Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
paulreedsmith

paulreedsmith

Medlem
  • Namn paul reed smith
  • Registrerad 2013-06-29
  • Senast aktiv 2019-02-16
  • Antal inlägg 97

Foruminlägg

De senaste inläggen paulreedsmith har skrivit i forumet.

Ursprungligen av Måns97:

Har testat en ny användare nu ett par dagar utan problem. Bestämde mig nu för att testa att växla tillbaka till mitt vanliga konto och det funkade en stund innan det lade av igen.
Jag har installerat om macOS genom CMD + R vid start, dock utan att radera data.

Har samma problem på min 5K iMac. Prövat allt och börjat dunka in beta-versioner av MacOS för att problemet ska försvinna. Det gör det inte. Har haft "bluetooth ej tillgängligt" men mest att när jag väcker dator från sleep, så en minut senare kopplar den ner allt, en dialogruta som säger att inget tangentbord är anslutet dyker upp, och en minut senare kopplar den upp allt igen. Det konstiga är att jag tror att dessa problemen började när jag kopplade mina Airpods till datorn.

Ursprungligen av Erikfridell:

Vi har en iMac 21,5” late 2012 (tunna modellen) som idag har en 1TB vanlig HDD. Tänkte byta ut sen till en SSD.
Det lättaste är väl att byta ut den gamla 2,5” disken, men jag har efter lite googlande förstått att det ev. finns plats för en SSD likt den som sitter i bl.a. MacBook Pro.

Finns denna anslutning i denna dator och i så fall vilken modell på disk kan tänkas passa?

Jo skulle nog inte ta mig ann detta. Förutom hur komplicerat det är att ta isär datorn, så tror jag det är nått jux med att hårddisken behöver en temp-kontroller, annars kommer fläkten gå på max konstant.

Jag har en iMac med HHD, men har en thunderbolt SSD kopplad externt som jag har OSX på och det går hur bra och fort som helst.

Ursprungligen av matshell:

Jag har en iMac av senare årsmodell, 10.14, som startar om när den går i vila. Dvs jag går på lunch, och vare sig jag aktivt sätter den i vila eller låter den vara så att den själv går i vila efter en kvart, så har den startat om när jag kommer tillbaka och stannat vid logginfönstret. Om något hindrade den från att starta om (osparat t.ex.) så finns en sån skylt och datorn har inte startat om.
Om jag tänker efter så har den varit så här rätt länge men först nu har jag börjat fundera.
Tittar jag i systeminställningarna ser jag inget om omstart där på Strömspar.
Har jag någon fel inställning eller är det fel på datorn?

Ja detta är nog en av många buggar som går runt nu. Har upplev det du beskriver några gånger senaste tiden. Men det verkar bara hända om jag låter dator vara orörd i en längre period, säg över 24h.

Jag har även problem på båda mina macbooks att dom ibland inte går i vila när jag stänger locket, utan bara fortsätter vara på, och så när jag öppnar locket dagen efter finns det inget batteri i datorn. Gör mig fullständigt vansinnig då jag försöker sköta batteriet på mina datorer, och vet av erfarenhet att just urladdning slitter på batteriets kapacitet.

Hårdvaran är helt ok. Är väl tangentborden som haft problem på Macbook- modellerna från 2015 och framåt. Jo och så flexar locket på den lilla Macbooken så pass att det blir repor på displayen av underdelen. Och iMac designen är lite daterad, och touchbar suger.

Mjukvaran däremot skapar konstanta problem och irritation för tiden.

Hade detta problem på alla mina Macbooks. Nu har jag samma problem på min Pro. X och C är helt stumma och ger ingen feedback. Space börjar även kännas annorlunda. Detta är helt åt helvetet då det känns som att jag inte trycker på tangenten och måste stanna upp i mitt skrivande. Orkar inte lämna in den till Apple heller.

Ursprungligen av reboot81:

Har du senaste Chrome?

Jo. Läste den tråden med, men hade senaste. Men raderade hela skiten med Omnidisk och ska installera om Chrome. System ligger nu på 26gb. På min gamla 2013 pro retina med samma version av Sierra ligger system på 12gb så fortfarande lite högt kanske. På min iMac ligger system på lite över 20gb med men antar att det har med RAM att göra då 2 av maskinerna har 16gb RAM och den gamla MBPr har bara 4gb

Ursprungligen av reboot81:

Hur mycket RAM har du? Kolla upp vad för filer som tar upp plats. Länkar till program för detta.

Omnidisksweeper verkar säga att Chrome tar 18.2 gb i cache !!?!?!?!?

Ursprungligen av paulreedsmith:

Systemet på min late 2016 Macbook Pro tar upp 44.8gb. Förstår inte varför. Detta är då exklusive program. Har inga backups eller liknande. Har för mig att systemet brukar ta up betydligt mindre. Typ 8 gb. Någon som har samma modell som kan kolla hur det ser ut?

