Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
TureB

TureB

Medlem
  • Plats Stockholm
  • Registrerad 2012-09-04
  • Senast aktiv 2018-10-21
  • Antal inlägg 559

Foruminlägg

De senaste inläggen TureB har skrivit i forumet.

  • Medlem
  • Stockholm
  • 2018-10-10 22:58
Ursprungligen av jakobnilsson:

Jag kontaktade Storytel angående er kritik, och de svarar följande:

"Vi håller med om att 48kbit/sek är för lågt och jobbar aktivt med att sätta upp processer för att omkoda det stora existerande bibliotek vi har sen innan mars 2018."

Jag hoppas att de menar att de ska koda om från originalet och inte höja bitraten på 48kbps filerna...

  • Medlem
  • Stockholm
  • 2018-10-08 22:04

(Jag gör ett försök att fråga här, får se om det finns liv i 99.se utöver iWatch och Samsung telefoner)

Jag har en extern HD som jag byggt upp organiserade bibliotek av olika GoPro video-filer, använder dessa (har valt via referens inte importera) för att göra en film som jag exporterar. Så långt allt bra...

Jag vill nu ta bort projektet för att jobba på annat så jag spar det som en XML fil i en mapp på den externa HDn. Tänker att på detta sätt finns all info på HDn så att jag kan öppna på en annan Mac med FCP och jobba om så skulle behövas.

MEN det visar sej att det inte alls blev så utan FCP har skapat en fil på MacHD som växer långt utöver storleken på videofilerna, utan denna kan jag inte öppna projektet utan att alla "referenserade" filerna saknas.

Exempel; GoPro filerna totalt = 32GB, XML filen 10MB och den störa bölden till fil på MacHD är 90GB...

Jag vill ha originalfilerna och XML filen bara, går inte det?

  • Medlem
  • Stockholm
  • 2018-10-08 21:52
Ursprungligen av jakobnilsson:

Hej!
Tråkigt att du är missnöjd med den nya forumstrukturen. Vi valde att skära ner antalet ämneskategorier, och bättre spegla inriktningen på 99.se (som sedan ganska lång tid tillbaka är Android OCH Apple). Rent konkret hade vi tidigare ett stort antal ganska smala kategorier som såg väldigt lite aktivitet, och de slog vi ihop i ett mindre antal bredare. Det är såklart trist när man letar efter precis den där smala kategorin, men på det stora hela tycker jag det är lättare att hitta rätt i forumet numera.

Vi lägger heller inte någon värdering i forumet huruvida det är viktigast att diskutera Android eller Mac. Båda grejorna går bra att diskutera i forumet.

Hursomhelst - tråkigt att du tycker vi misslyckats. Vi försöker alltid bli bättre – skicka gärna konkreta förslag på hur vi kan ändra till det bättre så ska vi titta på det. Ha en fin dag!

Jag har inga problem med att det diskuteras Android, Windows, Linux etc.

Problemet är med smala forumgrupper så drunknar specifika ämnen, sådana som det kanske tar en vecka för någon att svara på om man har många smala forumgrupper, men när man till och med grupperar hårdvara och mjukvara i samma "Apples bärbara och stationära datorer, samt dess mjukvara." kategori så finns det ingen chans att det blir någon seriös diskussion.

Tittar man på det som diskuteras så är det uppenbart att forumet vuxit ifrån mej, ingen mening att jag klagar. Svider bara då 99mac var någonting mycket bra en gång i tiden...

  • Medlem
  • Stockholm
  • 2018-09-27 16:07

Jag har varit med här (hm, fast det är inte riktigt samma här som 99mac) men hittar inget ämne som passar.

Varför? För att ni tagit bort nästan alla forumgrupperingar. När jag försöker hitta närmaste grupp så blir det ändå fel, tråden hamnar långt ner bland en massa annat som är helt orelaterat.

Skulle fråga om hur man styckar en fil, men här är det tydligen viktigare att diskutera Android lurar än tekniska saker som man gör på en Mac.

