Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
ryckarn34

ryckarn34

Medlem
  • Namn Andreas
  • Registrerad 2016-01-30
  • Senast aktiv 2021-07-29
  • Antal inlägg 82

Foruminlägg

De senaste inläggen ryckarn34 har skrivit i forumet.

Samma problem återstår på Beta 4, och det kommer nog göra det tills de officiella versionerna av iOS 15 släpps eller om Bank ID skulle komma med en ny uppdatering.

Har tittat igenom ett antal länder och verkar som vi i sverige har det högsta priset tillsammans med indien (Priser ifrån Apple.com) i hela världen. iPhone Xs Max 64gb här i sverige motsvarar ca 1550 USD.

Fattar inte riktigt de här med copyswede, jag minns att Apples toppmodeller gick för runt 9 tusen för typ 2 år sedan. Fanns inte copyswede då eller?

Vad beror de extremt höga priserna på i år? X kostade 11 500 förra året om jag minns rätt men Xs börjar på 13000 och då ska båda vara $999 enligt Apple.

Varför är det så sinnes sjukt höga priser i Europa/sverige? jämfört med USA?

Ursprungligen av WiFi:

Hemförsäkringen skulle kunna hjälpa dig om en allriskförsäkring ingår i den, (kallas också för drulleförsäkring). Men du ska inte behöva utnyttja den eftersom att felet skett inom tre år och då kan du påtala reklamationsrätten. Problemet är att efter sex månader från inköp måste konsumenten bevisa ursprungsfelet och det kan i sig vara en utmaning som gör att man använder sin hemförsäkring. Ta kontakt med Comviq och se om du kommer vidare, om det inte hjälper så kontaktar du ditt försäkringsbolag.

Tack, ska göra det.

Hej

Min iPhone 7 Plus fick detta problem igår. Helt random när jag skulle skriva in min pinkod så slutade skärmen att reagera på touch tryck. Allt annat i telefonen funkade men inte touch skärmen. Jag kunde ta emot meddelanden, höja och sänka volym och allt sånt. Nu är det 1 dag senare och problemet kvarstår jag har provat att fixa detta på alla möjliga sätt jag kan komma på, fabriksåterställning genom recovery och återskapa från backup.

Problemet kvarstår och nu är telefonen fast i "Hej" skärmen som man får fram på nya telefoner. Jag har kontaktat comviq där telefonen är köpt men min garanti på 1 år har tyvärr gått ut precis. De nämner dock något om hemförsäkring. Jag vill inte skicka in min telefon på något ställe och sedan få tillbaks den med en räkning på 3000kr då köper jag hellre en ny telefon.

Jag använder min telefon väldigt varsamt, jag tappar den väldigt sällan och när jag tappar den har jag både skärmskydd och skal. Detta problem kan omöjligt ha kommit ifrån någon fysiskskada jag gjort på telefon, som att t.ex. tappa den. Då jag använde telefonen utan problem hur länge som helst innan detta problem inträffade.

Vad ska man göra? Tycker att det RIKTIGT DÅLIGT av Apple att dem inte kan se till så att en telefon för nästan 10000 inte kan hålla i minst 2 år. Jag tycker att de bör fixa min telefon gratis trots att denna 1 års garanti har gått ut. För somsagt, jag har inte gjort något mot telefonen, utan detta skedde ifrån ingenstans (märkligt?).

Vad kan man göra? Vad säger konsumentköplagen? Kan min hemförsäkring hjälpa mig?

Senast redigerat 2018-02-04 14:01

Jag har en snart 8 månader gammal 7 plus som jag är hyfsat nöjd med. Men det jag inte trodde var detta, att telefonen ska stängas av vid + grader trots 50% batteri. Det som händer är att när man precis ska göra något stängs telefonen av och när man försöker sätta på den så är batteriet tydligen slut?!

Ifall det är -10 grader skulle jag förstå det men vid 6-8 + grader tycker jag den borde klara.

Är detta för alla eller har jag otur med min? Kan man kontakta Apple eller något?

Ursprungligen av PaO:

Frågan är mycket aktuell

Beroende på försäljning och hur X mottas av allmänheten så tror jag att det kommer en iPhone X plus typ nästa år tillsammans med en uppföljare till årets X

Att Apple säljer 8 telefoner där 6 av dem påminner mycket om varandra är speciellt

Hade iPhone X och 8 orna kommit förra året istället så hade det varit en helt annan sak. IPhone X är trevlig men inte så nyskapande som man vill ha den och utseendet är ett i mängden numera.

