Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
basicjava

basicjava

Medlem
  • Namn Patrik Björkkvist
  • Registrerad 2014-03-08
  • Senast aktiv 2021-09-13
  • Antal inlägg 25

Foruminlägg

De senaste inläggen basicjava har skrivit i forumet.

Ursprungligen av xms67:

Satsa på Unify och så mycket trådar som möjligt. Jag gick från återkommande störningar och problem till extremt stabilt och snabbt nätvärk efter att ha vandrat den vägen.

Med Unify menar du att köra samma märke så mycket som möjligt eller ? Och hade gärna kört ännu mer kabel men är inte lätt alltid att ha saker nära varandra. Vilken router kör du på ?

Ursprungligen av barbapappa_86:

Testat med annan router? Sporadiska fel tycker jag oftast brukar vara buggig/ostabil utrustning. Antar att du har startat om din router?

Beskriv gärna mer hur ditt nätverk ser ut.

NAS är inkopplad på en switch som i sin tur går till routern med kabel. Skrivaren är helt wifi kopplad. Mest att jag tycker jag hade mycket mindre problem med sånt här förr.

Är det bara jag som tycker det blir svårare och svårare att få ihop ens perfekta Apple miljö hemma numera. Har alltid kört så mycket Apple som möjligt för skiten har alltid bara fungerat.
Men får fan kämpa i dag för att få ihop det. Kör 2 iMac (äldre), MacBook Air (nyare), iPhones (Nyare), iPads (Äldre) + NAS från QNAP, Skrivare från Brothers (Äldre) samt en ASUS RT-AC88U.

Men det är banne mig alltid något som strular, skrivaren är aldrig online fast den har IP adress och allt, NAS kommer och går som den vill i datorns filsystem ....

Är det SMB som strular eller ingen annan som tycker det blir svårare o svårare att få ihop?
Någon erfarenhet av NAS, skrivare, Router som fungerar perfekt i Apple miljö ?

Hej
Kan inget om applescript men försöker lösa en sak i Automator i OSX men inser att det nog krävs applescript i stället (Som läggs in i automator)

Så här är scenariot:
Jag har en NAS som kör en torrent klient, jag laddar alltid ner torrentfiler på min iMac men sen lägger jag över dem på NAS:en och kör ner/uppladdningen där.

Detta vill jag åstadkomma:
-När jag loggar in på min iMac skall en service/script/workflow starta
- Denna service/script/workflow skall köras i bakgrunden och alltid vara aktivt
- Denna service/script/workflow skall kontinuerligt söka efter .torrent filer i "Download"
- Om detta finnes skall man kontrollera att NAS:ens volym är mountad
- Om så, flytta över filen till en mapp där

Det jag inte fått rätt på är:
- Får inte det som en kontinuerlig tjänst som alltid är igång (när jag är inloggad)
- ingen kontroll på om disken redan ÄR mountad eller ej, vilket skapar en del problem om den redan är det samt inte är det.

Kan någon hjälpa till här vore det extremt tacksamt

Med vänlig hälsning,
Patrik

Snor tråden en stund, någon som har erfarenhet av ASUSTOR ?

@kenjon: Har du erfarenhet av deras nyare QTS 4.0 ?

Hej, jag söker nog en NAS som i första hand är lite over-kill. Mest för att det ska kännas som den är något framtidssäker. Lär använda den somback-up för datorer och helst iPhone/iPads med. Apparna till just iPhone är kanske något jag värdesätter då jag vill kunna streama musik (gärna film med till iPad). Alltid tittat på Qnap men rygat tillbaka lite pga av just DMS i Synology alltid fått så mycket bättre recensioner. Vore därför kul att höra från någon som testat. Kollade tråden, den är iof 6 år gammal men kanske finns en del matnyttigt ändå. Har ingen NAS idag men tittat på DS 1514+ eller 470+ Pro (tror jag den heter) på Qnap

Sitter i köp tankar kring NAS men funderat en del kring det OS de kör, Synology har ju ständigt legat i top på detta område men
med Qnap senaste QTS (4.0 tror jag) ligger de fortfarande efter i detta område ?

Snor min egen tråd och passar på att fråga efter ett bra alternativ till iPhoto, någon som testat det och kan ge feed-back that is ..

PhoneView funger bra, märkligt nog dök "Bildbibliotek" upp i trial version men inte i full version !
Men väljer man i PhoneView att se hela mappstrukturen så kan man rota fram alla bilderna och vips föra över dem så
jag kan rekomendera detta program åt de som har liknande problem.

Tack för svaren, men "bildbibliotek" får du ifall du synkar iPhoto mot din mobil. Men det är en envägs-kommunikation tyvärr

Jo men tror inte riktigt du förstår problemet då. Hela problemet handlar INTE om byta av apple id. Problemet ligger i att "Bildbiblioteket" INTE går att synca ! Den mappen är INTE gjord för att föras över till datorn utan endast tvärt om, därav sitter det tredjeparts företag och utvecklar just program som gör detta.

Tack, ska kolla in det !

Ja det är liksom inte rocket-science. Att kunna flytta bilder fram och tillbaka borde vara den enklaste saken i universum !
Kan tillägga för andra (om fler har samma problem) att det finns ett tredjepartsprogram som heter PhoneView som löser detta.
Kostar dock 39 US dollar men kan vara värt det, programmet låter en även se samtals, sms historik, kontakter och du kan flytta foto fram/tillbaka genom programmet.
http://www.ecamm.com/mac/phoneview/

Kan intyga att det inte har med ett byte av Apple ID att göra. För att förklara för alla som läser hur J***a korkat det hela är tar jag ett exempel !

Du har en Macbook och en iPhone 4. Du syncar som vanligt alla bilder du har i iPhote till din iPhone. Dessa bilder hamnar då i "Bildbibliotek" på din iPhone. En dag när du vakna begår din Mackbook självmord genom att hoppa från tredje våningen. Då tänker du "Ahh TUR jag har alla bilder från den datorn samlat i min iPhone under "Bildbibliotek" .. glad i hågen kopplar du in din iPhone och skall föra över alla bilder i "Bildbibliotek" ... nu mina kära vänner förklara för mig hur du gör detta i ett nafs !