Nä, ni har misslyckats ganska rejält i min mening.

  • Medlem
  • Stockholm
  • 2018-09-27 15:58
Ursprungligen av carlsson:

Jag är så sjukt trött på den dåliga ljudkvalitén på majoriteten av Storytels utbud. Jag har mailat dem flera gånger, men de verkar inte fatta. "Vi har branschstandard" är svaret man får. Men varför låter allt från Audible och 90% av alla Podcasts bättre då (som ju verkligen borde låta sämre eftersom de stremar)?

Problemet är att de har komprimerat filerna för hårt, och detta märks tydligt i utbudet. Alla ljud blir "vassare" och man hör att något saknas, famförallt mellanregister.
Klockrent exempel är Utvandrarna-serien. Bok 1 och 2 låter bra, när man kommer till bok 3 är det som att någon börjar såga i texten. Dottern lyssnar på Sune-böckerna och det hörs tydligt. Just nu lyssnar jag på Maze Runner, och jag får ont i öronen. Exemplena är otaliga.

Min tanke med denna tråden är att se om vi kan starta ett upprop mot Storytel, för nu börjar jag bli j*ligt trött på att betala 169,- per månad för skräp. Eller som man kunde sagt i en mataffär – Utbudet är fantastiskt, men produkterna är mögliga!

Eller är det bara jag som är kinkig?

Detta är inget nytt...

Här är en tråd jag skapade för länge sedan i mitt förra live (då 99.se var ett riktigt Mac forum)

https://www.99.se/forum/t/241156-ljudkvalitet...

  • Medlem
  • Stockholm
  • 2018-06-17 13:17

Ingen, skulle aldrig släppa in någon uppkoppling i mitt hem! Klarar av att göra alla saker själv.

  • Medlem
  • Stockholm
  • 2018-06-17 13:11

Har varit upptagen med racing, inte varit inne här på ett tag...

Jag har kört med GoPro Hero 5 och är otroligt nöjd med hur bra de är så kör med det så länge. Återkommer säker till ämnet.

  • Medlem
  • Stockholm
  • 2018-04-11 07:07
Ursprungligen av The Real Viking:

Jag tror du får gå den långa vägen… alla skrivere är olika och ger lite olika resultat även om CMYK värdet är det samma. Det fick jag erfara idag när jag besökte ett tryckeri.

Vill du, t.ex ha en viss blå färgnyans kan du skapa en nästan likadan blå färgnyans genom att minska ena grundfärgen och öka några av de övriga grundfärgerna. Kanske denna ändring kan leda till jämnare färgyta (dvs färre prickar).

Du får nog bygga upp en tabell med ”säkra” färger likt den man brukar använda på webben. Denna tabell kommer att bli unikt för din skrivare eller modell av skrivaren. Kanske man kan snickra ihop ett program som skapar små rutor och automatisk ändrar färginställningarna steg för steg för varje ruta.

Någon annan kan ha byggt upp en sådan tabell baserad på likadan modell av skrivare som din.

Att få ut en färgnyans som du ser på skärmen ut på pappret är en hel vetenskap i sig. Det blir aldrig exakt. Även detta fick jag idag erfara vid tryckeriet. Skärmen och skall vara kalibrerade, datorn skall ha rätt färgprofil inställd – ändå blir det aldrig helt exakt men man kan komma bra nära det önskade resultatet.

Det enda som egentligen är intressant är att utskriften ska vara ren, utan stänken av en annan färg för att ändra nyansen på håll.

Färgmatchning med skärm är helt oväsentlig.

Jag provar att skriva bilden jag la in i original-inlägget, men var intresserad av att få fram ett rutnät av fler olika färger för att inte missa de färger som inte är med.

Tack för hjälpen

  • Medlem
  • Stockholm
  • 2018-04-10 21:43
Ursprungligen av The Real Viking:

Problemet med färglaser är att de bygger upp bilden i ett rastermönster, där varje grundfärg (4 st: CMYK) har sin egen vinkel. Har du för låg DPI blir det tydligt. Då bör man ha minst 1200 x 1200 dpi. Vill man har perfekt resultat oavsett färg och färgnyans är färglaser inte rätt skrivare, utan man skall då ha en sublimeringsskrivare.

