Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
Apilot

Apilot

Medlem
  • Namn Abbe Labert
  • Registrerad 2016-11-17
  • Senast aktiv 2017-01-09
  • Antal inlägg 16

Foruminlägg

De senaste inläggen Apilot har skrivit i forumet.

Nu verkar problemljudet försvunnit, försvann när jag fick ett samtal. Men ändå konstigt.

Hej

Jag igen, Iphone 7 plus problemet fortsätter. Har ikväll upptäckt nya problem och det blir bara värre. Lite bakgrundsfakta:

Jag fick min 7 plus efter lång väntetid, dagen efter tappa jag den på marken så skärmen gick sönder. Skicka den på service och fick en
så kallad utbytesenhet, jag var skeptisk till det, men alla jag pratat med sa att den ska vara lika bra som en direkt från fabrik, så jag trodde och allt kändes bra.

Men jag har upptäckt flera problem.

1. När jag tar bilder så är grönt prick, lens flare på engelska, bilden blir lite oskarpt, har läst på flera forum, att det är känt fenomen för 7 plus. Men annars tar den bra bilder på dagen.

'Nu till det störta problemet jag upptäckte idag.

2. När jag ringer ut så hörs "radio ljud" ungefär när man ska ställa in radiokanal. Har spelat in ljudet, lyssna här: (VARNING FÖR HÖGT LJUD) Konstig 7 plus ljud

Så denna så kallade utbytesenhet är en använd skit kopia som jag fick. Nu är det krig mellan mig och Tele2/Iphone. Ska dra till Iphone store imorgon och snacka med dem.

Märkte idag när jag filma i mörkret mot ljus till exempel mot en lampa att det finns dust smuts partikel i/på linsen.
Läste några forum och tydligen är det 7 plus problem som är känd, stämmer det?

Vad ska jag göra?

Har bara haft problem med iphone, om 2 år går jag tillbaka till android!

Ursprungligen av CekariYH:

Absolut rätt, men dom kan ju i detta fall om det vill sig illa ha gett dig en o-fixad tidigare inlämnad i retur eller så.
Jag skulle genast gå till dom och visa hur den beter sig.

Ska till tele2 butik och snacka med dem, köpte mobilen på deras hemsida, men tror nog att personalen hjälper mig ändå!

Ursprungligen av CekariYH:

Var det tele2 som du lämna in den till?
Vet ej 100%, men dom utför väl inga reparationer själva utan dom har väl lämnat den till en verkstad i sin tur.

Men det klart att de inte utför reperartioner, men det dem som är ytterst ansvariga

Ursprungligen av CekariYH:

Reklamera om inga av alternativen som du fått ovan hjälper.
Är verkstan som utförde jobbet Apple-certifierad?

Det tror jag har tele2 abonnemang!

Ursprungligen av Apilot:

Hej

Tappade min 7+ på marken, skärmen gick sönder, lämnade in den på service. Nu ska jag få en utbytesenhet, vad är det för något, får jag en gammal eller ny mobil?

Jävla mobil jävel, är fan inte nöjd! Hjälp mig snälla! Har hitta fler problem med mobilen

1. måste ta ut kabeln stoppa in den igen om jag vill lyssna på musik, kabeln är ej trasigt helt ny. detta har hänt 2 gånger bara.
2 dålig samtalsljud, som att höra på en mobil med högtalaren på.

Vad fan ska jag göra?

Nu idag har jag hämtat ut Iphonen på utsidan är den okej, men har märkt konstiga saker med den, får ibland trycka 2 gånger på en app för att öppna, och nu har några appar klonats sig och tagit andra appars namn. Kolla på bild
Jag är säker på att jag har fått en avänd mobil eller en test telefon!

Ursprungligen av erak:

Fast nu förstörde du ju din 9000k-telefon, varför skulle du ha rätt till en ny utan vidare?

Har man förstört den på ett sådant sätt att den inte går att laga får man en ersättningstelefon för ca halva nypriset, om man nu inte har någon form av försäkring som täcker summan. Tycker du då att försäkringen du har borde täcka en ny istället får du ju titta i villkoren.

Kan inte läsa danska så bra, men tittar man i originaltexten nämns det "flera reklamationer". Alltså troligen inte att han skulle ha förstört den. Vi har ju en liknande konsumentlag i Sverige att efter 2-3 reparationer av samma fel så har man rätt till en fabriksny vara eller att häva köpet. Men så klart inte om det är självförvållat. MW a la Aftonbladet innehöll ju knappt någon fakta.

http://www.domstol.dk/glostrup/nyheder/domsre...

Iphone lagar inte telefoner, utan byter ut trasiga delar, även om det rör sig om 1 mm spricka. Vad jag har förstått byter de ut till andra andra hands mobil delar.

Men i det här fallet vet jag inte om det är andra handsfall med tanke på att det rör sig om iphone 7+, så tror jag inte att det finns några gamla delar ännu på lager.

Men ska ringa verkstaden imorgon.

Ursprungligen av marcushedenstrom:

Vanligtvis får man en "refurb" vid utbyte. Apple kan till exempel byta skärmen på din och skicka ut den som ersättning på samma sätt. Men den du får i utbyte kommer knappast att upplevas som gammal utan bör vara i prima skick trots att den inte är helt ny.

Tänk om små smutspartiklar kommer in i lensen på kameran, tänk om mobilen fungerar sämre?

Ursprungligen av marcushedenstrom:

Vanligtvis får man en "refurb" vid utbyte. Apple kan till exempel byta skärmen på din och skicka ut den som ersättning på samma sätt. Men den du får i utbyte kommer knappast att upplevas som gammal utan bör vara i prima skick trots att den inte är helt ny.

Låter inte bra. betalat över 9000k för mobilen och jag får andrahands delar även om jag skulle uppleva det som ny. Ska kontakta tele2 och apple Måndag.

Ursprungligen av Dalle:

Vet inte alls hur denna firma jobbar. Men om man lämnar in telefonen hos Apple så får man en utbytestelefon. Dvs att själva logikkortet/kretskortet/telefondelen är en utbytesenhet, men skärm, skal, kamera och batteri är nytt.

De samarbetar med Apple, de skickade nya delar från Apple enligt dem. Så är det nya utbytenheter eller gamla?

Ursprungligen av barbapappa_86:

Nya delar i din gamla telefon, eller en helt ny telefon? Vart lämnade du in den?

Conmodo AB Tele2 i Malmö, men nu sa kvinnan att jag skulle få nya delar till mobilen. Är det nya delar eller inte. Tror inte att det finns gamla delar till iphone 7.

Ni som har utbytesenhet, fungeade allt lika bra som innan, allstå kameran och allt?

Ursprungligen av barbapappa_86:

Fråga dom du lämnade in den hos.

De se att det är nya delar. Men läste här på forumet tror jag att vissa delar är begagnade delar andra är nya. Är det så?

Hej

Tappade min 7+ på marken, skärmen gick sönder, lämnade in den på service. Nu ska jag få en utbytesenhet, vad är det för något, får jag en gammal eller ny mobil?