Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
EdvinT

EdvinT

Medlem
  • Namn Johan Thuresson
  • Registrerad 2015-04-09
  • Senast aktiv 2016-01-08
  • Antal inlägg 90

Foruminlägg

De senaste inläggen EdvinT har skrivit i forumet.

Ursprungligen av zinned:

Dryg? Jag ämnade att vara ärlig men men...

Inget att det som beskrevs kan liknas vid något som någonsin tidigare har varit synonymt med Apple, däremot med Microsoft. Tänket som jag får en känsla av i inlägget andas Microsoft, inte Apple. Kan vara fel men det är så jag uppfattar det.

Så, drygt? Nej.

Ja, drygt. Du insinuerar att bejakande av dessa punkter är tillräckligt för att vilja byta produkter. Läs trådens titel; "Vad Apple bör göra"...Personligen tycker jag punkterna han räknar upp är vettiga. Vem vill ha iTunes i nuvarande skepnad? Och vem skulle tacka nej till sd-kort till iPad?

Ursprungligen av zinned:

Du kanske bör överväga att titta på andra produkter än Apples helt o hållet.

Det är inte Microsoft, tack o lov.

Ganska dryg kommentar måste jag säga...Ibland är det bättre att inte säga någonting alls om man har en avvikande åsikt.

jag skulle vilja två saker 1) Att iTunes splittras upp i flera program 2) flashlagring i iMac. När det gäller sistnämnda punkten totalvägrar jag att köpa en stationär Mac för 20k som i normalanvändning är segare än en 4 år gammal Macbook Air.

Beatles är absolut bäst i mono. Enligt mig finns det inte en tvekan. Det är hela andra tagningar av låtarna. Så mono är original och stereo en skuggbild. Väldigt tråkigt att inte dessa tagningar inte finns strömmat...

Jag vet inte om NAS är overkill för mig. Det enda jag vill är trådlös lagring för dator och TV. Måste man t ex gå via appar?

Förslag på enkla alternativ tas gärna emot=)

Ursprungligen av joachim_sallstrom:

Ibland undrar jag om inte Apple medvetet väljer att utesluta självklara saker från sina produkter, på ett lite nonchalant sätt, för att vi sedan ska hylla dem när de "på rätt sätt" implementerar dem.

Samtidigt gillar jag inte heller hur de riktar sig till övre medelklassfolk. Det handlar inte direkt om hållbar utveckling när design och teknik skräddarsys för rika människor.

/Joachim (har iMac, iPad, iPhone och Apple TV i mitt hem)

Idag har så gott som alla samhällsklasser apple-prylar. iPhone är nog nästan lika vanlig hos arbetarklassen som övre medelklass.

Ursprungligen av jakobnilsson:

Stämmer, det är fortfarande så att all uppspelning sker via Sonos egen app. Eller då linjeingången.

Enligt elgigantens specifikationslista har enheten stöd för Airplay: http://www.elgiganten.se/product/ljud-bild/ho...

Apple släpper ny imac med 4k, enbart 21 tum, mekanisk disk, i övrigt ordinära specs, kostnad nära 17 000. Och det är snart 2016. Rätt illa av Apple. Det är rätt svårt att försvara Apple här.

Ursprungligen av EnDumEn:

SVT play. ?
I teorin bör det kanske inte vara så stor skillnad men i praktiken kommer det vara som natt och dag vad gäller t ex 3:e-partssupport.

Jag är inte så säker på det. Både LG:s och Samsungs senaste smart-tv funkar sjukt bra tycker jag.

Jag funderar på var Apple-Tv erbjuder som inte en modern smart-tv erbjuder - t ex Lgs senaste modeller (som bland annat har delning av innehåll).

Hejsan

Det här med Airplay över Expressen funkar inte helt sömlöst för mig. Det är t ex en fördröjning på 1-2 sekunder. Kan man åtgärda det på något vis?

Ursprungligen av @ndreas:

78" sitter ca 3-3,5 m ifrån beroende på vart i soffan
Ser stor skillnad på BluRay 1080p och Ultra HD från Netflix t.ex och dessa är ändå komprimerade!
Detaljer, färger allt är såpass mycket mer levande och ger ett helt annat djup!

Sen är det väl skillnad på en 4k tv för 5000 kr och en för 50+ kan jag tänka mig, som också har betydelse

I ditt fall bör det märkas en skillnad i skärpa. Men färgåtergivning är något annat. Har man tänkt att köpa en standard-tv på 55 tum och sitta 3,5 meter från teven är skillnaden i skärpa inte märkbar.

Ursprungligen av Demiurgen:

Jag själv tittar inte på TV alls i vanli bemärkelse - det enda som visats på min stora TV senaste 7 åren är Bolibompa och det är över nu också. TV'n är en stor skärm för Minecraft och Star Stable - that's it. Om jag ser något från t.ex. SVT så är det ett valt program eller inslag från SVTplay och det sker i min iPad Mini.
Alltså; alla mina spekulationer handlar inte om mig och vi andra nördar här på detta obskyra lilla forum - mina spekulationer handlar om VÄRLDEN och SAMHÄLLET i stort och vad som händer och vad som kommer att hända (spekulation).
DET är intressant.

Ni som ojar er över avsaknaden av 4k. Hur långt ifrån TVn sitter ni? Och hur stor TV har ni? Vid avstånd på 2,5-3 meter och en TV på 55 tum är det svårt för ögat att se någon kvalitéskillnad mellan 4k och HD.

Ursprungligen av BlackSmp:

En aning onyanserat - det finns trots allt ett antal bra siter såsom dn.se, svd.se med fler.

Där kom dagens eufemism=)

Ursprungligen av Demiurgen:

Jag känner givetvis till allt det där (hänger intensivt med i mediadebatten sedan 6-7 år)...och accepterar givetvis att bli blockad från en sida pga att jag har ad-blocker (har aldrig hänt hittils dock). Du förstod troligtvis inte vad jag skrev i inlägget.

Vi har en bransch som är nära på i nära stående undergång - vilken har annonser som sista livlina. Det hindrar inte dig från att raljera om vilken mänsklig katastrof reklam är. Nej, världen går nog inte under om seriös journalistik går i graven. Men det är i det långa loppet en fara för demokratin.