Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
Jonatatatan

Jonatatatan

Medlem
  • Namn jonatan petersson
  • Registrerad 2015-11-25
  • Senast aktiv 2019-12-05
  • Antal inlägg 582

Foruminlägg

De senaste inläggen Jonatatatan har skrivit i forumet.

Ursprungligen av Andorr:

Ska det lagga sådär på dator? Såg ut som 10fps.

Är antagligen för klent grafikkort i den datorn.

Ursprungligen av zinned:

Om man har noise cancellation aktivt, ja. Så är det med alla lurar, det drar batteri.

Ja det har du rätt i läste inte det finstilta.
"Volymen var inställd på 50 procent och aktiv brusreducering var på. Lyssningstiden var upp till fem timmar med aktiv brusreducering och transparens avstängda"

Ursprungligen av Sperious:

Lika länge om du använder dom lika mycket. Begränsningen ligger ju i dagens batteriteknik. Så länge inte Apple eller någon annan hittar en helt ny teknik så är vi tyvärr begränsade till denna livslängd.

Pro lär få kass batteritid ännu snabbare, för de har enligt spec upp till 4,5 timmar per laddning medan de vanliga har upp till 5 timmar.

Ursprungligen av BlackSmp:

Det var ett svar på din tanke. Jag sa inte att du är snål.

Rent allmänt, om vi lägger ut tankar och ideer så får vi räkna med att andra personer svarar på dem. Detta är trots allt ett diskussionsforum.

Klart du får svara och jag ville ha svar.
Men du citerade inte så jag frågade om det var menat till mig och passade även på att förtydliga att jag inte tänkte göra på det viset.

Kan ju inte utgå ifrån att alla läser inläggen i tråden innan de skriver nya. Kunde lika gärna varit menat mot nyheten, att du tyckte det var snålt att nyttja kampanjen.

Ursprungligen av BlackSmp:

Det finns gränser för hur snål jag orkar vara...

var det menat mot mig? Jag kommer inte göra detta var bara nyfiken på om Apple hade tänkt på det. Vill jag se något hyr jag det per film eller serie.

Det beteendet jag nämnde är ganska vanligt för att nyttja kampanjer och det lär vara rätt omständligt för återförsäljare.

Ursprungligen av WiFi:

Skulle tro att Apple löser det på något sätt, någon begränsning lär de ju ha med i villkoren så att man förlorar tillgången till TV+.

Läste någonstans att ett par studenter hade försökt beställa flera MacBooks för att få flera Beats-hörlurar ”gratis”, men den kostnaden drogs ju av på återbetalningen. Brukar inte gå att lura Apple.

Bra då har de säkert tänkt på detta med.

Nu säger jag inte att någon ska göra detta och det bryter säkert mot regler. Men man kan altså köpa en Ipad och sedan nyttja öppet köp så har man gratis Apple + ett år. Eller behöver enheten fortsätta vara kopplad mot kontot?

Ursprungligen av xms67:

Ingen telefon för mig, men antar att de pumpar volym i BNP-svaga länder? Det som överraskar mig är att de sätter i A13. Nu kanske den kommer så att den snarare jämförs med 12 än 11. Men ett sätt att ytterligare pressa pris och ändå kunna locka andra till de dyrare vore ju processorskillnad. Eller så är det promille av köparna som bryr sig om exakt vilken processor det är?

Tror inte processorn gör så mycket på priset faktiskt, dessutom kommer de ju den SE de släpper nu kunna säljas oförändrad i minst lika många år som dagens utan att kännas för klen. Om de nu kör med en A13. Inte helt omöjligt med tanke på att dagens SE fick samma processor som 6s som är dåtidens motsvarighet till iphone11

Ursprungligen av Chaosstar:

Ska vi verkligen tro att Apple går tillbaka till något som var innan? Blir det "sax" igen så blir det nån Apple-variant av "sax" som sticker ut på något annat sätt. Men att de går ifrån dagens känns troligt.

