Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
Allanmac

Allanmac

Medlem
  • Namn Allan Mac
  • Registrerad 2013-07-26
  • Senast aktiv 2021-08-20
  • Antal inlägg 56

Foruminlägg

De senaste inläggen Allanmac har skrivit i forumet.

Vilken dator hade ni valt av den nya Macbook Air 256 eller Macbook Pro?

www.elgiganten.se/product/datorer-tillbehor/b...

www.elgiganten.se/product/datorer-tillbehor/b...

Jag spelar inte utan jobbar mest i Office, bilder, Skype, Sketchup

Senast redigerat 2019-04-01 23:19
Ursprungligen av Innis:

Vad du hade för mappstruktur innan är helt ointressant för Bilder sorterar efter datum när bilden togs.
Så när du ska säkerhetskopiera bilder biblioteket är det allt eller inget.

Går det inte att markera bilderna i en mapp och säkerhetskopiera dem till externa hårddisken eller måste hela bildbilioteket säkerhetskopieras på en gång. Om så är fallet har jag ett gigantiskt jobb om datorn kraschar och jag måste sortera upp mina 15 000 bilder...

[quote name="Innis" postid="2367448"]Du måste ha denna ruta ikryssad för att bilderna måste kopieras till bildbiblioteket.
Annars så måste du ansluta dina externa enheter såsom hårddisk eller cd-skiva varje gång du tittar på en bild.[/quote

Kryssade i rutan och nu går det bättre! Tack!

Senast redigerat 2019-04-01 17:46

Jag har installerat om min gamla iMac och håller nu på att att lägga in bilderna igen.

Har precis lagt in bilder från både en Cd-rom skiva och en extern hårddisk.

När jag har lagt in bilderna från Cd-rom skivan i Bilder så står det att "Kan inte hitta volymen" för och sedan filnamnet. Vidare står det "Anslut skivan eller lägg servervolymen som behövs på skrivbordet. Försök sedan igen". Vidare är det ingen skräpa i bilderna.

När jag öppnar bilderna jag lagt in från externa hårddisk står det "Fil saknas" och det står även att bilden saknar orginalfil.

Jag drar bilderna från hårddisken till den mapp jag vill ha de i Bilder. Vad gör jag för fel och hur ska jag göra?

Sen har jag även en fråga kring det omvända. Hur säkerhetskopierar jag bilderna från Bilder till en extern hårddisk? Jag vill helst säkerhetskopiera mapp för mapp eftersom jag har sorterat upp alla bilderna i mappar.

Efter idogt letande på nätet har jag nu lärt mig att om jag dra bilderna från datorn till externa hårdisken blir det jpg-format. Men om man däremot kopierar bilderna i datorn klistrar in bilderna på externa hårddisken så blir de UNADJUSTEDNONRAW. Någon som har en lösning på hur jag kan omvandla bilderna från UNADJUSTEDNONRAW till jpg så skulle jag var enormt tacksam!

Ursprungligen av reboot81:

Använder du iCloud bildbibliotek? Kan du verifiera att hela bilder-biblioteket kopierats?

Ja jag använder iCloud bildbibliotek vilket jag inte gjorde innan jag installerade om datorn. Så snabbt jag tar en bild med iphonen nu så hamnar bilderna direkt i programmet bilder på datorn. Alla mina bilder i programmet ”bilder” på datorn samt alla bilder på externa hårddisken har fått formatet UNADJUSTEDNONRAW_thumb vilket de inte hade innan jag installerade om hårddisken på datorn. La över den nyaste bilderna från datorn som jag inte hade på extern hårddisken strax innan jag installerde om datorn, det låg alltså en massa bilder på extern sedan innan men plötsligt var alla bilder UNADJUSTEDNONRAW_thumb. Förstår inte varför det blivit så här, känns inte alls bra att alla filmer blivit bilder...

