Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
fadeeaway

fadeeaway

Medlem
  • Registrerad 2013-01-24
  • Senast aktiv 2013-02-22
  • Antal inlägg 1

Foruminlägg

De senaste inläggen fadeeaway har skrivit i forumet.

1

Hej,

Har problem med appstore. Fungerar några sekunder sen står den bara och hänger tills jag får felmeddelandet "Begäran nådde en maxgräns". Någon annan som har samma problem just nu eller är det något knas med ipaden? Testat starta om, samma sak. I övrigt så fungerar det bra att surfa osv... Så min nätanslutning är helt ok.

Hej,

Har nyligen skaffat mig en iPad (gen 4). Då jag tyckte jag fick dålig och sviktande hastighet 2-20Mbit ner med min gamla router (dir-655) som endast körde på 2.4Ghz bandet så har jag köpt en ny ASUS RT-N66u.

Kör den på N-only, 40Mhz, med en trådlöst ansluten enhet, dvs ipaden. Använder WPA2/AES (även testat okrypterat).

Men det är som en stoppkloss på 25Mbit oavsett om jag står 1 meter från routern eller är på ett annat våningsplan. Jag vet att det finns 1 svagt nät på 5ghz bandet här i närheten, men som sagt, bara 1. Jag har testat alla olika kanaler, höjt och sänkt signalstyrkan på antennerna, QoS och WMM är avstängt, bytt plats på routern till annan våning. Men kommer inte över 25Mbit. Kör ios 6.1 men vart dåligt på tidigare med.

Har sett folk säga att de kommer upp i 70Mbit med sina gen 4. Vad kan vara fel?

Mitt trådade ligger på 90Mbit ner.

(testar mot bredbandskollen)

Tack på förhand.

Ursprungligen av PeeMaN:

Det här är mycket bra att luta sig mot när man pratar med fanatiker:
Screen Size

Den där bilden säger tyvärr inte hela sanningen. Det är ytterst inviduellt, precis som med ljud. Personligen är jag för petig när det kommer till bildkvalite, men har dock svårt att höra skillnader på ljudkvalite (i den högre skalan).

Tycker det är lite larvigt att kalla det för "superhd", varför inte kalla det för vad det är? Fullhd med väldigt låg bitrate. Förslag på namn "FullHD -" (utläses: fullhd minus).

När det är låg bitrate så brukar videofilen vara ganska hårt komprimerad vilket gör att du förlorar mycket detaljer, vilket i sin tur medför att folk kanske inte ser någon skillnad eller att till och med 720p ser bättre ut. Vet att exempelvis serierna från iTunes har i 80% av fallen mer detalj i 720p än i 1080p. Detta pga att 1080p versionerna blivit sönderkomprimerade.

Ska du jämföra så får du se till att fullhd strömmen inte har blivit sönderkomprimerad, då ser betydligt fler skillnad och inte bara "fanatiker" som du så fint uttrycker det. Och gör jämförelsen gärna på en bra kalibrerad bildvisare i lagom storlek (50"+).

1