Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
Manneman

Manneman

Medlem
  • Namn Magnus K
  • Registrerad 2014-12-27
  • Senast aktiv 2017-10-23
  • Antal inlägg 22

Foruminlägg

De senaste inläggen Manneman har skrivit i forumet.

Den dyker väl inte upp som en uppdatering? Man får söka på Appstore och då dyker den upp, har funnits sen 19:00. Segt som attans på en 1000mbit/s-lina.

iMac 21.5 Mid 2011 i5 16 gb RAM
Har en extern 1tb disk inkopplat 24/7 på egen USB-port samt en aktiv USB-hubb. T-bord och mus via BT.

Vad ska jag leta efter i Systeminformation? Jag ser inget som är konstigt om det är det du menar.

Märker problemet framför allt när jag synkar/säkerhetskopierar min iPhone men även när jag flyttar någon film från datorn till ett vanligt USB-minne (FAT32). Jag tycker det tar 4-5 gånger längre tid nu än innan uppgraderingen.

Senast redigerat 2016-09-27 12:55

Sedan datorn uppdaterades till Sierra har jag upplevt att överföringen via USB är långsam som sirap. Det spelar ingen roll om det är till USB-sticka, Androidtelefon eller iPhone. Är det någon som känner igen detta? Tycker förvisso att anslutning direkt in i iMac fungerar, men fortfarande slött... via aktiv USB-hubb så är det en plåga.

Någon som känner igen problemet och kanske har en lösning?

Ursprungligen av Jesper Ohlsson:

Du ska inte deleta. Du ska mata ut.

Se där... svårare än så var det inte.

Tack för det!

Skulle formatera ett USB-minne idag och hittade en skum skivavbild jag inte sett förr. Misstänker självklart att det är Flash Player och nån skum uppdatering som ligger bakom den. Kan jag bara deleta den och isåfall till vilket format? Den vill ju att jag skapar en ny när jag försöker radera den...

Ville göra ett försök att göra det utan att köra Windows virtuellt.

Fick tipset att ha USB-minnet isatt i Macen innan jag körde Bootcamp assistenten och då fungerade det. Nu hittade jag dock felet varför frugans PC tvärstannade. BIOS blev nollställt och ställde sig på UEFI men skulle stå på Legacy. Därav föll hårddisken bort.

Ämnet löst!

Har kollat runt utan att hitta något nyttigt.

Fruns windowsdator har havererat. Troligen disken som krashat. Datorn har ingen cd/dvd och jag skulle nu behöva hjälp att kunna göra ett usb-minne bootbart via en iMac. Går det över huvud taget?

Alltså... i OSX behöver jag göra ett USB-minne som jag kan boota på en Windowsdator.

Har testat denna guiden men får inte alternativet att skapa ett installationsmedia: http://osxdaily.com/2015/06/22/make-windows-1...

Någon som kan hjälpa?

Allright... som jag fattat det så är det smidigaste att vänta tills El Capitan släppts officiellt och därefter gå ur programmet för att slippa göra en Rollback.

Har kört betan sen ett tag och fick den sista uppdateringen förra veckan. Hur blir det nu imorgon? Kommer min uppdateras till "skarp"? Måste jag gå ur betaprogrammet för att slippa vidare betor via AppStore, som typ Insiders på Microsoft?

På El Capitan GM funkar precis allt för mig. Man kan inte pilla i systemfiler som tidigare och vissa ikoner går inte att byta det sedvanliga sättet (manuellt). Det enda problemet jag hade initialt var att OneDrive inte ville starta och att min FitBit-dongle inte kändes av i systemet. OneDrive ominstallerade jag och då gick det fint, och dongeln till mitt FitBit-armband behövde jag bara dra ut och plugga in igen sedan funkade det.

Inget annat har jag haft problem med... absolut inget

Fick bli så... en ren installation.

Hej!

Jag köpte mig en iMac i veckan. Inga skivor eller så följde med så jag gjorde en "total återställning" via cmd+r vid boot... trodde jag. Det hela slutade med att jag fick skapa ett nytt admin-konto, logga in på det och sedan radera förra ägarens konto. Hans konto hade inte FileVault aktiverat och jag valde att radera alla filerna.

Så långt så väl... men det finns fortfarande lite spår kvar. När jag t ex vill göra val i Finder (vad som ska visas osv) så finns alternativet "XXX Mac" kvar. Hur får jag bort ALLT utan en Clean Install? Det finns inga program kvar från förre användaren eller så... det bara retar mig.

Mvh // // Mange

Har sedan en vecka tillbaka använt SuperDuper att klona min hårddisk till en extern HD som jag inte använder längre. Kanonbra att göra emellanåt för ha en säker och smidig backup.

Har en följdfråga: Har en SSD på väg hem i brevlådan... men ville chansa och se om detta funkar. Petade i en 750gb 7200 varvare istället för den 5600-varvare som satt i datorn på 256gb. Bara det lilla... en aningen snabbare HD, har redan gjort datorn såååå mycket snabbare. Inbillar jag mig? Är det så stor skillnad i prestanda på en 5600 och en 7200?

Ursprungligen av Jesper Ohlsson:

Nja... måste och måste...

Jag föreslår följande alternativ:
- Klona din nuvarande hårddisk till en extern disk (Det finns många olika verktyg för kloning. Jag rekommenderar CarbonCopyCloner eller SuperDuper).
- Installera den nya interna disken.
- Boota från den externa disken.
- Formatera den nya interna disken.
- Klona innehållet från den externa disken till den nya interna.

Resultat:
Du har exakt samma system som du har nu, utan att behöva gå omvägar, t.ex via original-Snow-Leopard-skivan.

Lysande, Jesper! Tack för detta!

Att jag påpekade att jag har Snow Leopard på orginalskiva är det faktum att det är det den jag köpte för att ens kunna uppgradera till Maveriks och sedermera Yosemite. Jag måste ju ha orginalmedia för att kunna börja på en helt orörd skiva... ska absolut ha Yosemite som system... funkar jättebra på denna datorn.

Tack för tipset allihopa!