Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
lindbergmarcus
  • Namn Marcus Lindberg
  • Plats Stockholm
  • Sysselsättning Producent/Låtskrivare
  • Registrerad 2013-12-28
  • Senast aktiv 2019-01-02
  • Antal inlägg 22

Foruminlägg

De senaste inläggen lindbergmarcus har skrivit i forumet.

Ni som nämner era sensorer, vilka kör ni med? Har varit inne och kikat på Fibaros och Elgatos varianter men kan inte bestämma mig.

Har ett otroligt irriterande problem där mejl som jag flaggar i mejlappen på iPhone inte sedan finns under mappen "Flaggat".

Dom dyker dock upp i mail.app på laptopen om jag flaggar från iPhone men kan alltså inte se några mejl alls där i mobilen.

Kör Apples mailhanterare & använder mig av iCloud.

Någon som stött på detta?

Visst, man får till en hel del smileys när jag provar. Åtmistone: :-), :-(, :- D och ;- ) men detta är ju inte emojis. Tror att det är det jag är ute efter! Försöker leta på

Ursprungligen av IngoX:

Detta gäller väl inte Siri i sig utan dikteringsfunktionen......

Jag hajar! Tackar för hjälpen Grymt!

Ursprungligen av pmarriott:

Vad är en iWatch?

Menar förstås Samsungs smart-klocka... näe, Apple Watch. Ursäktar otydligheten.

Har sökt runt efter kommandon för Siri att göra emojis men ej hittat något! Någon som sitter på kunskap? Hittar bara listor för engelsktalande Siri.
Skulle ju kunna testa mig fram men hittils har det gått sådär... Får till "glad gubbe" endast.
Underlättar oxå att kunna detta när man använder iWatch.

Carrot did it! Mer nöjd med den. Tack!

Började köra med The Weather Channel istället för Apples Väder då jag inte hittar ett enda ställe förutom huvudstäder i princip. Funkar bra med Apple Watch men som symbol på urtavlan visar den bara regnrisk-procent. Där vill man ju ha grader för tusan!

Någon som vet?
/M

Jag skulle absolut lagra filer, i form av datafiler. De flesta hårddiskar har anslutningstyper som antingen USB eller Thunderbolt numera vilket passar mig för min dator har bådadera. På så sätt skulle jag kunna spara och förvara gamla bilder, musik och egentligen kunna göra någon form av säkerhetskopia av min interna hårddisk men jag har bara inte hittat någon inbyggd programvara i OS X som gör detta åt mig.
Lång historia kort - det vore grymt att kunna spara undan filer från datorn och samtidigt frigöra utrymme från den interna hårddisken. Alltså föra över filer till den externa hårddisken.

Kommer behöva frakta min iMac lite titt som tätt framöver och kartongen jag hade slängdes på någon annans bevåg.

Kollar här om någon har en att skänka/sälja för en slant?

Tack,
Marcus

Ursprungligen av zinned:

Det finns ju en del olika typer av VPN-anslutningar som man kan sätta upp men jag tror du har samma val i OS X som i iOS, i alla fall så när som på Open VPN.

Har du sett till att bocka i rutan i OS X att all trafik ska gå över VPN:en?

Nej! Den missade jag helt. Fungerar nu faktiskt! Tack så mycket.

Hej! Jag bor delvis utomlands och har sen en tid tillbaka betalat för en VPN tjänst för att kunna se t.ex. SVT, Netflix etc. För första gången nu prövade jag att göra samma sak på en laptop. D.v.s. jag har skapat en VPN anslutning som också ser ut att fungera korrekt och har samma inställningar som jag har på iPaden och iPhonen. Men väl inne i netflix eller svt får jag ändå meddelande om att deras tjänster inte fungerar i nuvarande land...

Fungerar som sagt bra med iPhone/iPad men på laptopen är det likadant som om man inte hade haft VPN...
Någon som har erfarenhet kring detta?

Ursprungligen av estrea:

Har du lyckats lösa problemet? Skulle ha läst ditt inlägg innan jag uppdaterade till Yosemite... sitter nu med ett overksamt tele2 -4g modem...

/Rasmus

Nix, har fått köra via en kompis dator. Tankar Yosemite som är släppt nu och hoppas på att det ska ordna problemet.

Kör nu betan på Yosemite och insåg att det nog var ett lite för snabbt beslut. Tänkte inte alls på det mobila bredbandet!
En HUAWEI E3276 med Bredbandsbolaget som helt enkelt inte går hela vägen när man försöker starta programmet och få upp anslutningssidan.

Är det bara att ha is i magen och invänta en uppdatering? Hittar ju förstås inga drivrutiner för dongeln heller för Yosemite liksom...

Men blir lite nyfiken på vad f*n som inte lirar egentligen?

Tack!

Ursprungligen av IngoX:

Förutsatt att du har en 27" iMac 2010 och enligt tabellen i länken - Mini DisplayPort (hane) till Mini DisplayPort (hane). På din nya dator har du Thunderbolt som är bakåtkompatibel med MDP

Jag hittar inte heller annat än thunderbolt hos Apple. Men finns till exempel hos Kjell&Co

Ja! Tack. Ska checka in det!
Tack för svar!