Anna Maria

Anna Maria

Medlem
  • Namn Anna Maria Ebbeskog
  • Registrerad 2016-06-27
  • Senast aktiv 2021-07-15
  • Antal inlägg 372

Foruminlägg

De senaste inläggen Anna Maria har skrivit i forumet.

Ursprungligen av kenjon:

Brightness står på 50. Kan du inte gå ner med pilen till Brightness och sedan trycka vänster pil för att minska? Ev kanske med Enter emellan.

Nu har jag en ny skärm... Den lilla skärmen som var på 15 tum gick sönder till slut när jag satte HDMi-kabeln i min Linuxdator... Nu har jag märkt alla kablar som ska vara till bildskärmen med gul tejp och nu har jag köpt en modul som gör att jag kan ändra ljusstykan lättare på skärmen... Men problemet är att den kom i 2 delar och jag kan inte sätta ihop den. Jag får vänta tills någon av mina släktingar kommer hem till mej och kan hjälpa mej. Nu har jag en 17 tums skärm 4:3
/Maria

Jag har äntligen fått min Ipad mini att funka som jag vill!... Nu är den inte låst till mitt andra emailkonto . Jag behövde inte åka till genius bar för att fixa detta.
/Maria

Jag ska testa några av dessa hoppas de funkar utan att sluta att funka efter ett tag som vissa muspekare har gjort... Jag har stor muspekare nu i mac mini i alla fall och slipper trycka på ctrl hela tiden för att veta var muspekaren är. Linux är roligare än Mac i Linux finns fortune och cowsay... Om man vill kan man sätta ihop dessa commandon... Jag försökte få cowsay att funka i Mac mini men det lyckades inte så bra... Jag försökte installera det med brew... Jag ska göra ett nytt försök. Xcowsay finns också. Bilden med pingvinerna kommer ursprungligen från Windows 7
/Anna Maria

Ursprungligen av Alix:

Systeminställningar > Hjälpmedel > Bildskärm > Pekare > Markörstorlek (dra i reglaget)

Nu blev muspekaren stor! Hoppas den är stor i alla program eller appar som det heter i Mac...I Linux heter det program ...
/ Anna Maria

Ursprungligen av Alix:

Systeminställningar > Hjälpmedel > Bildskärm > Pekare > Markörstorlek (dra i reglaget)

Då ska jag göra det... Detta alternativ finns inte i den versionen av Linux Mint som jag brukar använda ibland . Det var därför jag inte har tänkt på att kolla det.
/Maria

Är det någon som vet hur man får större muspekare i Linux? Jag använder Linux Mint Sylvia Mate. För något år sedan funkade ett program i förrådet som hette bigcursor men det funkar inte längre tyvärr... Alternativet musprårning finns inte med som alternativ till musmarkören som jag har nu ... Comix cursor funkar inte heller så länge bara när man precis har installerat det. Oneko är inte speciellt bra att använda .Den följer inte med så fort när jag rör musen.
/Anna Maria

Hur får man större muspekare? Jag använder en Mac mini och har Catalina. Det är dumt att behöva trycka på Ctrl för att se va den är... Jag måste hålla på med det så ofta.
/Anna Maria

Jag har äntligen kommit in i forumet igen! Nu har jag också uppdaterat de sparade lösenorden. Jag har också fått Midnight commander att funka i Linux... Jag har äntligen fått bort de störande markeringrna för olika attribut i Midnight commander. I Mac mini använder jag Commander one.
/Anna Maria

Ursprungligen av mattiL:

Innan du gör något, Backup!
Två av dem verkar vara Safari- genvägar, Nimble Commander verkar vara en genväg till en applikation (som troligen finns i Applications).
Vad du har i Other vete rackarn och genvägen till Applications kan du nog radera.
Macintosh HD får du lämna men sedan har du en disk image, eller om det är ett USB-minne, på 64 GB som du kan mata ut (Eject).

