Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
rjanderssen

rjanderssen

Medlem
  • Namn rasmus
  • Registrerad 2014-06-06
  • Senast aktiv 2017-03-23
  • Antal inlägg 35

Foruminlägg

De senaste inläggen rjanderssen har skrivit i forumet.

Hmm får väl vänta till el capitain kommer ut och se om det blir någon skillnad.. Min mac kraschade igår så lär ju ta en stund innan den är up and running i vilket fall så..

Hej! Min MacBook air startade om sig igår och när den skulle starta igen kom den inte längre än till Att apple logon kom upp och den började ladda, sen dog den.. Var på m-store idag och dom körde något slags test där dom koppla in thunderbolten.. Testet fungerade hela vägen och konstaterade bara att det har något fel på batteriet (batteriet har varit dåligt länge).. Väl hemma försökte jag med cmd+r och kom fram till skrivverktyget och allt verkade funka, den körde en analys på diskarna och konstatera att diskarna behövde repareras, reparera fungerade inte utan datorn bad mig att säkerhetskopiera så många filer som möjligt, hittade inte vart man gjorde det, så körde en analys till, då dog hela datorn.. Rör jag inget kommer datorn fortfarande till apple logan och laddar stapeln halvvägs innan den stängs av.. Försöker jag gå in och installera om os x med cmd+r igen så dör den direkt.. Någon ide på fel och lösning???

Ursprungligen av Json_81:

Har haft samma problem med yosemite, men verkar bättre efter senaste uppdateringen.

10.10.3 är versionen jag sitter på, vilken har du?

Ursprungligen av Gurra:

Vilken version av OS:et kör du? Jag upplever samma sak på min gamla MBP men där kör jag El Capitain-betorna så jag har skyllt på det.

Har inga liknande problem på min MB, iPhone eller iPad. Har en Ariport Extreme och en Airport Express extender.

åfan.. kanske dags att uppgradera då.. sitter fortfarande på Yosemite.. problemet försvann direkt när du uppgradera försvann det direkt?

Ursprungligen av barbapappa_86:

Vad är det som får dig att tro att det är datorn?

för att det hjälper starta om datorns anslutning, och routern är en betydligt enklare komponent, och ju enklare elektronik något är, desto mindre risk är det att något jävlas..
Men är ju fullt möjligt att det är routern, tycker ju att det borde finnas någon som varit med om samma problem någon gång och vet vad som var felet för den personen och troligen felet för mig..

Ursprungligen av zinned:

Som student har du väl studentkompisar som också har datorer?

jo visst, men det är ju inget som märks konstant med var 10onde minut, ibland händer det hela tiden, ibland varannan dag.. känner ingen som vill låna ut sin macdator i ett par dagar (och vill inte låna någons annan dator och sitta med så länge heller)

Ursprungligen av barbapappa_86:

Testa med att återställa din airport express. Sedan vore det bra om du kan testa med en annan dator för att kunna lokalisera problemet till dator eller router.

Jo visst, det hade ju varit bra, men fattig student som man är har jag bara en dator men känns ju som att ifall problemet löses genom att göra det på datorn så borde det ju vara datorn, det är fel på?

Hej! Mitt internet blir med jämna mellanrum långsamt som ett gammalt xxx(?)-modem (sånt som man kopplade in till telefonjacket och lät roligt när man anslöt till internet), inga sidor laddas och allt mer eller mindre hänger sig.. lösningen är att stänga av wi-fi uppe i menyraden och sen sätta på det igen så funkar det oftast precis som vanligt igen.. Fruktansvärt irriterande problem, någon som har en idé om vad felet är och lösning på det?
Använder en macbook air, och routern är airport express..
tack!

Ursprungligen av juanito:

Funderat på att byta till någon mer pålitlig leverantör?

vad är det som skulle vara opålitligt med yahoo?

går inte att lägga till sidor som man litar på eller liknade då? Har använt apples egen mail och synkat med yahoo förut, men fick det aldrig att fungera perfekt, ibland när jag skicka mail så blev dom inte skickade av någon skum anledning, och mail som skulle synkas låg i yahoo, men inte i apples mail osv..

Ursprungligen av AppleLover:

Nehe, men då kanske du kan kolla inställningarna på mailen och datorn?

vilka inställningar, vartdå?

Ursprungligen av AppleLover:

När rutan kommer upp, finns det ingen "Säg aldrig det här igen" knapp eller nånting?

nej...

"Detta formulär är inte säkert. Formuläret kommer att skickas på ett sätt som inte är säkert. Är du säker på att du vill skicka det?" kommer upp när jag är inne på min yahoo mail, hur får jag safari att sluta tjata om det? Rutan dyker upp när jag logar in, när jag klickar på ett mail, när jag är inne på mailet, när jag skickat ett mail, när jag går ut till inkorgen igen, när jag bläddrar i inkorgen och den laddar fram nya mail, när jag söker mail, alltså HELA tiden, hur kan jag få safari att sluta tjata om det?

Ursprungligen av rjanderssen:

den är cirka två år gammal, men verkar faktiskt som att rengöring av plattan hjälpte! Torka av den strax innan jag la mig, och var inte säker på om det funka, men nu idag har den inte betett sig så! Fattar inte hur fett på touchpaden göra att den den skulle kunna uppfatta ett tryck på touchsensorn som ett mekaniskt tryck på knappen under plattan?? Eller kan det varit något mjukvarufel som uppdaterades under natten, som på nått sätt sabba inställningen med "mekaniskt tryck=klick"?

ok, glöm vad jag sa! nu jävlas den ingen! kunde verkligen inte upptäcka att den dumma sig det minsta för ett par timmar sen! hade jag haft en windows hade jag varit säker på att det var något virus eller trojan som var inne och jävlades med min dator!

Ursprungligen av reboot81:

Jo, det missade jag. Hur gammal är datorn? Vilken modell? Kan du prova med ett annat användarkonto?

den är cirka två år gammal, men verkar faktiskt som att rengöring av plattan hjälpte! Torka av den strax innan jag la mig, och var inte säker på om det funka, men nu idag har den inte betett sig så! Fattar inte hur fett på touchpaden göra att den den skulle kunna uppfatta ett tryck på touchsensorn som ett mekaniskt tryck på knappen under plattan?? Eller kan det varit något mjukvarufel som uppdaterades under natten, som på nått sätt sabba inställningen med "mekaniskt tryck=klick"?