Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
Jay_B

Jay_B

Medlem
  • Namn Björn Eriksson
  • Registrerad 2016-04-25
  • Senast aktiv 2016-04-29
  • Antal inlägg 10

Foruminlägg

De senaste inläggen Jay_B har skrivit i forumet.

1
  • Medlem
  • 2016-04-28 14:15

Man kanske kan hoppas på en framtida (riktig) version av Pokemon inom en relativt snar framtid då!

  • Medlem
  • 2016-04-28 12:38
Ursprungligen av Ancientdragon:

Det börjar helt enkelt bli för dyrt. Skillnaderna mot tidigare modeller är små och vid vardagsanvändande så räcker en 5s ypperligt. Eller för de som kräver större skärm en 6:a.

Jag är väldigt fundersam på om det går att sälja mobiler och iPads i 10.000kr klassen och förvänta sig tillväxt och ökad försäljning.

Gemene man lägger inte 10.000kr på en iPad eller iPhone.

Begagnat marknaden är tokhet och du kan få 4000kr för en 6:a med 64gb minne. Så efterfrågan är stor men priserna driver fler till att välja android eller köpa begagnat.

Vad tror ni?

Delar din uppfattning om att skillnaderna mellan tidigare års telefoner är relativt små. Men det är inte bara Apple som har det problemet. Smartphonemarknaden i sin helhet verkar ha stagnerat då inga riktigt revolutionerande uppdateringar har kommit på många år. Nyheterna som presenteras i varje års telefon, oavsett om det är en iPhone, Galaxy, One eller något annat märke, är mer gimmicks än riktiga gamechangers.
Det kan nog göra att gemene man inte går hem ur huse för att införskaffa senaste modellen.

Däremot din slutsats om att det är för dyrt, den delar jag inte alls. Apple har alltid varit ett premiumbrand. Deras saker har alltid kostat mycket.
En tablet för 10 000 är förmodligen inte riktat till privatpersoner, utan snarare företag, eller professionella användare, som därmed kan antas vara beredda att lägga ut de summorna.

Jag tror snarare detta resultatet är en naturlig reaktion på att tidigare tillväxtmarknader har blivit mättade. Den globala efterfrågan på smartphones har nästan helt planat ut, vilket såklart får effekter på det finansiella resultatet.

  • Medlem
  • 2016-04-28 12:11

Ännu en legofilm, denna gången med Adam från Mythbusters.

  • Medlem
  • 2016-04-26 13:37

Som föregående talare har sagt, om det gör ont i öronen så är det för högt. Det är ju individuellt för oss alla. Jag har till exempel redan skadat mina öron, så jag har nog högre tröskel än du för när det gör ont.

  • Medlem
  • 2016-04-26 11:42

Jag fick precis meddelande från posten, mitt paket från Mister-Auto har kommit, äntligen kan jag byta den förbenade kamremmen i morsan och farsans extrabil. Känns skönt att kunna göra dem en tjänst så att de sparar in en del pengar, så mycket som de körde runt på mig i ungdomens dagar. Så till helgen blir det bilmek, och det glädjer mig. Alldeles för sällan som man får skita ner sig och ligga i garaget en hel dag, ska bli kul!

  • Medlem
  • 2016-04-26 11:30

Jag fattar inte varför folk är så besatta av att Apple ska starta nästa stora innovationstrend, det har de väl i princip aldrig gjort?

I min mening så har företaget genom hela sin existens, tagit befintliga koncept, om det så var datorer, telefoner, eller musikspelare och valt att gå i en annan riktning är resterande industrin.

Med Apple 1 och 2 så fanns ju redan konceptet datorer, om än i en mycket vidlyftig bemärkelse. De tänkte helt enkelt lite utanför de då befästa ramarna om vad en dator var (ett arbetsredskap atm) och valde att förändra det.

Med Macen valde de att titta på HUR man använde en dator, och ta ett redan existerande koncept, och introducera det för allmänheten.

Med Itunes/iPoden så valde man att titta på sättet vi konsumerade musik, och bryta det existerande mönstret genom att erbjuda att köpa låtarna separat, samt att ha en musikspelare som skiljde sig från dåtidens både CD-spelare och tidiga Mp3-spelare.

Med iPhonen så valde man att frångå inte bara vad som ansågs utgöra en smart telefon, at the time, utan även hur man interagerade med sin telefon.

Det ligger inte i företagets intresse eller DNA att skapa något helt nytt som aldrig har funnits innan. Det ligger däremot i både intresset och DNA:t att ta något existerande, och ändra hur folk ser på det. Det är DÄR innovationen ligger.

  • Medlem
  • 2016-04-25 16:24
Ursprungligen av Nale72:

Jag gissar att det är Spring du är ute efter: http://www.sprngclip.com/

Det finns fler alternativ, se t ex: http://www.iphonepryl.se/?p=12080

Har du testat dem? De ser nämligen galet osköna ut med den där piggen som sitter i taket på örat.

  • Medlem
  • 2016-04-25 16:03

Code RED! GoT har haft premiär, nu måste jag undvika spoilers till ikväll!

  • Medlem
  • 2016-04-25 15:50
Ursprungligen av artistfinder:

Dags för Mac intresserad att agera!

Som ni vet finns det planer på att öppna en Apple flaggskeppsbutik i Kungsträdgården där nu restaurangen Friday´s är idag. Fantastiskt läge och ett stort lyft för hela området. Det finns en tråd på svd Facebook om detta där man kan läsa som vanligt alla negativa kommentarer till den lika negativa journalisten.svd facebook
Om vi vill att detta skall bli av behövs nog mer initiativ från bl.a. 99mac. Skriv om detta!

Ursäkta mig, men vad skulle folk från 99mac ha kunnat gjort för detta bygge? Det är ju byggnadsnämnden som tar dessa beslut, när detta är skrivet så har det tagits till Apples fördel. Men vad var din plan här?

  • Medlem
  • 2016-04-25 15:25

Någonting som stör mig med de senaste två generationernas iPhones har varit att kameralinsen har stuckit ut från kroppen. Det ser inte bara galet oestetiskt ut, men det finns ingen vettig förklaring till varför, förutom att de ska göra telefonerna tunnare 'bara för att'. I min mening hade telefonen kunnat få vara någon millimeter tjockare, så man hade sluppit se den där kameralinsen sticka ut och vara ful.

När vi ändå talar om designmissar, vem fasiken hade brainfarten att sätta laddporten på undersidan av nya magic mouse?!

1