Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
Dimestam

Dimestam

Medlem
  • Registrerad 2012-05-18
  • Senast aktiv 2020-02-08
  • Antal inlägg 107

Foruminlägg

De senaste inläggen Dimestam har skrivit i forumet.

Ursprungligen av Magnus.K:

Inte bara den grafiska formen men även färgen gör att det är förvillande likt outlook.com, en homage till Microsoft man inte förväntat sig...

Varför denna aversion mot Apples stora räddare?

Ursprungligen av johan_tanying:

Angående dessa artiklar:
I förra versionen blev ju allt dubbelt då det i forumet skrevs trådar som bara var en länk till artikeln. Och numera är det nästan likadant. Fast tvärtom. Eller nåt...
Skulle man inte bara kunna skippa "artiklar" och istället skapa en helt vanlig j-a forumtråd med artikelns ämne. Kan ju vara snyggt formaterat med bilder och rubriker/underrubriker om man vill. Och sedan är det ju bara att kommentera direkt.

Så fungerade ju exempelvis den tidigare versionen av MacRumors. Snabbt och smidigt. Numera har man ju finessen (överkurs?) att man först ser artikeln med "top rated comments" som sedan kopplar till det ordinarie forumet. Lite onödigt med ett extra klick, kanske.

För oss (och förhoppningsvis läsarna) är det viktigt att göra tydlig skillnad på redaktionellt respektive användargenererat innehåll. Det finns mängder av skäl till detta, inte minst för att bygga upp förtroende bland läsarna. Vem som är avsändare ska alltid vara glasklart.

Ursprungligen av zinned:

Jag är av motsatt åsikt men hur som helst så öppnas ju redan externa länkar i ny flik så varför inte ha lite kontinuitet och låta de interna länkarna göra det också?

För övrigt så finns det ju inget flöde som skulle generera alla de flikar du talar om. Man öppnar en länk, läser och interagerar, sedan stänger man den.

Ursprungligen av Capeman:

Du menar att varje länk man klickar på på 99mac ska öppnas i ny flik? Nä, så vill jag inte ha det, låter hemskt rörigt.

Ursprungligen av Capeman:

På allvar? Jag skulle få spelet och aldrig återvända hit.

Ursprungligen av CUBEIS:

Ähhhh Capeman att hota med att aldrig återvända hit är lite lågt och ändå ingen som tror på, vart skulle du ta vägen

Alltså alla kan inte vara överens tydligen så man får nog sätta ner näven lite här från ledningen och vara lite bestämd, annars förblir denna tråd aktiv fram till allas vår pension

Vi har alla personliga önskemål hit och dit men man kan ju inte se specifikt enskilt pågrund av en hög röst, utan se i det stora perspektivet när man formar ett forum, men det är bra just nu och blir nog bättre och bättre med tiden med lite småjusteringar

<näve> Interna länkar öppnas i samma fönster, externa länkar i nytt fönster/tabb. Det är standardbeteende för webbsidor och inget vi planerar att ändra på. </näve>

Ursprungligen av Erik.dv:

Lustigt, "Svara markerade" ligger högerställt men en massa andra knappar ligger vänsterställda, finns någon förklaring eller gjordes det på känsla? Jag tror som sagt standard för framför allt OSX är högerställt med default-valet längst ut ofta i en accent-färg.

Citaten utfällda på iPhone känns MYCKET bättre.

Jag tror det skulle kännas obalanserat att alltid lägga alla knappar på vänster eller höger sida. Ser inget direkt problem med det nuvarande upplägget, oavsett vilket operativsystem man är van vid. Tvärtom är det enklare att tydliggöra vilka knappar som "hör ihop" genom att gruppera dessa vid vänster alt. höger sida.

Ursprungligen av reboot81:

Landar man på startsidan så ges inte en presentation av sidans mest betydelsefulla delar (dit räknar jag forumet).
Det står "Meny" till vänster, men dit går man inte per automatik. Är det en inställningsmeny, eller navigationsmeny? Exempel: En nyhetssida har inte utrikes, inrikes, kultur och sport ner i en meny.

Den infällda menyn är till för mindre skärmstorlekar och en vanligt förekommande metod för att lösa den platsbrist som ofrånkomligen uppstår på exempelvis mobiltelefoner. Samma lösning används exempelvis i Facebook-appen, på Youtube och Google.

Ursprungligen av lappen71:

En sak har jag insett och det är att våran,medlemmarnas åsikt,är av INGEN vikt alls om inte folket bakom 99mac också är av samma åsikt.
Kan inte för mitt liv förstå denna hårdnackade envishet över dessa öppna och stängda brevikoner.
Det spelar fan ingen roll om det är någon sorts praxis att dom ska se ut som dom gör när det är förvirrande för medlemmarna.

