Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
Xiopou

Xiopou

Medlem
  • Plats Nacka
  • Registrerad 2012-03-11
  • Senast aktiv 2012-03-11
  • Antal inlägg 2

Foruminlägg

De senaste inläggen Xiopou har skrivit i forumet.

1
  • Medlem
  • Nacka
  • 2012-03-11 20:40
Citat:

Bara en fundering... Hur har du tänkt lösa det med laddning av telefonen? Om du har GPS'en ständigt påslagen blir batteriet urladdat grymt fort.

Jag har kikat runt lite på olika lösningar & den billigaste (om det nu ger tillräckligt med ström?) är en solcellsladdare som jag fäster på framväskan och laddar under tiden jag cyklar. Finns andra dyrare lösningar som tex dynamohubs men de går på en ganska rejäl slant jämfört med en enkel solcellsladdare.

Citat:

Appen har både gå-, cykel-, mc- och olika fordonslägen. Har inte använt cykelläget tyvärr men har absolut tilltro till att det ska gå bra. Jag åkte bil 1000 mil genom Europa i somras med den som enda GPS och det fungerade över förväntan. Enda landet vi hade problem i var Tjeckien, där var det nästan omöjligt att använda GPS:en.

På en cykel så tror jag inte det kommer vara problem att snabbt hitta täckning, tack vare klar sikt uppåt. Däremot har jag upptäckt att det går betydligt fortare att hitta satelliter utomlands om man inte kör i fight mode utan med enbart med GSM (3G och datagrafik avstängt). Då tar GPSen hjälp av mobilmaster att pejla in din första position, helt kostnadsfritt. Tekniken kallas A-GPS om jag inte kommer ihåg galet. Kartorna för de länder du skall cykla genom laddar du ner innan avfärd på ditt hemmanätverk. Under användning krävs ingen datatrafik.

Lycka till, själv drömmer jag också om en cykeltur genom Europa...

Härligt att höra, Tjeckien ska jag inte till som tur är ;).
Då kopplar jag bara ner "Mobildata" och låter den rulla på GSM-nätet istället.
Du vet möjligtvis inte om GPSen har möjlighet att visa vandrarhem, campingar och annat boende på kartan?
Tack för det utförliga svaret!

  • Medlem
  • Nacka
  • 2012-03-11 07:49

Ska cykla längre turer genom europa i sommar och skulle gärna slippa kartan & kompassen.
Någon som vet hur appen fungerar för ruttplanering osv för cykelvägar? Kan man välja om man är till fots, på cykel eller i bil?
Sen om jag förstått det rätt så behöver man ingen 3G-täckning för att använda appen, den går via gps satellit och fungerar alltså även om telefonen ligger i flygplansläge?

1