Dessutom att den har snabbladdning men bara om man pungar ut med ytterligare 400 spänn. Min Note 8 är dyr men jag får Dex, AKG lurar, USB adapters och snabbladdare i boxen

Precis, typiskt Apple som vill att folk ska köpa deras sjukt överprisade tillbehör för att ta full nytta av sin enhet. Nuförtiden känns de ju som att man bara betalar för att det är Apple. Finns bättre och billigare på andra håll.

Verkar inte alls vara speciellt efterfrågad, verkar finnas i lager överallt. Inte ofta det brukar vara såhär. De flesta väntar troligen på X...

Sitter och funderar på ifall man ska uppgradera min 7 plus eller inte. Grejen är att jag gillar stora telefoner, allt mindre än 7 plus känns för litet, nu tänker jag inte på skärmen utan själva telefonen. Och det känns ganska ovärt att uppgradera till 8 plus då den inte har så mycket fördelar jämfört med min 7 plus.

De jag hade väntat på var en ny Iphone 8 och 8 plus, och då menar jag inte nya färger, ny processor och lite bättre kamera. Utan en ny telefon på riktigt, dvs en ny design. Apple har ju liksom haft samma design nu sen ifrån 2014. Ja, jag vet att Iphone X är ny men jag är inget fan utav den, för liten telefon för mig och onödigt dyr. Känns som dem lagt 90% utav allt arbete på den där iphone X skärmen och "face id".

Känns som Apple tappar en jävla massa jämfört med andra, vem släpper liksom en telefon med 5,5 tums skärm år 2018 med 1080p upplösning!??!!? och sen att telefonen kostar 10 000kr..

Hur som helst, tror ni vi kommer se en "ny" iphone nästa år? Då menar jag en 9 & 9 plus (eller 11?) som har en ny design, nya färger o alltihopp. Ingen iphone 6 upggradering som 6s,7 och 8an är.

Ursprungligen av ekaan:

Tänkte lämna en liten uppdatering: Pratade med Apple supporten i telefon i onsdags och han jag pratade med kunde inte se något fel på batteriet i sitt test men sa samtidigt att något är inte rätt, den ska inte dra 2-3% i timmen standby. Igår va jag på Apple store i Täby och fick telefonen utbytt på 10 minuter, hon som hjälpte mig nämnde även att jag va den 4e personen "idag" som lämnat in telefonen med samma batteri problem... Installerade mobilen igår kväll och under natten drog den nya telefonen 2% istället för 20% Skönt att nya verkar funka! Ni som fortfarande sitter med problem, lämna in den!

Min förlorar 0% under natten

Ursprungligen av CekariYH:

Har du kollat vad som drar batteri?
FB etc kan dra mycket även om man inte använder det liksom en mängd platstjänster som ligger i bakgrunden.

Det är klart, de 'är bla youtube, snapchat och sånt. Det är inte konstigt eftersom de är det jag använder mest. Men hur mycket får ni ut? Kanske bara jag som överskattar den.

Ursprungligen av Ljung:

Mycket nöjd. Svart 7 Plus 256 GB från Telenor som beställdes första dagen och som kom efter en månad. Inga som helst problem, varken med byggkvaliteten, skärmen eller spoltjut.

Håller med, är hel nöjd. Det enda jag kan klaga över är batteritiden. Verkar inte vara så bra som förväntat.

Jag klarar mig på en dag, men inte mer. Så för någon som använder mer än dagligt användande, lär den inte hålla. Vad jag hört ska det vara nästan omöjligt att ta slut batteriet på en dag, men det är det ju inte. Kanske gäller detta bara min, men enligt apple så funkar det.

Hur är det med er? Hur många timmar "användning" klarar er 7 plus? Jag kör på nästan lägsta ljustyrkan också.

Kanske lite dum fråga, men är det möjligt?

Tycker att det är sjukt irriterande, och på min gamla mobil körde jag jailbreak så det var ganska enkelt att ta bort.

Nå? finns det något sätt att få bort operatörsloggan utan jailbreak i IOS 10.

Ursprungligen av Aliceblyn:

Något nytt?

Japp, faktiskt.

Gick in för att kika på min order, förväntade mig inte något. Men nu är den tydligen skickad så jag lär få den imorrn
Hoppas ni andra får era snart

Tack för mig.

Ursprungligen av Aliceblyn:

Vilken färg/minne?

Det gäller 128gb svart