Google ska logga vad man gör här.

Om man frivilligt bidrar till och tar del i den globala sociala kloak och övervakningsprojekt som FB egentligen är får man skylla sig själv men det blir lite lustigt när man hittar en FB-knapp i slutet av en artikel som kritiserar FB's privacy-problem. "Walk the talk" som man säger.

FB är ett stort privacy-problem men det är ingenting jämfört med Google. Jag har inga exakta siffror men en uppskattning baserad på min egen erfarenhet säger att 80-90% kanske mer av alla webbplatser som besöks på nätet etablerar kommunikation till Google på ett eller annat sätt. På många platser etableras två, tre,fyra eller fem olika förbindelser till olika Google-tjänster.

Förutom det etableras ofta ett antal förbindelser till olika typer av content providers och ad-tjänster.

Att bygga ip-profiler och koppla dessa till individer är mycket enkelt med den tillgång till information och den kapacitet som Google har. Utifrån denna information kan man sedan gå vidare och generera psykologiska profiler och annat gottigott.

Informationen säljs sedan vidare antingen i en "rå" form eller i en "förädlad" form till de som har råd att betala, oftast underrättelsetjänster eller, kan man anta ges gratis till de underrättelsetjänster som var med och investerade i Google när det startade.

I slutändan används informationen för politiska syften.

Vakna.

  • Medlem
  • Stockholm
  • 2011-09-29 23:24
Ursprungligen av cubeuser_vol2:

Debatten om FB kommer av att man behöver träna bort sin rätt till integritet som fanns för ett par år sen ungefär som ordet solidaritet aldrig används nuförtiden.

Det är en intressant analogi du använder eftersom både integritet och solidaritet tillhörde viktiga grundstenar ett demokratiska samhälle tidigare byggdes på. Nuförtiden behövs inte dessa längre i det "demokratiska samhället" eftersom Krig är Fred, Frihet är Slaveri och Okunnighet är Styrka.

På nyspråk betyder nu ett "demokratiskt samhälle" en fascistisk kapitalistisk polisstat.

Men oroa dig inte för besväret att träna bort din rätt till integritet, Facebook hjälper gärna till:

Facebook tracks you even after logging out

Kram

  • Medlem
  • Stockholm
  • 2011-09-23 12:20

Jag har inga problem med att många finner ett värde i FB. Däremot är min personliga uppfattning att fenomenet som sådant inte är bra.

LCR har varit inne på det Orwellianska perspektivet och det är en annan anledning till mitt ogillande av FB.

Om du lusläser EULA'at förstår du att FB kan göra precis vad de vill med den information som du förser dem med. Faktum är att ett av de största värdena som FB tillför sina ägare är att i utbyte mot att de tillhandahåller denna tjänst har de rätt att data-mine'a all information som läggs upp, och det är precis vad som sker.

Det finns många paralleller med utvecklingen av dagens övervakningssamhälle där precis allt du gör elektroniskt registreras, samlas upp och bearbetas för att i slutändan skapa ett oerhört kraftfullt maktmedel som du som liten etta och nolla bara kan hoppas att det inte en dag kommer missbrukas till din nackdel.

Sedan att FB och dokusåpakulturen går hand i hand i många avseenden är väl inte mycket att diskutera. Meningen med livet har reducerats till att bli "Gillad" för utseende, kläder eller andra ytliga fenomen. Kritiserar man det blir folk som galna.

  • Medlem
  • Stockholm
  • 2011-09-21 21:05
Ursprungligen av Cogito ergo Mac:

Antingen får ni låsa den här tråden, trådskaparen dvs jag har ju skaffat FB nu, eller så får ni lov att rensa ut de senaste inläggen som inte på någon vis har med trådens ämne att göra.

Vila i frid.

  • Medlem
  • Stockholm
  • 2011-09-21 20:55
Ursprungligen av onnyt:

Hur fan kan du döma ut folk på det sättet. Jag bor inte i Sverige längre så för mig är det en social knut. Har en massa kontakt med vänner för att hålla koll på vad som händer. Vill man inte ha del av allt bull så är det väll bara att blocka eller rensa ut i kompislistan.

Tråden heter "Jag vägrar FB". Duh..

Någon kvalifikation måste man väl ha för att vara beroende av FB's illusoriska känsla av att vara "sedd".

  • Medlem
  • Stockholm
  • 2011-09-21 20:52

Inte för jag förstår varför det skulle finnas ett samband mellan mitt ogillande av FB och mina vänner. Såvida det inte är så att man betraktas som "konstig" eller misstänks har "konstiga vänner" om man inte har en profil på FB?

Det du insinuerar är skrämmande. Jag tolkar din reaktion som att du är en av dessa stackare.

  • Medlem
  • Stockholm
  • 2011-09-21 20:23

FB är en fattigmans-reality-show. För de som inte har "lyckan" att vara med på TV. Rena skiten IMHO.

  • Medlem
  • Stockholm
  • 2011-09-21 20:12
Ursprungligen av Firechild:

Flickvännen agerade korrekt. Pojkvännen däremot skulle ha stannat och övervakat firmware uppdateringen.
Bara en dåre drar därifrån under en sådan process. Ursäkta språket, men rätt skall vara rätt.

Stämmer, FW uppgraderingar ska vara en stund av nervös kontemplation och nagelbitande.

  • Medlem
  • Stockholm
  • 2011-09-16 08:45

Helt plötsligt började min nya MBPro oförklarligt krascha 30-60 sec efter login. Jag lyckades logga in i Safe Mode och köra en Repair Disk Permissions med Disk Utility varefter problemet löste sig.

Vad som skruvade upp fil-attributen vet jag inte. Men det handlade bl.a. om att Group för "Library" hade ändrats från 0 till 80 samt att Permissions var drwxrwxr-t isf. drwxr-xr-x

Hade 150 i puls under c:a 10 minuter

Senast redigerat 2011-09-16 09:09