Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
TheBug

TheBug

Medlem
  • Namn Fredrik Nilsson
  • Registrerad 2015-03-14
  • Senast aktiv 2015-10-29
  • Antal inlägg 8

Foruminlägg

De senaste inläggen TheBug har skrivit i forumet.

1

Har sedan en tid läst litteratur om Swift men skulle vilja lära mig mera genom en onlinekurs! Någon som känner till om detta finns och gärna på svenska. Verkar som att inga universitet utbildar i Swift men att det kanske finns privata alternativ. Kanske något studieförbund tar upp tråden?

Helst av allt skulle jag vilja ha en studiegrupp som kan träffas och diskutera i Stockholm. Någon som hakar på?

Relativt nyligen har ju Apple aviserat samarbeten med för Corporate marknaden viktiga IT-leverantörer. IBM tar fram appar för sina system och Cisco skall förenkla nätverkandet. På senaste lanseringen fick ju Microsoft plats på scenen, och vad de betyder för större företag och organisationer är ju allmänt känt. (De visade Office för iPad)

Skulle det inte även vara trevligt om man kunde köra OS X på servers från IBM eller HP och köra klienter från Apple inkl Ipad och Iphone. Apple levererar ju som bekant små servers men i det större företaget med 1000-tals användare krävs kraftigare doningar med rimligare ekonomi. Skulle Apple presentera en sådan lösning kommer med all säkerhet åter systemleverantörer presentera vettiga lösningar.

Apple har ju själva i omgångar sökt sälja rackservers men det har ju varit mindre efterfrågan på en server från Apple som klarar det stora företagets behov. Man har ju som kund hellre valt HP, Dell och IBM som partner på serversidan och kört Windows Server eller Linux.

Å ena sidan krävs ju kompetens om stora serverlösningar något jag inte vet om det finns lokalt runt om i världen inom Apple, å andra sidan kan ju Apple göra administration av servers enklare med sin kompetens ikring klienter. Kompetensen hos systemleverantörer är ju en utmaning, men det behovet är övergående.

Kanske lösningen för Apple är att köpa in kompletterande kompetens genom bolagsförvärv, om man på allvar vill bli leverantör till stora företag som köper produkter från ledande systemleverantörer. Både Google och Facebook kör ju Macar som klienter med goda erfarenheter, så något har man ju lärt sig sedan 90-talets envisa försök att leverera till världens alla företag.

Macen är ju idag den enda plattform där man kan köra OS X, Linux och Windows på klienten, och för företag som utvecklar mjukvara smidigt att efter ombootning eller med t.ex. Parallells köra en miljö utifrån behov.

Vad tror ni om framtiden?

Ursprungligen av delux:

MacBook Air 13"

Gjorde en ren instalation utav el capitan idag och sprang på bluotooth problem direkt, No Bluetooth Hardware found.

Någon som har råkat ut för detta? Har sökt lite på problemet men det är rätt tunt med information.

Tack

Uppdaterade min MacBook Pro 13" från 2011 med El Capitan. Kör Apples tangentbord och Magic Mouse via Bluetooth utan problem.
Hoppas du får ordning, annars får du väl besöka närmaste Apple Store och prata med ett geni.

Jag är intresserad, helst efter påsklovet i Stockholm

Först - du har en kanonsamling.

Det finns definitivt en marknad för ett Applemuseum i Stockholm, och då talar vi inte om någon källarlokal. Kolla med Apple för att eventuellt få sponsring. Hör gärna av dig om du vill ha hjälp. Är ju själv Appleintresserad sedan min tid på MacGruppen från 1988, så det skulle vara roligt att bidra.

Ursprungligen av Peros1968:

Kära Macoholicar!

Är lite tokig i Apple's alla produkter, deras design, historia och utveckling, därför började jag samla in så mycket jag kunde komma över (och vad min ekonomi tillåter...). Har idag 58 olika Apple/Mac modeller och vissa dubletter så det är nog strax över 70 stycken + övrig kringutrustning såsom skrivare, Newton, kameror, scanners mm. Så summan blir över 226 olika modeller! Har en hemsida för dessa men tiden räcker inte till så ta den med en stor nypa salt: applemacintosh.se

Nedan följer lite bilder på hur det ser ut idag:

Finns det någon därute som är lika tokig som jag? Tokigare..?

Tanken är ju att kunna dela med mig av detta och visa upp för alla som är intresserade. Men hur göra..? Förslag?

Jag bor i Flemingsberg, strax söder om Stockholm, men har min samling i ett rum jag fått låna på en av mina arbetsplatser. Tyvärr så måste jag innan septembers utgång, tömma rummet och hitta en annan plats för denna samling. Vill ju att de ska få åldras med stil och inte ligga nedpackade i lådor i ett kallt förråd någonstans!

Hade jag haft råd och TID så skulle de naturligtvis fått stå på display för alla att se, men inte lätt med en familj på tre barn och plats som inte finns.

Om det finns någon av Er som har förslag och idéer så får ni gärna kontakta mig. Kanske någon som vill hjälpa till? Har tid att greja, ordna och fixa med dem också?

Med vänliga hälsningar från Macoholicen Perra

...av i första hand OS X.

Tipsa mig gärna om böcker, nätsiter och kurser i Sverige (studiecirklar) främst i Stockholm.

Behöver man vara registrerad utvecklare hos Apple?

Med vänlig hälsning,

Fredrik Nilsson

Köpte i julas en billig router från TP Link och en USB-sticka från Huwai (den som säljs från Tele2) från SIBA. Kompletterade med ett SIM-kort från Comviq. Får således ett WiFi nät hemma från Routern och går ut på nätet via USB-stickan. Har använt min MacBook Pro och PC samt SMART-TV på nätet. Kostnaden för routern och stickan var ca 950:- och sedan tillkommer löpande kostnad för datatrafiken från Comviq på ca 200:- per 10GB. Där jag bor får jag ut ca 20Mbit/s i nedladdning. Vissa månader har jag klarat mig med en tankning av stickan, men det vore ju käckt om Comviq ökade datamängden för sin 200:- tankning.

Fördelarna är ju att jag kan ta med mig stickan (och routern) när jag åker till landet eller hälsar på hos någon annan. Om jag i framtiden skulle skaffa fiber så ger routern en WAN-port och i konfigurationsprogrammet styr man vilken utgång till nätet som prioriteras.

När 5G kommer och blir vanligt räcker det således att köpa ny sticka, så kan man köra vidare med Wifit.

1