Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
Stalkale

Stalkale

Medlem
  • Namn Gustav Hertz
  • Registrerad 2013-03-20
  • Senast aktiv 2014-12-12
  • Antal inlägg 12

Foruminlägg

De senaste inläggen Stalkale har skrivit i forumet.

1

Hej

Funderar att bygga mig en ganska stark stationär dator att ha vid sidan av min MBPR för tyngre grejer som PS, tunga spel och sådär. Tänkte köra Yosemite och Windows 7 på den, eventuellt även Ubuntu på en annan partition.

Vad jag undrar är egentligen vad som inte funkar med Yosemite på en Hackintosh så som på en iMac? Hur fungerar viloläge? Platstjänster etc? Vilka är nackdelarna med en egenbygd mot en iMac.

Hur har ni lagt upp era byggen, vilka delar har ni köpt och varför?

Tack

G

Hej,

Jag håller på och pillar lite med olika grafer i Numbers, där jag genererar datan till en graf från ett antal andra tabeller. Tomma rutor i dessa tabeller som datan genereras från dyker upp som nollor i tabellen som är utgångspunkt för grafen, vilket ger grafen ett väldigt fult och störtdykande utseende. Kan jag få grafen att klassificera 0 som ingen punkt alls, eller att få den att genera en tom ruta till en tom ruta?

(använder senaste som kom med Yosemite)

Tack!

Ursprungligen av suddgummi:

Du kan använda Skivverktyg.
Men, har du aldrig gjort sådana här operationer förut kanske du ska fundera på om det är så klokt att hoppa på en beta. Det är inte alltid bäst med det senaste.

Nej det är klart, men jag vill mest leka lite. Därför skulle det kännas bra att inte risks något.

Jag har en extern disk som jag skulle kunna använda. Är det skivverktyg där också?

Ursprungligen av Dalle:

Visst kan du det. Antingen kör du det i något virtuellt program eller så partitionerar du upp hårddisken och har en partition som endast är avsedd för Yosemite.
Det sistnämnda är nog att föredra om du frågar mig.

Hur partitionerar jag en del av hårddisken för Yosemite?

Hej!

Jag som många andra har skrivit upp mig för Yosemites beta program och hoppas få plocka ner det om någon vecka. Min fråga är om jag kan köra det parallellt med Mavericks på min nya MBPR. Mest för att ha ett buggfritt system att falla tillbaka på när jag behöver göra viktiga saker. Ska jag köra det i Virtualbox eller vad är lättast?

Tack!

Gustav

Hej,

Jag tänkte köpa mig en MBPR 13" och undrar om det är värt att lägga på de extra kronorna för en i7a? Gör det någon skillnad i batterilängden, värme, prestanda etc?

Jag redigerar bilder lite stillsamt och kommer köra den med en extern skärm.

G

Okej, smällde upp två virtuellamaskiner nu så det slog i taket. Känns kanske som om jag borde uppgradera. Någon som har gammalt RAM liggande jag kan få köpa? Sånt som passar i makar från 2010? (204-pin PC3-10600 (1333 MHz) DDR3 SO-DIMM)

Jag har bara 8GB, men ni menar att datorn blir bättre på att använda det jag har om jag kör mer grejor?

Hade känts rimligt eftersom det finns stunder då jag kör betydligt mer krävande saker och datorn fortfarande snurrar finfint

Jag kör Mavericks

Hej!

Min iMac från 2010, drar enligt mig orimliga mängder RAM för typ ingenting. Kör Safari (max 5 flikar), Spotify, Word och Kalendern samtidigt och det ligger och snurrar på 5,6GB använt av mina 8. Varav 0,6GB är kennel_task - borde kärnan verkligen dra så mycket?

Gustav

Hej!

Jag har en iMac från 2010 (21,5 tum), som fungerar alldeles utmärkt. Har stoppat i extra RAM och sådär i den så den flyter finfint.
Men jag inser att min livsstil har ändrats sen jag var 15 (2010 alltså) och jag behöver nu en bärbar dator. Min tanke var då att köpa en MBPR 13, inte den lägsta modellen utan ett snäpp uppåt. (8GB RAM, 256Gb SSD) Frågan är då bara, ska jag sälja min trotjänare på skrivbordet eller finns det någon nytta i att kombinera dem? Jag tänkte ändå köpa till en extern skärm till macbooken och sådär.

Kan man parkoppla dem smidigt utan att bara använda iMacen som skärm? Är det smart att arbeta med två datorer och mycket cloudlagring eller ska man hålla sig till en?

Tips tack!

Jag frågade specifikt till iPhone 5, men då får vi väl hoppas på en carrierupdate

Fick detta från telenor när jag frågade deras kundtjänst:
Hej!

Tack för ditt e-mail!

Vi planerar att lansera LTE under Mars månad, håll utkik på vår hemsida!

Ha en trevlig dag!

Det tyder väl på att de är i slutskedet av testningen?

Det beror självklart också när apple planerar att släppa programvara som gör det möjligt med 4g i Sverige, 6.1.3 kom ju inatt men utan en 4g switch åt oss

1