Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
Martin Ahlberger
  • Plats Borås, Sweden, Sweden
  • Registrerad 2012-10-19
  • Senast aktiv 2012-10-20
  • Antal inlägg 2

Foruminlägg

De senaste inläggen Martin Ahlberger har skrivit i forumet.

1

Det mest fördelaktiga med innehåll i tabbar är väl i de flesta fall att läsa in dem först i sidan och sedan bara dölja och visa innehåll i dem. Då får man med allt innehåll direkt vilket minskar laddtiderna totalt sett, och sökmotorerna har möjlighet att läsa allt. Men jag antar att du vill ha det med ajax och då ska vi väll lösa det. Så här tänker jag att man gör för att få det att fungera:

I inläggen antar jag att du har använt dig av standard-rutorna (http://info.template-help.com/help/wp-content/uploads/2011/04/wp-custom-fields-1.jpg) där name är t.ex. "about_book".

På sidan kan det vara lämpligt att formatera länkarna till: <a href="#" name="about_book" class="tab">Visa information om boken</a>.

Nu kan du göra ett javascript som hämtar alla länkar med klassen "tab" och ger de en funktion som först läser av name-attributet och sedan gör en request '/get_released_info.php?id="+postId+"&meta="+name'.

Som där i princip bara behöver köra get_post_meta($postid, $meta); förutom att hämta in wordpressfunktionerna såklart. Så att den har tillgång till databas etc. Lämpligtvis gör man en template som heter get-book-information och skapar en page som använder den som template. Då ingår automatiskt hela wordpress-paketet så att säga. Och det är ingen skillnad att skicka GET till den senare.

Hoppas detta kan ge dig några ledtrådar. Själv var det länge sedan jag använde ajax (vilket inte beror på tekniken utan mitt arbete) men det ska väl gå på ett ungefär.

Jag har lite svårt att förstå vad som blir fel eller hur koden går. Antar att sista koden är get_released_info.php, men vad är den andra koden från?
Men om jag ser rätt så anropar du get_post_meta i get_released_info,php, den bör ha två parametrar, den andra för att specifiera vilken meta du vill ha ut.

1