Oj då! Du tänkte på alla filer och mappar och skrev en beskrivning av dem ... Jag menade bara filerna som jag har på skrivbordet. Kan jag ta bort dem? Genvägarna tänker jag ha kvar på skrivbordet . Jag vill inte ha allt i dockan. Usb-minnet har jag tagit bort efter att jag har kopierat några filer dit. Synd att jag inte ka ta bort finder... Jag använder commander one mycket och terminalen... Terminalen har jag gjort ljusblå... Jag skulle vilja ha den blå i stället med vit text... Jag vet inte hur man kopierar filer med terminalen med det är ett cp-akigt kommando iallafall Men just nu tänker jag inte göra så mycket mera med datorn ikväll då kan vad som helst konstigt hända.
Anna Maria

Kan jag ta bort dessa filer från skrivbordet utan att det blir fel med något?
/Anna Maria

Jag fick en konstig dialogruta nyss...Detta kan bero på att jag inte ser vad jag trycker på för menyer i Mac mini... Jag måste ofta zooma in och ut för att se de flesta saker i Mac mini . Jag behöver inte göra det i forumet iallafall. Ipad har jag inte kopplad till mac mini just nu
/ Anna Maria

Senast redigerat 2021-04-05 18:38
Ursprungligen av reboot81:

Har av Disponenten blivit tilldelad en Macbook Pro liknande sak i plast, en helt ok maskin som tyvärr inte kör macOS.
Ni som gjort samma resa, eller sitter i samma sits:
-Vilka appar på Windows anser ni är måsten?

På rak arm söker jag motsvarigheten till:
iTerm
LaunchBar
Keyboard Maestro
Oversight
OpenInTerminal
NightOwl
Hazel
BlockBlock

Command och cmd är Windows motsvarigheter till terminalen... Du bör inte surfa på en Windows datorn då får du bara virus om du inte är säker på vilka sidor på nätet som är virusfria... Jag använder min Windows dator till annat an att surfa på t.e.x att läsa usb-minnen på och bränna Mdisk och spela windows spel
/Maria

Ursprungligen av Mymac4ever:

Jag har en Nas hemma för Plex o backup, har haft den i fem år o allt har tickat på till för en månad sedan då disk3 kickades ut ur raiden(5). Tog två veckor att få en disk levererad från stället jag beställde vilket irriterade mig så jag gick o beställde en till från en annan webbutik. De anlände m en dags mellanrum.

Bytte disk3 varpå återuppbyggnad av raidgruppen påbörjades(tog några dygn), sedan började än mer problem. Nasens cpu gick i 85-98% i princip hela tiden utan att jag ens använde den, två veckor efter disk3 bytts blir den nya disk3 ”hot swapped” o återuppbyggnad av raiden påbörjas igen. I diskhälsan står det att disk 3 har ”serious or unknown errors”...,

Jag har supportärende hos qnap sedan cpu’n började gå i rött så de hjälper mig att felsöka o testa.

Den nya disk3 byts ut av mig o återuppbyggnad av raiden sker igen. I fredags hörde 2nd level support av sig o sa att cpu-problemet berodde på att multimediaklienten är den som orsakat att cpu’n gick i taket pga fel i filindexeringen vilket i sin tur berodde på ett fel i filsystemet. Mediafilerna omindexeras o filsystemet checkas o de ber mig återkomma om cpu’n när det är klart.

Igår fm loggade jag in o då var cpu’n lugn på 2-20% men jag når inte nasen från macens afp-anslutning o systemtiden är fel. Fem timmar senare är det skit igen, disk3 har rapporterat fel o hot swappats, raiden återuppbyggs men 3an syns inte i diskkollen o det står att den inte stöder SMART. Detta 7 dagar sedan den sattes i.

Senaste budet: stäng av nasen, plocka ur disk3 o koppla den till en windows PC för att köra ett diskanalysprogram som bara finns för windows. Om det visar att den är ok, stoppa tillbaks den i nasen fast i bay4 istället för bay3.

🤬💣

På en ljusare front: idag har jag köpt en ny cykel, kommer om en vecka

Jag kan tyvärr inte cykla på en 2 hjuling längre... Styret är fel på de nya cyklarna som finns nu tycker jag. Jag kan inte hålla balansen på de cyklarna.. Det påstås också att det är svårt att cykla på en 3-hjulig cykel men jag har dock inte testat det.

Ursprungligen av barbapappa_86:

Svårt att se vart du är iom beskärningen. Har du gått till https://one.google.com/?

Nedan får jag när jag försöker köpa. Har dock inte klickat mig vidare hela vägen.

Blev det beskruret? Jag ska krympa bilderna innan jag laddar upp dem då... Det har jag inte behövt göra med andra bilder här på forumet vad jag minns...
/Anna Maria

Auto Giro Gocardless är ett dumt påfund...:-( Om man missar en betalning på grund av att det inte finns pengar på kontot så är det vädigt svårt att få det att funka igen... Varken Nordea eller Handelsbanken kunde hjälpa mej med det. Tur att hyran inte betalas med go Cardless autogiro.
/Maria