Det jag önskar mig mest är dock en mer exakt touch bar med haptic feedback så den blir användbar.

I värsta fall blir det en expanderad touch bar och inget vanligt tangentbord alls. Touchboard

Senast redigerat 2019-10-14 09:04

Jag tycker det är bättre om ljudet pausas när man startar en inspelning, det är ju bara att trycka igång det igen om man vill få med det i videoklippet.
Men det är ju enkelt löst genom att låta användaren göra ett val i en meny.

Ursprungligen av IngoX:

Tror (hoppas) inte de slutar med den gamla designen utan att tättslutande och bullerreducerande proppar blir ett alternativ.

Så vad ska de nya heta?

AirPlugs? AirPods Pro?

Jag hoppas också att de inte slutar med dagens modell de och hörlurar med liknande design passar mina öron perfekt. Men ser ingen anledning till att de även säljer andra eftersom de inte verkar passa alla. Jag tror apple har resurser till att sälja olika modeller av airpods.

Ursprungligen av omartint:

Finns andra biltillverkare som gör rätt. På tex. min Tesla så är användargränssnittet absolut laggfritt, högupplöst och generellt trivs jag riktigt bra med det.

Det beror nog på hur ny tesla du har och säkert också mjukvaruversion. Men när jag åkte med i en kollegas model s för några år sedan, tror det var årsmodell 2015 eller 2016 det var den gamla designen på fronten. Där kändes skärmen inte skitpigg om man jämförde med en telefon eller surfplatta av premium variant. Kartan hackade när man scrollade osv. Det kan som sagt vara fixat i nyare mjukvaru/hårdvaruversioner eller kan man välja olika prestandanivåer på datorn?

Men många gånger bättre än det som sitter i min pappas Toyota Rav 4 2017 eller min Auris 2015 är det ju det säger jag inte emot.

Ursprungligen av calinou:

Har 3 bra täckning jämfört med dom andra?

Jag kör dual sim (Jobb o privat) både Telenor och tre i min telefon. Täcknings staplarna visar i alla fall i stort sett alltid ungefär likvärdig teckning mellan de två.

Tre funkar betydligt bättre än telia för mig men jag bytte från telia för 5 år sedan så telia har säkert fått upp fler master hos mig nu.

Rör mig främst i Västergötland o Dalsland. Har hört att Tre suger i vildmarken men det är inget jag provat.

Ursprungligen av JepserL:

Alla tycker olika men jag skulle nog ändå våga påstå att mini är en exklusiv bil. Exklusivare än, Volvo, Saab, Toyota.

Att kalla mini exklusivt är en överdrift tycker jag skulle inte kalla något av de andra märkena du listade det heller
Volvo har väl några modeller nu som är lite finare annars är det mest familjebilar för Svenssons.

Toyota försöker inte ens vara premium/exklusiva utan det har de Lexus till.

Saab vet jag siktade mot Audi a6 köpare med den "nya" 9-5an och Audi a6 är väl typ en passat.

Exklusiva bilar är i min värld sådana som inte vanliga familjer åker runt i. Typ bilar för 600 000 och upp.

Ursprungligen av Ljung:

"This iPad is up to two times faster than that top selling PC".

https://www.apple.com/apple-events/september-...

Spola fram till någonstans runt 22:50.

Okej det förklarar lite. Troligtvis sitter det en pentium/celeron med usel GPU i datorn de valt så det stämmer säkert att den är mycket snabbare.
Men såg något youtube klipp där även de påstod att den var snabbare än förra ipaden, så det var nog många som trodde det var gen 6 ipad de jämförde med.

Ursprungligen av marcushedenstrom:

6:e generationen hade också A10.

Det är inte första stället jag ser/läser att ipad gen 7 har en snabbare processor.
Sa apple fel om föregångaren på presentationen? Eller är det en annan version av processorn A12 finns ju även som a12x exempelvis kanske även finns fler versioner av a10.