Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
sladdavel

sladdavel

Medlem
  • Registrerad 2013-01-16
  • Senast aktiv 2013-05-13
  • Antal inlägg 9

Foruminlägg

De senaste inläggen sladdavel har skrivit i forumet.

1

Hej! Jag har köpt en begagnad iphone 5 på tradera och skulle gärna vilja rensa ut den helt då jag är rädd att det kan vara olika spionprogram eller vad som helst inlagt på den redan. Finns det något sätt att radera allt i telefonen?

Ursprungligen av kenjon:

Nätaggregaten har alltid avstörningskondensatorer på både fas och nolla, aldrig bara på den ena (de vet ju inte hur vi vänder stickproppen när vi ansluter dem), alltså blir spänningen halva nätspänningen, ca 115 V.
Jag antar att din TV har en Europlugg (platt med två stift) och inte en jordad stickpropp. Det är där felet ligger. Då finns det inte en "riktig" jord i TVn, utan bara en skapad signaljord, som gör över till din dator via skärmen i HDMIkabeln.
För att helt få bort det måste du jorda din Mac (med den långa kabeln, inte med nätaggregatet direkt i väggen) och ha en jordad TV, och båda anslutna till jordade uttag.
Men som sagts ovan, det är inget farligt. Lek du healing

Tack för svaret! Jag testade att köra i laddaren med den långa sladden i väggen samtidigr som hdmi kabeln var inkopplad, och strömmen igenom datorn försvann! Sen när ja drog ut laddarkabeln så kom den tillbaka i chassit. SÅ det betyder väll att mina uttag är jordade i alla fall? (:

Tack för all hjälp!
Jag kom precis på att min datorskärm till den stationära datorn har hdmi ingång så jag kopplade in den skärmen i samma kontakt som tvn satt i och körde sedan in hdmi kabeln i den skärmen och laptopen. Och nu kommer det ingen ström igenom chassit.
Det måste vara något fel på Tvn helt enkelt. Jag vet att "antennuttaget" i tvn har blivit krökt så att uttaget är väldigt snett i tvn, kan det ha med felet att göra fastän att jag aldrig har en antennsladd inkopplad?

Tyvärr är dt så att jag inte har någon antennsladd inkopplad. Tvn är endast inkopplad i väggen med en förgreningsdosa. Kan det vara förgreningsdosan som spökar?

Jag som inte är alls teknisk hängde inte med riktigt där.
kan jag koppla in datorn i tvn via hdmi eller är det skadligt för komponenterna? För om mina uttag är jordade som ägaren sa, så borde det väll vara något fel på tvn då eller eftersom det är endast när hdmi kabeln är ikopplad i tvn som det blir ström i chassit, och inte när datorn är inkopplad i vägguttaget för laddning.

Jag ringde ägarna och de sa att det ska vara jordade uttag :/ Det konstiga är att jag kan ha strömsladden till datorn inkopplad till vägguttagen och inte känna någonting.
Det blir endast ström i dator chassit när jag har hdmi kabeln ikopplad i Tvn. Kan det vara något fel på min tv? eller hdmi kabeln?

Okej då vet jag att det är lugnt i alla fall. Skönt. Trodde det kunde skada komponenterna i datorn. Men då ska lura folk att jag kan healing och att det är kraften de känner i mina fingrar

jag hade tvn inkopplat i en grenkontakt och datron inkopplad i tvn med minidisplay till hdmi adapter. sen kördes datorn på batterit

Det är en gammal källare jag var i. Ingen aning om jordning då jag inte kan något om sådant men jag vet att det var klena uttag eftersom att man i "köket" inte kunde ha micron och kokplattan på samtidigt

Jag satt igår med datorn i mitt knä och hade den inkopplad i tvn med mini display till Hdmi adapter.
Sen när jag skulle röra min flickvänn så märkte vi att datorn ledde ström igenom mig och ut i mina fingrar så att när jag drog längs hennes skinn så kändes det jättekonstigt i fingrarna och hon sa att det stack i hennes skinn.
Då undrar jag såklart om detta är något fel och om det är skadligt för mig eller datorn och tvn?
Det slutade direkt när jag drog ur hdmi kabeln.

1