Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
God

God

Avstängd
  • Registrerad 2016-06-25
  • Senast aktiv 2016-06-27
  • Antal inlägg 4

Foruminlägg

De senaste inläggen God har skrivit i forumet.

1
  • Avstängd
  • 2016-06-27 02:04
Ursprungligen av barbapappa_86:

Du har missat poängen. Helt ok att polisen jagar pedofiler och andra brottslingar av grövre slag, det får de gärna resurserna på istället för att sletrianmässigt fråga operatörerna efter uppgifter för att fånga fildelare. Jag personligen ser gärna att mina skattepengar går åt att fånga pedofiler än en tonåring som tankar film.

Så jag har missat poängen bara för att min åsikt inte är densamma som din? Bra argument du har där. Verkligen.

Ursprungligen av zinned:

Självklart har de det. Jag, bevisligen till skillnad från dig, är för ett demokratiskt samhälle.

Oj, du lyckas trycka in så många felaktigheter i så lite text så jag vet inte var jag ska börja.

1) Polisen är ingen dömande instans. De har, när de märkligt nog kan ges tillåtelse för husrannsakan i ett sådant här fall, fortfarande inga fasta bevis. De måste sannolikt hitta filerna på en fysisk dator i den misstänktes bostad. Märk väl - misstänkt. Inte dömd.
2) Polisen har inte rätten att göra husrannsakan vid misstanke om ringa brott, förutom gällande denna topicen då.
3) Polisen gör det de får rätten att göra. Om en åklagare låter beordra en husrannsakan på dessa grunder så ska det ändras i lag för när husrannsakan ska tillåtas. Det är inte gjort.

Du kanske har kört för fort för att du har rökt cannabis? Då kan det ju vara aktuellt att göra en husrannsakan för att se om de kan hitta substansen i din bostad. Du kanske har stulit saker som du förvarar hemma och det kan ju vara aktuellt för polisen att få se. Etc etc etc etc...

Hopas du har samma åsikt den dagen någon i din familj, släkt eller vänner råkar ut för en pedofil.

Nej, har inte tryckt in felaktigheter bara för att jag inte skriver en utförlig roman med exakt allt när jag svarar. Vet mycket väl vad polisen kan och inte kan göra. Om jag kör för fort och polisen känner på lukten eller ser cannabis i bilen så ser jag inte problem med att man skulle kunna få göra en husrannsakan. Ser inga fel i att polis och myndigheter får göra det som behövs för att ta fast brottslingar oavsett straffgrad.

Förstår att ni som fildelar känner er oroliga. Speciellt du Zinned som verkar leva farligt med tanke på mängden om du nu inte sitter och ljuger för att spela tuff. I en tråd skrev du något i stil med att "jag skulle vilja köpa en ny Mac men har inte råd, får behålla min gamla". Du skriver lite senare att "jag har konverterat tusentals filmer och musikalbum som jag köpt under ett par års tid".

En film kostar sällan mindre än 49 kr, om vi snittar, så tar man 1000 st blir det 49000, eller 98000 för 2000 st, vilket det borde bli som minst då det gäller "tusentals". Samma med musikalbum. Kostar sällan under 49 kr, om vi snittar, så vi pratar om totalt 200.000 kr på ett par år. Ofta att du lägger över 8.300 kr per månad på film och musik när du enligt egen utsago inte har råd att köpa dig en ny dator.

Du kan svara med ursäkter, att man är dum, har fel eller att man hittar på men det hjälper föga för vi vet båda två hur det ligger till.

  • Avstängd
  • 2016-06-25 22:01
Ursprungligen av zinned:

Så de som skulle syssla med att ladda ner upphovsrättsskyddat material har inte rätten att uttrycka en åsikt, menar du?

Jag tror du, som flera andra här, har missat poängen. Det vill säga vilka rättigheter polisen ska ges för mindre brott. Om du är bilägare och har kört på tok för fort så ska polisen ges rätten att utföra husrannsakan hemma hos dig, ett sådant scenario är du då inte alls främmande för...?

Nej, folk som inte följer lagen har inget att säga till om. Eller du menar kanske att t.ex. pedofiler ska ha rätt att uttrycka sin åsikt?

Har inte missat någon poäng. Om man har fildelat (olagligt) så finns bevisen på distans i form av bl.a. IP-adressen men det allra viktigaste, det fysiska bevisen som faktiska filer, finns hemma i datorn så därför ser jag inte några som helst problem med att polisen skulle kunna få göra en husrannsakan för dessa brott.

Kör man bil för fort så har brotten begåtts där och nu och polisen har sett det med egna ögon (eller fartkameran) så då finns ingen bevisbördan. Varför skulle polisen behöva göra en husrannsakan då?

  • Avstängd
  • 2016-06-25 01:27

Föga förvånande att personer som i andra trådar skriver om sina tusentals filmer och musikalbum, som man givetvis "köpt", är emot detta.

1