Provade precis att importera en gammal film från iphone till programmet bilder på datorn via laddsladden och den fick formatet IMG och det gick utmärkt att spela upp den. Frågan är varför hela mitt bildbibliotek på datorn och externa hårddisken har ändrats till formatet UNADJUSTEDNONRAW_thumba?

Senast redigerat 2019-02-28 15:07

Installerade om min gamla Imac igår och nu går den som tåget. Upptäckte dock att jag hade problem att föra över mina bilder från externa hårddisken till "Bilder" i datorn. Upplever att bilderna fått sämre kvalitet men det kan jag leva med. Vad värre är att alla mina filmer som jag tidigare haft i "Bilder" har blivit bilder istället. Står att programmet inte klarar av att öppna exempelvis UNADJUSTEDNONRAW_thumb_15997.jpg. Vad är UNADJUSTEDNONRAW_thumb och kan jag göra något för att få tillbaka bilderna? Upptäckte att filmerna blivit bilder även på den externa hårddisken.

Tack reboot81 för utmärkt förklaring kring hur jag skulle lösa mitt problem! Efter att ha formaterat om den externa hårddisken så att den blev skiftlägeskänslig fungerar det perfekt!

Jag har två extern Seagate-hårddiskar där jag ska för kopiera bilder från en externa till den andra. Problemet är att efter ett tag avbryts processen när jag klistrat in bilderna på den tomma externa och texten "kan inte kopieras eftersom det har samma namn som ett objekt på målvolymen och den volymen skiljer inte på stora och små bokstäver i filnamn." kommer upp. Någon duktigt människa som har en lösning på mitt problem?

Har tänkt köpa en extrn skärm till min MacBook air. Sneglar på 32 tum och har fastnat för Samsung U32H850U. Är novis när det kommer till externa skärmar. I huvudsak surfar, arbetar med Office och barnen spelar lite spel. Finns det några nackdelar med en 4K-skärm? Är detta en vettig skärm för mina ändamål och kan jag förvänta mig att det fungerar bra ihop med min MacBook Air?

https://www.dustinhome.se/product/5011038677/...

Hur gör jag för att lägga till filer från mitt skrivbord på min iMac? Är det som i Dropbox att jag markerar filer på skrivbordet, väljer kopiera och klistrar in dem i onedrive. Har gjort det men sedan synkas inte ändringarna jag gör i exempelvis ett Word-dokument. Tips mottages tacksamt!

Funderar på att byta ut min åtta år gamla Imac till en bärbar MacBook air. Har bestämt mig för att abonnera på onedrive 5 TB och funderar nu på om jag behöver större hårddisk än 128 Gb eller om jag bör satsa på 256 Gb? Ni som jobbar via molnet hur resonerar ni?

Senast redigerat 2018-11-05 18:43

Jag har en Macbook Air med 250 GB hårddisk. Även om jag raderat det mesta på datorn är minnet ytterst begränsat. Ska därför försöka installera om datorn så att den blir fabriksåterställd. När jag markerar Macintosh HD och trycker på radera enligt apples instruktion så ska jag välja format. Då kan jag välja på APFS, APFS krypterad, APFS skiftlägeskänslig och APFS skiftlägeskänslig, krypterad. Problemet är att jag inte vet vilken jag ska välja. Tacksam för råd!

Funderar på att köpa ett gäng Philips Hue-lampor och en brygga för att primärt kunna dimma belysning i hemmet. Kommer använda Apple home appen plus en fjärrkontroll från Philips. Nu till min fråga, om jag är på semester och vill kunna tända och släcka lampor i olika rum för att förvilla inbrottstjuvar är det möjligt att göra det med hjälp av Home-appen när jag befinner mig på annan ort?

Har tänkt investera i Office365 och då ingår 1TB lagringsutrymme i OneDrive. Använder än så länge bara gratisversionen av OneDrive för att se hur det fungerar. Hur gör jag för att synka mappar från skrivbordet respektive bilder från min Imac till OneDrive?