Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
Megasen

Megasen

Medlem
  • Namn Joakim Bang
  • Registrerad 2013-09-25
  • Senast aktiv 2016-05-28
  • Antal inlägg 24

Foruminlägg

De senaste inläggen Megasen har skrivit i forumet.

Ursprungligen av oldpeer:

Ja, Apple Maps fungerar utmärkt. När jag var i Malmö stad och körde bil för första gången (förra helgen) så lyckades Maps leda mig rakt emot en enkelriktning, in på fel gata och den tyckte att jag ska köra bil genom ett hus. Det har nog aldrig hänt mig med Google. Den gav mig också en mycket märklig väg till Emporia när jag kom från E22. I det senare fallet så var det väl bra att jag hittar själv så att jag slapp förlita mig på Apple Maps tokigheter.

Du har tidigare skrivit att du har en Galaxy S6 och att din iPhone 6 är på väg att säljas (2015-08-20), och 2016-03-11 skriver du "Tänk så skilda uppfattningar man kan ha. Jag köper Samsung just för Touchwiz." Det är möjligt att du har en iPhone också just nu, men om du nu föredrar Samsung så hade du väl självklart använt den och Google Maps när du behövde navigera i Malmö!

Senast redigerat 2016-05-29 04:55
Ursprungligen av Redaktionen:

99mac:s redaktör sammanfattar sina intryck från Googles utvecklarkonferens I/O. Klart är att Apple har en del att ta igen om de vill konkurrera på området smarta system och maskininlärning.

Läs hela artikeln här

Doomed if you do, doomed if you don't

Ursprungligen av anon17422773:

Det finns tonvis av appar i iOS som heller inte är önskade av många.

Vad har det med saken att göra? Apple har rätt att göra vad de vill med iOS i sina egna mobiler. Det här gäller Googles krav på andra mobiltillverkare när de vill använda Android i sina mobiler, eftersom Android har en sådan dominerande ställning (80%) på mobilmarknaden.

För de som lever i villfarelsen att "iOS minsann var dominerande innan och då var det inga krav på Apple" kan det vara bra att påminna om att de aldrig haft mer än drygt 20% av maknaden. Innan Android blev störst var det Symbian: Smartphone OS global market share 2009-2015

Ben Thompson på Stratechery.

Citat:

First off, complying with this order would be a burden (the degree of said burden will be the critical factor on which the court’s decision will turn). Apple would need to design a new version of iOS, figure out a way to secure said version to ensure it doesn’t become widely available, and develop an infrastructure to deal with the inevitable flood of requests from law enforcement agencies seeking similar assistance to the FBI. It is not simply an issue of “unlocking” an iPhone: it is far more complex and dangerous than that.

Secondly, Apple’s ability to resist government pressure in foreign countries — particularly China — will be severely compromised should Apple be forced to acquiesce in this case.

Third, as much as it clearly irked Apple when the FBI framed the company’s opposition as a “marketing stunt,” there is no disputing the fact that the company has made privacy and security a core part of the iPhone value proposition. Forcing the company to actively undo its own security measures certainly works against that proposition.

Senast redigerat 2016-02-27 19:39
Ursprungligen av jas:

Många nya produkter som börjar sin bana som beta eller rentav illa designade!

Det hade aldrig hänt om Steve levt;-/

Vilket struntprat! Läs på lite: Things that happened while Steve Jobs was alive that wouldn't have happened if Steve Jobs were still alive.

Ursprungligen av Ho-Lee Fuk:

För mig är det enkelt. Apple fular sig och informerar inte om att man DRM-skyddar musiken, även din egna. Man säger dock klart och tydligt att nu behöver du inte ha din musik lagrad på dina datorer eller enheter utan nu är det molnet som gäller. Många som går på det.

Om man laddar upp all sin musik och efter 1 mån, 3 år eller vad det nu må vara känner att man vill avaluta sitt medlemskap så är all musik förlorad om man inte har backup.

Hade Apple erbjudit att man kan hämta sin musik igen utan DRM hade det varit okej, förutsatt att man fick den tillbaka i originalformatet och inte AAC 256kbps. All min musik är nämligen i ALAC.

Jag har nu testat Apple Music och detta med DRM, alla buggar, långsamt och fult GUI mm har gjort att jag gått tillbaka till Spotify. Förstår inte varför jag ens bytte...

Vet inte om det är lönt att svara ett avstängt troll, men här är i alla fall lite fakta: No, Apple is not adding DRM to songs on your Mac you already own.

Ursprungligen av kladda:

Som sagt bara en teori.
Då är MacBook helt enkelt bara en dyr jävla dator då en av de få produkterna Apple har som är dyr, inte prisvärd.

Jag tror iof som jag skrev att dom kommer fortsätta utveckla datorn men att den idag inte är tillräcklig.

