Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
Simon Lundström
  • Plats Östersund
  • Registrerad 2012-03-09
  • Senast aktiv 2012-10-14
  • Antal inlägg 6

Foruminlägg

De senaste inläggen Simon Lundström har skrivit i forumet.

1

Tack ska ni ha för hjälpen, fick den såld för 1000:- och då med Panther installerat. Lite surt när man köpt minnen för dubbla det men behövde ändå få bort den, tog för mycket plats.

Tjenare! Jag har en 2005 PowerMac G5 2x2ghz processor, 8gb ram och en 23" apple Cinema Display som jag tänkte sälja nu eftersom jag köpt migen MacBook Pro och har lite svårt att sätta pris på saker och ting, vad tror ni jag skulle kunna få för denna? Den är i fint skick med enbart några repor på chassit och har fungerat fint så länge jag haft den

Har provat den där everymac och den säger 600kr vilket jag verkligen tycker är segt lågt pris för den då jag för några månader sedan köpte ramminnen till den för 2000kr.
Mvh Simon

Hallå!
Jag har nyligen köpt en MacBook Pro 13" tidig 2011 som jag uppdaterade till Mountain Lion för någon dag sedan. Igår köpte jag en Mini DisplayPort to HDMI-adapter (Kanex iAdapt V2) för att kunna spegla mac'en mot TV'n. Fungerar perfekt att köra hdmi-kabel till gamla PC'n och har gjort det nåt år men när jag kopplar in kabeln i adaptern på macbooken så blinkar det tvärt blått på mac'en som att den känner av att jag kopplar in kabeln, dock om jag kollar på bildskärmar så finns inte TV'n med där, den verkar inte känna av TV'n. Kan detta ha med att den MacBook Pro jag kör med har thunderbolt och mdp i samma ingång eller vad jag gör fel? Har inte provat på någon annan bild-källa.

Med vänlig hälsning
Simon

Tackar! Det står såhär i beskrivningen för datorn:
Modellnamn: Power Mac G5
Modellidentifierare: PowerMac7,2
Processornamn: PowerPC 970 (2.2)
Processorhastighet: 2 GHz
CPU-antal: 2
L2-cache (per CPU): 512 K
Minne: 3,5 GB
Busshastighet: 1 GHz

Vill helst komma undan så billigt som möjligt

Tjenare, jag har en Power Mac G5, 2x2.0ghz och 3.5GB ram, vill nu utöka detta till 8gb,

Nu sitter det 2st 256mb ram och 6st 512mb ram i den, men jag förstår mig inte riktigt på det här med ram-minnen, vilka ska jag ha och vilka passar bäst till den?

Förstår att de ska vara i par, och varje minne fick max vara 1gb om jag förstått allting rätt.

Modellbeteckning på g5'an är PPC 7.2

Har kollat everymac.com men förstår inte riktigt deras system och även om jag gjorde det vet jag inte vilka minnes-typer som passar...

Kan någon förklara detta eller länka bra minnen som passar denna?

Dessa kanske? http://www.kjell.com/sortiment/dator-kringutrustning/datorkomponenter/ram-minnen/ddr-pc3200-1-gb-p31149

Bonus-fråga: Finns det något sätt att snabba upp datorn? Den går lite halvsegt nu, kör osx 10.5.8 på den och fläktarna rusar upp en tväris ibland då och då.;)

MVH
Simon

Senast redigerat 2012-03-13 12:45
1