Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
Jacob H

Jacob H

Medlem
  • Namn Jacob Hugosson
  • Plats Stockholm / Gävle
  • Sysselsättning Chefredaktör på SweClockers.com
  • Registrerad 2013-03-13
  • Senast aktiv 2019-02-12
  • Antal inlägg 2

Foruminlägg

De senaste inläggen Jacob H har skrivit i forumet.

1
  • Medlem
  • Stockholm / Gävle
  • 2017-08-29 08:45
Ursprungligen av iSweden:

Sweclockers ligger orörd.
Kommer 99.se på sikt att även slås ihop med SweClockers? Eller anses SweClockers så fina att får njuta av särbehandling?

Ursprungligen av jakobnilsson:

SweClockers opererar självständigt från 99, och det finns inga som helst planer på att slå ihop de två sajterna.

Ursprungligen av zinned:

*fniss*

Som Jakob skriver är SweClockers och 99 fristående redaktioner som arbetar oberoende varandra, detsamma gäller den tredje syskonsajten FZ. Vi delar kontor och därigenom mycket utrustning men framförallt kunskap inom respektive redaktions expertisområden. Redaktionen på 99 kommer ofta till SweClockers vid "hårda" frågor om komponenter, medan vi får mycket tillbaka i "mjuka" frågor som rör mjukvara och det digitala livet. Vi är dessutom mycket goda nördiga vänner såväl professionellt som privat.

Med det sagt samarbetar givetvis SweClockers, 99 och FZ med varandra där vi finner gemensam grund och där vi tror att våra mycket olika, men samtidigt lika nördiga, målgrupper får ut något av det. Men några planer på sammanslagning finns inte vare sig kortsiktigt eller långsiktigt.

Mvh,
Jacob Hugosson
Chefredaktör på SweClockers

  • Medlem
  • Stockholm / Gävle
  • 2015-07-01 00:00
Ursprungligen av Brynge:

Måste tacka för ett extraordinärt bra poddavsnitt. Nördfaktorn brukar vanligtvis ligga kring 3-4, men denna gången var den bedömt i närheten av 7. Mycket trevligt, och kul att ni vågar. Gärna mer sådant här tekniskt.

Kul att höra! Får se till att vara med mer när möjligheten finns.

Ursprungligen av Dalle:

Ett av de bästa avsnitten hittills. Hade gärna sett en bredare förklaring på hur två kärnor kan vara bättre än fyra.

Det har mycket med mjukvara att göra och svårigheterna att parallellisera många uppgifter mellan flera kärnor/trådor. I de allra flesta fallen är det en kärna/tråd som drar det tunga lasset och avgör hur bra "flytet" eller den upplevda prestandan är i din enhet, varför exempelvis Apples systemkretsar för Iphone/Ipad med ett fåtal kraftfulla kärnor är en bättre design än många svaga kärnor som dessvärre blivit en trend inom Android-telefoner (men åtta kärnor ser bra ut i marknadsföringen!).

Många kärnor måste också konkurrera med varandra om det termiska utrymme som finns att tillgå i mobila enheter, särskilt fläktlösa sådan som mobiltelefoner, surfplattor och nu även vissa bärbara datorer som senaste Macbook. Det här gör att kärnorna efter en tid måste gå ned i klockfrekvens för att undvika överhettning, vilket ytterligare bidrar till försämrad prestanda.

När det kommer till fläktkylda datorer är det här inte ett fullt lika stort problem, men prestandan per kärna/tråd är generellt högre med processorer som har färre kärnor då dessa kan ha en högre klockfrekvens utan att strömförbrukningen skenar. En "normal" användare kommer inte heller märka någon skillnad mellan en dator som har två eller fyra kärnor, varför det är bättre att spara sina slantar och gå på det förstnämnda, förutsatt att man inte vet med sig att man hyfsat regelbundet kommer kunna dra nytta av kraften i fyra eller fler (exempelvis rendering).

1