Andra läsare kanske har idéer för att minska risken för prickar på laserskrivare… Kanske man kan ändra vinkel på någon eller några grundfärg(er).

Men för att inte tappa fokus på originalfrågan, jag är ute efter att identifiera de färger som fungerar på skrivaren och sedan välja bland dessa när jag designar vattendekalerna.

Frågan gäller hur kan jag bäst få fram en utskrift som visar på dessa i verkligheten?

  • Medlem
  • Stockholm
  • 2018-04-10 21:39
Ursprungligen av The Real Viking:

Problemet med färglaser är att de bygger upp bilden i ett rastermönster, där varje grundfärg (4 st: CMYK) har sin egen vinkel. Har du för låg DPI blir det tydligt. Då bör man ha minst 1200 x 1200 dpi. Vill man har perfekt resultat oavsett färg och färgnyans är färglaser inte rätt skrivare, utan man skall då ha en sublimeringsskrivare.

Andra läsare kanske har idéer för att minska risken för prickar på laserskrivare… Kanske man kan ändra vinkel på någon eller några grundfärg(er).

Jo, fördelen med dysublimation är väl att man även kan skriva vitt, men det är frågan om budget...

Hur är det att köpa sådana begagnade?

  • Medlem
  • Stockholm
  • 2018-04-10 19:56

Jag är modellbyggare och har bland annat vattendekal-pappersark som man skriver ut dekaler på färglaser.

Problem: Minsta lilla färgskiftning gör att det blir några prickar för att få en lite mörkare nyans än en jämnare färg.

Fråga: Vad är bästa sätt att få en utskrift så att man kan se alla färger som ser bra ut? I liten skala blir dessa små prickar överdrivet stora.

Visst kan jag hålla mej till CMYK 0-100-0-0, 0-0-50-50 etc, men det kanske finns andra färger som blir bra, dessvärre kan jag inte sitta och prova alla möjliga färger innan jag skriver ut på vattendekalarken, som i sej själva är ganska dyra.

Jag funderar på att skriva ut någonting som detta, men det är ju långt ifrån alla färger, förslag?

  • Medlem
  • Stockholm
  • 2018-03-18 10:05
Ursprungligen av ABC800:

Med en spelande son har jag insett att Windows är oundvikligt. Det handlar mest om Steam och liknande tjänster där majoriteten är Windows dedikerade. Priserna går heller inte att jämföra med mac eller playstation (!).

Men det är nog bättre att investera i en Mac som är kababel att köra både Mac & Windows på en bättre hårdvara än att lägga pengar på sämre hårdvara som bara kan köra Windows.

Min 9-åriga dotter har en MacBook som kör Mac på en partition och Windows på en annan, helt oberoende av varandra. Fungerar 100%.

  • Medlem
  • Stockholm
  • 2018-03-17 18:50

Köp en begagnad MacBook och installera Windows som en partition.

Windows fungerar bättre på Apple hårdvara än de flesta andra och sedan har hon kvar Mac OS för de viktiga grejerna.

Men varför ha Windows alls?! Sims 4 finns ju för Mac också.

  • Medlem
  • Stockholm
  • 2018-03-02 15:35
Ursprungligen av hoffenbauer:

Nu funkar det som innan .

Tack alla för hjälp å tips.

En sak som dock förvånar mig, när jag loggar in på Icloud så har jag numera en " 21,5 tummare " fastän det är 27 tum ???

Kul att det frågas/pratas lite Mac datorer här också.

Tar inte i iCloud ens med handskar...

  • Medlem
  • Stockholm
  • 2018-03-01 19:20
Ursprungligen av hoffenbauer:

P.S. funkar INTE " kan inte installeras pga nyare OS !!

Ska du installera ett äldre Mac OS måste du börja om från början med att radera disken och göra en nyinstallation.