Hmmm stängde locket på datorn nu vid 18.00 och kommer tillbaka nu. Systemet har gått från 44.78gb till 46.91 gb. Måste vara att den skriver över data från RAM till SSD på nått sätt och aldrig rensar det.

Systemet på min late 2016 Macbook Pro tar upp 44.8gb. Förstår inte varför. Detta är då exklusive program. Har inga backups eller liknande. Har för mig att systemet brukar ta up betydligt mindre. Typ 8 gb. Någon som har samma modell som kan kolla hur det ser ut?

Ursprungligen av Hälge:

Använder MacBook Air samt IPad Air2 privat samt HP i jobbet (är egenföretagare i redovisningsbranschen och programmen finns inte till Mac)
Med nya MacBook pro lutar det åt en HP även privat (tyvärr) - bara USB-C, alldeles för få portar, ingen Magsafe (eller dedikerad laddport, en usb försvinner, ingen kortläsare (fotograferar mycket) Egentligen spelar operativet inte någon roll så länge det funkar OK. Det är programvaran som är viktig och Photoshop finns till båda. Dock hade jag hellre haft en mac om den haft samma portar som tidigare,

En Macbook pro 2015 skulle jag säga vore en stor uppgradering för dig som haft Air innan, om du vill fortsätta med Mac och vill ha portar.

Windows är dock inget dåligt alternativ nu. Galet nöjd med min XPS 13, och Spectre x360 får grymma recensioner överallt.

Hade problem med att min iMac inte ville sova så uppdaterade till senaste versionen. Nu har jag istället problem med att skärmen är helt "washed out" när jag väcker den från sömn. Som ett grått lager över skärmen som inte går att bli av med även fast jag ändrar färgprofil. Måste starta om. Ser att andra haft detta problemet men detta är rapporter från 2009!

Min Night shift går BTW inte heller igång automatiskt även fast jag har den inställt på solnedgång till soluppgång.

Ursprungligen av rKID:

Så du får ut så många timmar, alltså? Trodde även denna modell drogs med något sämre batteritid än utlovat. Min klarar iofs bara tre timmar, så det hade ju blivit ett uppsving oavsett. Till vilken typ av studier använder du den till? Skriver du mycket?

Mina främsta användningsområden är just att skriva och surfa. Då och då gör jag musik i Garageband också (önskar det skedde oftare). Reser sällan, så den är portabel nog för att palla bära med sig vid de få tillfällena det sker.

Hehe. Den drog ett par tunga andetag i höstas då jag trodde den hade gått över till andra sidan, men jag lyckades väcka den till liv. Så nog sjunger den på sista versen alltid. Köpte faktiskt den lilla Macbooken då, men lämnade tillbaka den eftersom min återuppstod från de döda.

Trots rabatten är det ändå en saftig summa. Aldrig lagt så mycket på en dator (köpte min nuvarande billigt genom skolan).

Bytte min Touchbar 13" mot den utan och batteritiden är betydligt bättre. Använder min i skolan med och får runt 8h batteritid. Fått runt 5-6 på alla mina andra Macbooks så detta är den bästa batteritiden jag haft på en laptop. Dock aldrig haft Air pga skärmen. Men om jag var du skulle jag ta en titt på Macbook med. Svagare och lite sämre batteri. Men designen är mil framför och den är portabel på ett helt annat sätt. Kolla även förra generationen 13" pro om du vill komma ner i pris ordentligt. Det finns ett stort utbud på begagnatmarknaden och skillnaden på dom och den nya är väldigt små tycker jag.

Ursprungligen av barbapappa_86:

Det är Handoff på din mac som vet att du använder Chrome. Här kan du läsa mer:
https://support.apple.com/kb/PH18754?locale=s...

Tusen tack!!

Ursprungligen av barbapappa_86:

Det är Handoff. Dock så öppnar den Safari på din iPhone då man inte kan byta standardwebbläsare i iOS.

Hur vet Safari vad jag gör i chrome på datorn? Kan jag stänga av den kopplingen på något sätt?

Bytte till iPhone nu på mobilsidan. Handoff är aktiverat från början tydligen. När jag sitter på min iMac, (där jag bara använder Chrome, Safari är stängd) så kommer safari-ikonen upp i hörnet på låsskärmen på min iPhone. Om jag klickar på den, eller dubbel-klickar för multitasking på telefonen och ser fliken i nedre kant, så öppnas Safari och laddar den sidan jag sitter med i Chrome.

Hur vet Safari vilka sidor jag sitter med i Chrome på datorn?
Varför visar Safari detta på min mobil?

Antar att det har nått med att Chrome inte funkar med handoff i iOS kombinerat med att jag har gett Safari tillgång till nån nyckelring eller liknande. Känns lite lätt suspekt dock.