Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
Mougglan

Mougglan

Medlem
  • Namn Mohammad Ghamari
  • Registrerad 2013-04-11
  • Senast aktiv 2013-05-15
  • Antal inlägg 11

Foruminlägg

De senaste inläggen Mougglan har skrivit i forumet.

1

Jag har använt Cool edit pro 2.0 för windows. Nu har jag skaffat mig ett macbookpro. Finns det något liknande men gratis ljudprogram?
Tack i förhand för tips./ Mo

Tyvärr vet jag inte om skivorna är äkta eller ej eller om de tillhör min dator. Men går det att lada ner imovie från nätet?
och tack för rättelse av språket. ibland skriver jag slarvigt.

Jag har två skivor.
CD 1, iMac, Applications install DVD.
När jag kör denna får jag meddelandet nedan:

" paketet har signerats med ett utgånget certifikat. Om du skafat det här paketet nyligen så finns det risk att det inte är autentiskt. Vill du fortsätta med instalationen ändå? "
När jag klickar " fortsätt" får jag nytt meddelande:
" Varning. Den här programvaran kan inte installeras på datorn"

CD 2. Mac Os x install DVD
jag kör den cdn och öppnar mappen valfria installationer. Ett nytt fönster öppnas med tvp mappar, Xcode och optional installs.
jag väljer xcod. nytt fönster öppnas där jag ser två objekt, Osx & imovie 9.0.8
jag väljer imove men får detta meddelandet:
"Xcod kan inte installeras på den här skivan. Den här programvaran kan bara installeras på skivan som OSX startas från."
och jag kan inte gå vidare.

och när jag klickar på valfria installationer/ Optional installs kommer jag till ett program mapp med följande program:
ical, ichat, itune men inget imovie

Jag har en Macbook pro, Osx 10.8.3
Jag har köpt datorn begangnad. När jag ville använde cd-skivorna så får jag meddelande att certifikatet har gått ut. så jag kan inte använde den. Jag har försökt lada ner iLife utan resultat.

Finns det något gratis videoredigeringsprogram för mac motsvarande Windowslive movimaker? Tack i förhand för tips.

Tack för all hjälp. Nu är det exackt så jag vill ha det. Hoppas ni får en skön vår och sommar.

Tack underbara hjälpsamma människor. Jag har nu lyckats båda med Vox och VLC. Dock ett litet midre problem kvar att lösa. Jag har använt mig av funktionen "sammanslagen enhet". Och får ljudet från ovannämnda program ut via hörlurar och ljud från itune via extrana ljud kortet. Jag vill bara kasta om detta att få höra ljudet från itune i hörlurar och ifrån Vox eller VLC via kortet. Tips?
tack

jag har test alla förslag jag har fått men inte lyckats. jag tror det handlar om inställning någonstans i macen eller programmet jag inte kommer åt. Använt Vox 0.3 beta 1 också men det fungerar inte. Vad det gäller Logic pro så är det köp program och just nu har jag inte råd med det.
Nånstans tror jag att det gäller kunna separera ljud output. men ingen aning hur.

Problemet är ej löst än. Det spelar ingen roll vilket musik program man använder. Det är inte där problemet ligger. Det jag vill är att lyssna en låt från inbyggda högtaraen och en annan låt från en extern källa(externt ljudkort).
Som det är nu höra jag båda låterna antigen från inbyggda högtalaren eller extern källa. Jag vill höra låtarna separerade från varandra. Det är därför som jag använder ett externt ljudkort.
Några bättre tips?

tyvärr funkar inte VirtualDJ Home det heller. mitt problem är att båda musik jag spelar samtidigt hörs. vad jag vill är att spela ena musiken för folk ute i salen men jag själv lyssnar på en annan musik utan att störas.

Det är bara det att jag har jobbat med itune och Winamp hittills och känner till de. Men jag kommer ändå prova det du föreslår också. Men innan dess vill jag fråga dig om det verkligen går och nå syftet med ett enda program?

ljudkortet fungerar bra. jag kopplat den till datorn och steron hemma och kan lyssna på musit utan problem. Men som sagt när jag samtidigt vill lyssna på annan musik med hjälp av hörlurar kopplat till datorn så funkar inte.

jag djar ibland. hittills haft pc och kunnat utan problem köra två musikprogram samtidigt. Itune och Winamp. För att kunna göra det kopplade jag ett externt ljudkort till min dator.
jag kunde ställa in på datorn att musiken som spelades upp på Winamp kunde skickas ut via externt ljudkortet och folk kunde dansa till den. Samtidigt kunde jag lyssna på annan musit i itune med hjälp av hörlurar som bara jag själv kunde lyssna på.
Nu försöker jag göra det samma i min nyköpta Mac pro men inte lyckats.
tacksam om någon kunde hjälpa mig med att lösa detta.
Tack

1