Jag gillar verkligen utseendet på nya 99mac,jag verkligen gör det och speciellt när man surfar på sidan med en iPad så ser det bra ut.
Men jag kommer bli skadad av att trycka hela tiden för att se vad som är citerat.
Detta måste vara bland den dummaste idé ni någonsin kommit på och det måste ändras och det hjälper inte att ni hänvisar till en förklaring som inte hjälper mig ett dugg utan att jag måste fortsätta klicka/trycka för att se vad folk citerar.

Sen det här med att ni försöker motverka vänskap på 99mac,ja jag anser det när ni tagit bort möjligheten att se vem som gillat ett inlägg.
Ja jag trycker gilla ibland för att visa denna person att jag håller med i hans åsikt och att jag är på hans sida i en argumentation.
Den förklaringen som ni gav för varför ni tagit bort anser jag vara nonsens.

Kan inte förstå varför ni tagit bort bra funktioner som tydligen många gillade.

Ta det lilla lugna, nya 99mac har bara vara uppe i något enstaka dygn (varav större delen helg). Vi kommer givetvis att gå igenom all feedback, se vad som behöver göras och genomföra förändringar allteftersom det finns möjlighet till detta.

Ursprungligen av bollman:

Tja, det här är en väldigt standard iPad 1 med 5.1.1, inga hack, inga tillägg. Jag har den egentligen bara som test innan jag skickar appar till storen.
Nu har jag rensat safari och startat om, oavsett så ger det "för många omdirigeringar" när jag klickar på någon länk som skulle ata mig till forum-index.

Jag funderar på om det kan ha att göra med DNS-ändringarna vi gjorde i samband med nylanseringen och att din Ipad alt. DNS-server inte uppdaterat. Jag kan inte återskapa problemet.

Ursprungligen av johan_tanying:

Är det bara jag som sitter utanför svensk tidszon och irriterar mig på att det visas svensk tid i forumet istället för min lokala? Som det gjordes förut.

Ursprungligen av onnyt:

Samma här på Filippinerna. Svensk tid i stället för lokal tid.

Alla tidsangivelser är enligt svensk tidzon. Utlandssvenskar får tyvärr finna sig i att klockan går lite "fel", men å andra sidan kommer ni att ha koll på vad klockan är i hemlandet.

Ursprungligen av bollman:

Senaste för en iPad1, vad är det? 5.1-nått?

Jag testade precis med en Ipad (gen 3) och Ios 5.1.1, men hittar inga fel. Det kan inte vara något annat som spökar?

Vi är medvetna om problematiken, men breven är ett arv från Vbulletin och många andra välanvända forummjukvaror på nätet. Att plötsligt ändra innebörd skulle således riskera att ställa till det för dem som är vana vid hur andra forum brukar fungera.

Nu arbetar vi med att förtydliga funktionen, bland annat genom att markera trådar som har olästa inlägg med rubrik i fetstil. Räcker inte detta får vi överväga om det är dags att byta symbol helt och hållet.

Sådär, då har vi lite dokumentation till trådikonerna: http://www.99mac.se/forum/t/301987-tradikoner...

Alla trådar i forumet kan ha antal statuslägen, vilket symboliseras av en ikon till vänster om rubriken. Ikonen markerar exempelvis om tråden har olästa inlägg eller om en moderator har flyttat eller låst den. Här är grundformerna:

Grundformer

Ikon

Symbolik

Innebörd

Öppet kuvert

Tråden har olästa inlägg

Stängt kuvert

Alla inlägg är lästa

Blått kuvert

Het tråd med 50+ inlägg

Sigill (punkt)

Du har deltagit i tråden

Stjärna

Du bevakar tråden

Pil

Tråden har flyttats av moderator

Hänglås

Tråden är låst av moderator

Knappnål

Tråden är klistrad av moderator

De grundläggande symbolerna kan kombineras om en tråd har flera olika egenskaper. Nedan visas ett par exempel.

Exempel på trådstatus

Ikon

Symbolik

Innebörd

Exempel 1 (kombination)

  • Tråden har olästa inlägg (öppet kuvert)

  • Tråden är klistrad (knappnål)

Exempel 2 (kombination)

  • Tråden har olästa inlägg (öppet kuvert)

  • Tråden är het (blå)

  • Du bevakar tråden (stjärna)

  • Tråden är låst (hänglås)

Senast redigerat 2013-03-23 22:20
Ursprungligen av suddgummi:

När jag får ett kuvert i brevlådan är det förhoppningsvis stängt (förseglat) innan jag har läst det, då jag öppnar det. Tänker ni inte bakvänt här?
Istället för ett "sigill" kanske ni kan ta tillbaka "gubben" istället? Det kändes mer logiskt att det är en "person", man kopplade direkt - tycker jag.

Ursprungligen av zinned:

Det har jag också funderat kring, det känns mer rätt att ha ett oöppnat kuvert för en tråd man inte har läst allt i istället för ett redan öppnat.

