Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
robpow

robpow

Medlem
  • Namn Mattias P
  • Registrerad 2016-09-10
  • Senast aktiv 2021-09-13
  • Antal inlägg 13

Foruminlägg

De senaste inläggen robpow har skrivit i forumet.

1
Ursprungligen av reboot81:

Tack!
Nörd av ordning undrar hur strömsladden är, vinklad eller rak? Löstagbar? Längd?

Det finns lite bilder på det i manualen:
https://www.ikea.com/se/sv/assembly_instructi...

Ursprungligen av amandareventlid:

Spännande! Och ja det är verkligen lustigt, en tänker ju att de borde gjort detta i skymundan innan tjänsten kom till Sverige.

Det är säkert lite chicken race mellan banker och betalningssystem och Apple Pay. Dom hoppas nog internt att det ska bli en flopp så dom inte behöver släppa in en till aktör på marknaden. Sen finns det dom som ser PR värdet och är med från dag ett. Dom mitt emellan kommer gå med om och när dom kan.

Apple Pay Cash är ju ett ännu större hot då pengarna hålls utanför bankerna och syns bara när man ”cashar in” till sitt registrerade kort.

Mattias

Ursprungligen av xms67:

Handlade på ICA idag och betalade med Apple Pay. Det blev konstigt. Det var som att betalningen godkändes. Det vibrerade till i telefonen och något hände på kortläsaren. Men det var ändå inte som vanligt. Inget kvitto kom och kassörskan satt och väntade. Jag försökte igen. Samma visa. Då ser jag att det står att jag ska trycka på ok på terminalen. Jag gjorde det och då gick betalningen igenom.

Det är nåt udda med kortterminalerna på ICA, kanske har det att göra med att dom är programmerade att läsa bonuskortet först. Om man säger till att man vill betala med blippa så kan dom trycka på nån knapp så brukar det gå att betala med Apple Pay också.

Fick läsa om rubriken tre gånger... det stod faktiskt inte:

Citat:

Postnord har uppdaterat sin app där det numera går att granska ditt paket förstört i verkligheten (AR).

Ursprungligen av reboot81:

Det fallet kan man ju leva med, det blir ju 10% billigare för mig!

Visst är det najs att få en kaffe 3kr billigare men dom var ju inte tvungna att stänga av NFC för alla... )

Ursprungligen av reboot81:

Inför den svenska lanseringen av Apple Pay ringde jag upp vår leverantör Verifone och för oss var det bara att tuta och köra, det var aktiverat per default, Apple Pay, Samsung Pay och kontaktlösa betalningar med betalkort. Vår VX680 har läsaren mitt under skärmen. Yomani(!) har läsaren på vänster sida, går inte att missa. Enligt den jag pratade med satt läsaren i närheten av de fyra lysdioderna.

Det ser ut som samma terminal som dom har på Espresso House men där var kontaktlöst avaktiverat när jag provade... förmodligen för att dom vill pusha sin egen betala-app.

Det finns ingen perfekt säkerhet, för banken räcker det ofta att den är bra nog.

Om man ändå ska spekulera så kan ju en tvilling tex ta ditt ID om man ser så lika ut och göra dumma saker med det också.

Ursprungligen av xms67:

Fungerar inte. Lägga till i Apple Wallet, men går sedan inte att verifiera i Internetbanken eller appen(Nordea).

Ladda ner deras andra app som heter Nordea Wallet och lägg till där istället.

Ursprungligen av NiklasHS:

Funkade inte att aktivera genom Wallet för mig. Kunde inte bekräfta i Nordeas Mobilbanken app eller genom telefonnumret (ingen svarar).

Tog bort kortet i Wallet. Aktiverade det sedan i Nordeas egna app Nordea Wallet.

Ska fira med att köpa en kaffe!

Detta är lösningen, den vanliga Nordea mobilbank-appen räckte inte utan jag fick ladda ner Nordea Wallet och då gick det att aktivera kortet för både telefon och klocka.

Ursprungligen av amandareventlid:

Det verkar som att det går utmärkt att lägga till den i klockan. Än så länge är det bara Nordea och ST1 som stöds.
https://www.99.se/artikel/10922-apple-pay-fin...

Får samma fel i klockan som i telefonen, den vill auktorisera kortet i Nordea appen. Andra alternativet är över telefon men växeln verkar brakat, får bara fel på numret.

Det gick inge bra. Uppdaterade Nordea appen och fick upp meddelandet att verifiera kortet för Apple Pay men kortet ligger kvar i Wallet som inte auktoriserat.

Senast redigerat 2017-10-24 07:25

Provade på skoj att lägga till två olika kort jag har, med Amex kortet står det att utgivaren inte stöds men med Nordea kortet står det att detta *kort* inte stöds ännu. Låter som om länken mellan Apple Pay och Nordea är uppe men dom tillåter inte aktivering än.

Mattias

Ursprungligen av BlackSmp:

Det står ”might not be able”. Det betyder väl ungefär ”det kan hända att du inte kan” — dvs vi kan inte garantera att du kan.

Vilket stämmer ganska bra med suddgummis svar att hen inte märkt av detta.

I Sverige så antar jag att det blir pinkod över ett visst belopp, vilket känns rimligt och bra

I UK fungerar det normalt upp till £30 utan pinkod i terminaler som tar kontaktlösa kort.

I terminaler som har aktiverats för virtuella kort med extra säkerhet (läs Touch ID etc) så är det ingen specifik beloppsgräns. Köpte tex min Apple klocka och betalade med Apple Pay i telefonen.

Erfarenheten säger att det kommer bli mycket förvirring kring vilka terminaler som stöder vilken betalningsmetod och butikspersonalen får inte alltid (aldrig?) veta exakt vad som gäller heller. Se fram emot ännu långsammare köer när personalen fipplar med kassan för att få den i rätt läge att ta emot betalningen.

Om sen bara SL kunde fixa till det så dom stöder kontaktlösa bankkort också vore det perfekt!

Mattias

1