Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
Blander2000

Blander2000

Medlem
  • Namn Björn L
  • Registrerad 2013-03-14
  • Senast aktiv 2016-06-19
  • Antal inlägg 5

Foruminlägg

De senaste inläggen Blander2000 har skrivit i forumet.

1
Ursprungligen av mattiL:

Har du sett informationssidan hos Apple?
http://www.apple.com/se/icloud/

Ja. Men tycker den är mer reklamig än förklarande.

Är ganska ny iCloud-användare, begriper mig inte på det.
Om jag har både iPad och iPhone anslutna till iCloud, vad exakt sker då? Jag trodde att iCloud finkade som extern lagringsplats där filerna lagrades, åtkomliga från båda enhetenra. Men märker nu att bilder på telefonen plötsligt även hamnar på iPad, så vill jag inte ha det, blir ju belastning på lagringen.
På min iPad går jag in på iCloud via iCloud drive. Men där är tomt. Borde inte telefonfilerna vara synliga där? När jag kollar på telefonen så står det ju att iCloud nästan är fullt.

1. Vad exakt är det som sker när man slår på iCloud drive på en enhet?
2. Vad är det för skillnad på iCloud och iCloud drive?

Har nyss skaffat ytterligare en Macdator. Sonen fick överta den gamla. Men varje gång han startar en Youtubefilm i Safari så öppnas den även i nya datorn. Har kollat så att alla delningar är avbockade, etc. Men uppenbarligen finns någon typ av koppling mellan dem. Någon som vet var/hur, så att man kan stänga av den?

Ursprungligen av lappen71:

Ändra på din ipad att du bara kan ringa upp FaceTime samtal med mail så kommer det fungera.

Hur då? De enda uppgifter jag har i kontakter i FaceTime är min mailadress. Så det är väl den som används?

Jag vill köra kommunikation med bild mellan min iPad och min Mac. Verkar inte funka att ringa upp sig själv, med samma FaceTime-konto på båda prylarna. Någon som har en genväg? Vill gärna slippa upprätta ytterligare konton. Och hur är det med Skype, kan jag logga in på Skype med samma konto på båda skärmarna och ringa från den ena till den andra?

Försöker installera Windows på min nya iMac. Går bra med bootcamp, och första Windows-installationsskärmen visas. Men sen är det stopp, när själva installationen ska dra igång på allvar. Säger att den inte hittar ny eller existerande Windows. Har förstått att det kan ha med externa dvd-läsaren att göra, att den inte hittas (det är inte en Apple-drive). Någon som känner igen problemet?

1