Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
DonCyrano

DonCyrano

Medlem
  • Namn Diego Cyrano
  • Registrerad 2014-03-12
  • Senast aktiv 2016-04-29
  • Antal inlägg 9

Foruminlägg

De senaste inläggen DonCyrano har skrivit i forumet.

1
Ursprungligen av zinned:

Jag känner tvärt om. Jag förbrukar inte så mycket, 2-3 GB i månaden, men har gärna lite buffert så klart. Det absolut viktigaste är dock att det går snabbt när jag ska använda någonting ut mot internet. LTE fungerar kanon, anser jag, men det är klart att 5G inte hade varit dumt.

Att tro att vi ska få obegränsad datamängd är att vara dåligt påläst. Det är det enda som operatörerna kan ta betalt för i dagsläget. Utöver detta så finns det många vettiga abonnemang, jag har t ex 12 GB/mån där dessutom överbliven datamängd läggs vidare till nästa månad. Mer än så kan man inte begära.

600-700 GB om dagen? Löjligt. Du lär inte passa in i någon målgrupp de närmaste 10-15 åren iaf.

Fiber funkar ju obegränsat? Där kostar hastigheten istället. Varför inte kunna ha det så på den mobila fronten? Och jo, obegränsad datamängd har vi haft på mobilt bredband. Jag hade kontant bredband från telenor som var obegränsat dock bara ca 1mbps men fullt tillräckligt.

Hej igen. Jag menar så klart 600 - 700 GB i månaden och nej, inget piratkopierat material för min del. Men att ladda ner spel och alla oändliga uppdateringarna till allihop på flera gigabyte + allt jag stremar så blir det en hel del tydligen. Jag blev förvånad själv över hur mycket jag använde när jag kollade routern. Jag tänkte på min vän som bor i ett hus i skogen i stort sett och han har inte ens telefonledning. Han har dock ett 3G modem från tre som funkar utmärkt då inget 4g finns där. I det fallet hade det inte skadat med obegränsat bredband även om hastigheten inte behöver vara det snabbaste.

Det är inga framsteg förän vi får obegränsad datamängd. Hellre bygga ut så mobilt bredband oavsett hastighet äntligen kan bli ett seriöst alternativ till fiber. Det spelar ingen som helst roll hur snabb uppkoppling du har om det är handikappat med en data gräns. Skulle det finnas vettiga abonnemang så skulle jag inte vara rädd och flytta till ett hus oavsett var det ligger någonstans så länge det finns täckning. Men eftersom jag i genomsnitt bränner mellan 600-700 GB om dagen så finns det inget abonnemang oavsett pris, som täcker mina behov. Jag hoppas innerligt att obegränsat mobilt bredband kommer tillbaka, allt rör sig mot molnen idag och spelen och alla uppdateringarna blir bara större och större.

Apple TV har också uppdaterats!

Ursprungligen av pmarriott:

MacKeeper är ett skitprogram som man ska akta sig för: https://discussions.apple.com/docs/DOC-3691
För att få till bra avinstallationer kan man använda AppDelete eller App Zapper. I övrigt behövs inget löpande underhåll av OS X. Det sköter sig självt. Om något går galet gör man en ominstallation ovanpå det gamla.

Tack så mycket!

Skall genast kollas upp.

Tack för alla förslag!

Jag verkar ha löst det nu. I mitt fall var det programmet HandsOff! som ställde till det. Hade avinstallerat det från program mappen
men det var fortfarande filer som var aktiva i Macintosh>Bibliotek, och Macintosh>Bibliotek>LaunchDaemons.

Tusen tack för hjälpen!

Ursprungligen av kenjon:

Kolla i Aktivitetskontroll vilka program som ligger kvar.

Hur kan jag komma åt den när Finder stängt ner? Finns det något kommando eller liknande?

Ursprungligen av onnyt:

Händer mig med och då är det Viber som låser avstängningen.

Intressant, dock så har jag inte viber. Men då skulle det kunna vara något program då kanske.

Hej gott folk!

Jag är en stolt ägare av en Macbook Pro mid 2012 med Mavericks 9.2
Med ett underligt problem!

När jag ska stänga av datorn så stängs Finder ner och det enda som jag ser är bakgrundsbilden, och där står den kvar utan att stänga av sig. Det enda som hjälper är att hålla in ström-knappen och klicka på "stäng av" igen. Ibland får jag trycka ytterligare en gång för att något ska hända. Tilläggas skall, att detta även händer om jag trycker "starta om".

Har inte gjort något speciellt vad jag kan minnas mer än vardags surf och musikproduktion.

Finns det någon kan komma på vad som möjligtvis spökar?

Tack på förhand.

1