Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
ostberg

ostberg

Medlem
  • Namn mattias Östberg
  • Registrerad 2013-03-26
  • Senast aktiv 2013-04-07
  • Antal inlägg 4

Foruminlägg

De senaste inläggen ostberg har skrivit i forumet.

1
Ursprungligen av kenjon:

Om du bara tänker köra mellan de två hushållen spelar nog inte CPU/RAM så stor roll. Men tänk lite framåt också. Kommer du någon gång att streama till en iPad eller en iPhone? Då behövs mer CPU i NASen. Och din NAS tänker du kanske ha några år. Uppdateringar av OSet brukar lasta lite mer än föregående version, så att ta i lite vid inköp är ingen dum idé. Det svider bara en gång då....

Tack så mycket för inputen. Jag har ju ingen Ipad i dagsläget men det kommer troligtvis införskaffas en dag det också. Den stora frågan är ju om J versionen håller eller inte. Är man sen uppe på de andra kan man till och med lika gärna ta + versionen för det skiljer inte lika mycket mellan de två enheterna i pris. Det tåls att fundera vidare på detta.. Jag tackar igen för svaret=)

Ursprungligen av hansfilipelo:

Har du några egna erfarenheter? För mig handlar det här om att inte lura personen som vill strömma över internet och tro att allt kommer fungera klanderfritt utan konvertering.

Tro mig - det är inte kul att se halva filmen och sen få bryta för att enheten inte hinner buffra. Jag kan inte alltid leverera en hel film klanderfritt över nätet utan konvertering - och då kan jag säga att min hårdvara och nätverksinfrastruktur är väldigt väl tilltagen.

edit: Bortsett från att jag har bredband via kabel-TV vilket ger längre responstider. Om herrn i tråden strömmar fiber-fiber bör det såklart fungera bättre - men det är inget jag tycker vi ska förutsätta.

Nej jag sitter inte på något fiber, inte i dagsläget i alla fall. Majoriteten av all media kommer strömmas inom mitt eget hem, och då kan man så vitt jag vet köra på 1080p med utan att det ska vara några svårigheter. Strömmning till andra hem kommer inte ske lika ofta, och om det skulle visa sig att det kanske inte funkar klockrent så kan man ha lite framförhållning och ladda ner filen till sin egen enhet innan man ser den misstänker jag? eller rentav då konvertera filen för att minska mängden data som skall överföras.

Min fundering ligger fortfarande kring betydelsen av CPU och RAM, klarar man sig länge på 413j eller behöver man upp på 413 eller 413+ innan man har en vettig maskin. Hur mycket behöver man säkra för framtiden, och vad är det i så fall för funktioner som kräver den extra kapaciteten i de större enheterna?

Ursprungligen av zinned:

Alla de enheter du nämner klarar dina krav.

Att streama film till dina föräldrars hus är inga problem för NAS'en, däremot kan flaskhalsen vara bandbredden uppströms mot internet från din bostad samt bandbredden nedströms från dina föräldrars hus. Jag vet inte vad ni har för internetanslutningar.

Okej, ja jag har enbart 10 upp och mina föräldrar har 24 ner. Så det blir kanske inte filmer som streamas i HD på det viset, inte utan att kanske plocka ner filen först.

Men vad är då skillnaderna på enheterna, varför borde man ta den dyrare enheten? Eller klara man sig med 412j? Det enda stora jag kan hitta som skillnad på dom är ram och CPU, och när får man nytta av den större kapaciteten där?

tack för ditt snabba svar.

Hej.

Jag har läst igenom majoriteten av tråden men kan inte hitta svaren jag söker. Jag är sugen på att skaffa en NAS men vet inte vilken enhet jag skall välja då jag är osäker på vad fördelarna är samt om de klarar av vad jag vill den skall göra. Tanken är att köra timemachine på två macbooks, streama musik och HD film till Boxee och kanske även en apple TV i framtiden om det är möjligt pga de låsta systemet i dom. Jag vill även kunna komma åt den och streama film t.ex från mina föräldrars hus, kanske också kunna streama film till mer än en enhet samtidigt.

Enheterna jag har tittat på är:
-Synology 213+
-Synology 413j
-Synology 413
-Synology 413+

Jag skulle helst vilja ha 4bay Nas då jag gärna vill kunna växa med den efterhand. Däremot vill jag helst inte behöva gå på 413+ då denna är lite dyr i mitt tycke, med tanke på att man skall ha diskar till den också.

Tack på förhand, hoppas det är någon som kan ge mig lite klarhet i mitt problem.

1