Att ta fram en ny bilmodell är galet mycket dyrare än en bärbar dator, så den jämförelsen haltar lite (i denna väldigt spekulativa diskussionen )

Märkerna du nämner har olika modeller i olika priser. Apple är även dom ett märke med endast svindyra produkter så ja, dom gör
Isf precis likadant?

Shopping är extremt mycket psykologi.

Dyrt i förhållande till vad? Andra märken med motsvarande kvalité/prestanda? Billiga plastprodukter? Eller syftar du på vad du själv har råd med? Det är ju såååå mycket enklare att slänga ur sig påståenden utan att bemöda sig om att underbygga dem med några som helst fakta.

Märkligt att folk kan ta det som en personlig förolämpning när Apple prestenterar en ny produkt som inte uppfyller alla deras förväntningar. Den har inte ens släppts och ingen här har testat den. Vänta åtminstone med ert j-vla gnäll tills dess!!!

Ursprungligen av RobertK:

MBPr 13" väger så mycket som 1,58 kg.

Jämför med Lenovo Yoga 3 Pro 13": 1,19 kg trots motsvarande retina-skärm och fullt med portar.

Det är här jag tycker Apple ligger efter om nu vikten har stor betydelse!

Jag hade hoppats på en lätt och all-round-kunnig 13-tummare nu när man i 2 års tid spekulerat över retina-skärm till MBA. Hur länge till ska man behöva vänta...

Från Cnet:s test: "This first outing with Intel's new Core M processor fails to impress, with mediocre performance and battery life." Fast den väger ju ett par hekto mindre, så det måste ju betyda att Apple ligger efter...

Ursprungligen av Perobous:

Du missade uppenbarligen "masstillverkningsfördelar" och hur det ser ut på marknaden. De "dum" skärmar du efterlyser lyser nämligen med sin frånvaro. Vilket man kan fråga vad det beror på. Jo brist på efterfrågan främst. Men som sagt Apple kan möjligtvis gå den vägen även om jag tvivlar på det eftersom de troligen vill att folk ska få en användarupplevelse som Apple kan påverka direkt. Att sälja en storskärm med separat box är ingen Apple-filosofi direkt. Speciellt med tanke på att Apple mest säljer integrerade datorer.

Jag accepterar att du tror Smart TV är skit för du verkar ju inte ha någon vidare koll på detta, eftersom du rantar om hur sega Smart TV är. Flertalet modeller var det för några år sedan ja, men nya modeller är generellt inte längre sega och med Android TV som bas i flera nya modeller så är uppgraderingar inget större problem längre.

Är det det här ni Android-fanboys (som tycks få trolla fritt på forumet numera) menar med "öppen" och "flexibel" Smart-TV: http://www.theverge.com/2015/2/11/8017771/sam...

Om Apple får påverka användarupplevelsen lär man åtminstone slippa sånt här skit...

Ursprungligen av zappee:

När blev de hackade?

1Password är däremot flawed, http://arstechnica.com/security/2013/04/yes-d...

Jaha, och det är inte LastPass? http://arstechnica.com/security/2014/07/sever...

Ursprungligen av BlackSmp:

I princip så håller jag med dig men det finns alltid undantag

Till exempel så vill jag inte ha mina jobbmejl i en gemensam inbox och gemensamt mejlprogram och det kan finnas andra anledningar till att någon annan vill skilja det åt.

Din kommentar fick mig också att komma ihåg att på androidtelefoner så kommer det två mejlappar förinstallerade:) (apropå att använda olika mejlappar)

Sedan en kommentar angående inbox. Det verkar inte gå att vidarebefordra mejl, är det någon som har listat ut hur man gör? Jag letar fortfarande

Om hela mailet syns på skärmen finns det både en svara- och en vidarebefodra-pil nere till höger. Om mailet är så långt att man måste scrolla syns först bara en svara-pil, som blir till en vidarebefodra-pil när man nått botten av mailet. Inte helt logiskt...

Ursprungligen av Salamandern:

Men när den börjar den säljas i Kina, det är fortfarande höljt i dunkel.

Jasså?! Då kanske du skulle läsa artikeln igen, den är ju inte så lång. Något som Apple bekräftade för en vecka sedan.

Från MacRumors: "Update July 11 6:37 AM: Apple has restored 90-second previews for some, but not all, tracks that had been affected."

Med andra ord var det kanske inte ens medvetet. Trist att 99mac börjar bli en lika oseriös ryktesspridare som kvällsblaskorna...

Ursprungligen av Gordon67:

OM iPhone 6 kommer att se ut sådär får nog Jonathan Ive se sig om efter ett nytt jobb.

Om du ifrågasätter Ives designfömåga baserat på prototyper som ingen ens vet om de är äkta kan du inte ha någon vidare koll på honom eller Apple...