Det är ett gammalt arv från Vbulletin-baserade forum, som fungerar på det viset. Klurigt, jag vet.

Ursprungligen av Jesper Ohlsson:

Ja, en komplett teckenförklaring hade varit jättebra.

Just nu sitter jag här och funderar på skillnaden mellan vita kuvert och blå kuvert...

Här kommer en snabb förklaring eftersom så många frågat (riktig lathund är på G):

Ikon

Innebörd

Öppet kuvert

Tråden har olästa inlägg

Stängt kuvert

Alla inlägg är lästa

Blått kuvert

Het tråd med 50+ inlägg

Sigill (punkt)

Du har deltagit i tråden

Stjärna

Du bevakar tråden

Pil

Tråden har flyttats

Hänglås

Tråden är låst

Knappnål

Tråden är klistrad

Dessa grundformer kan sedan kombineras. Ett öppet blått kuvert med hänglås och pil indikerar:

1. Det finns olästa inlägg (öppet kuvert)
2. Tråden är het och har 50+ inlägg (blå)
3. Tråden är låst av moderator (hänglås)
4. Tråden har flyttats av moderator (pil)

Hoppas det hjälper tillsvidare!

Ursprungligen av Jesper Ohlsson:

En komplett teckenförklaring hade varit jättebra.

Just nu sitter jag här och funderar på skillnaden mellan vita kuvert och blå kuvert...

Blå kuvert är "heta trådar" med fler än 50 inlägg. Syftet är att göra det lätt att hitta de större trådarna. Lathund kommer som sagt.

Ursprungligen av zinned:

Ja, ett byte av ikon till något mer beskrivande hade varit bra.

Det känns som om det klart borde gjorts, ja.

Jag håller med, väldigt svårt att tillgodogöra sig det som står där. Det känns som något som hör hemma inom Facebook och inte 99mac.

Inte riktigt samma sak som att göra det tydligt med ett mail, eller hur?

Jag söker fortfarande svar på vad skillnaden är mellan ikonen öppet brev och öppet brev me en prick i...?

Ja, den använde de flesta av oss och känns vital.

Håller med, dock räknar jag med att det fixas i kommande update.

Ursprungligen av zinned:

Det funkar sådär va?

Jag går in under "Nya inlägg" (som tidigare idag hette "Aktiva") och då möts jag av inte mindre än tio fulla sidor av trådar, som alla har ikonen av ett öppet brev. What gives ?! Sedan förstod jag era tidigare inlägg som att man kommer till senaste olästa inlägg genom att klicka på trådens brev-ikon, det stämmer ej...jag kommer till trådens första inlägg.

Vad betyder sedan alla andra ikoner? Stjärnor o punkter, blå färg o grå färg, stift o annat.

En kort summering av min åsikt hittills är att det är väldigt rörigt, icke intuitivt och framför allt oöverskådligt. Hoppas detta förändras.

Ursprungligen av mattiL:

Blå öppna kuvert vill inte öppna första olästa inlägg verkar det som.

Vad gör knappen 'Bild' i meddelande-toolbaren, inte öppnar en fildialog iallafall som kunde tro och önskade...

Vi kommer att sy ihop en liten lathund för alla trådikoner, då tror jag att alla ganska snart lär sig innebörden av de olika kuverten (det är väldigt enkelt). Det var en miss att inte ha detta omedelbart vid lanseringen.

Angående händelseloggen är det inte tänkt att den ska användas för att läsa igenom all historik utan ge en snabb indikation på att någonting har hänt, exempelvis att någon har svarat i en tråd man bevakar. Detta ska också klargöras. Den riktiga/fullständiga loggen finns i profilen (klicka på "profil" i huvudmenyn alternativt avataren)

Ursprungligen av CUBEIS:

En vanesak tror jag det mesta är, i det stora hela en trevlig sjösättning och kanske inte så enkel (mycket jobb bakom), en eloge till alla utvecklare som gjort detta möjligt.
Sedan har vi alla användare olika smak och tycken, man kan kanske inte anpassa siten till bara den sk. "äldre kärnan" av användare det är trots allt över 80000 medlemmar på 99mac.se

Det är framförallt biberu som ska ha cred för denna vackra skapelse.

För oss handlar det om att bygga en plattform som vi kan växa med. Förhoppningen är att vi kan ta tillvara på allt som gjort 99mac till en så uppskattad webbplats och samtidigt vara redo för framtiden. Exempel på detta är den responsiva layouten som automatiskt anpassar innehållet för alltifrån traditionella persondatorer till surfplattor och mobiltelefoner samt nya, kraftfulla funktioner i forumet. Det finns en hel del att upptäcka för den som gör mer än att skrapa på ytan!

Ingen som noterat hur galet snabb den nya sajten är?