Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
julia557

julia557

Medlem
  • Namn Julia
  • Registrerad 2017-01-17
  • Senast aktiv 2019-11-01
  • Antal inlägg 11

Foruminlägg

De senaste inläggen julia557 har skrivit i forumet.

1

Visade sig att routern gått sönder endast i trådlöst funktionen. Behövde införskaffa ny.

Gjort allt. Satt i telefon med netgear som försökte hjälpa till. När jag återställer den blinkar alla lampor förutom den till wifi on/off. Killen på netgear sa att den förmodligen dött. Jättekonstigt när man köper en router för 3 år sedan för flera tusen (vilket han också tyckte). Detta skedde i samband (samma sekund) med att internet lade av för Telia i hela Sverige. Är det något man kan beskylla de för tro? Eller är det bara att bita i det sura äpplet?

Kan inte längre se mitt nätverk i menylistan på datorn, vet nån varför?? Vad ska jag göra för att hitta den? Den lyser ”power” på routern så den ska fungera.

Hej!
Jag skaffade mig en macbook pro i slutet av april detta år. Jag är nu uppe i 49 cykelantal. Detta känns alldeles för mycket, finns det någon som vet mer om cykelantal och kan säga om det är mycket eller om det är fullt normalt för denna korta tiden?

Jag har en MacBook Pro (Retina 13-tums, början av 2015).
Fick tillslut igång tangentbord och styrplattan och datorn fungerade som den skulle hela dagen igår även fast jag öppnade och stängde den flertal gånger. Idag när jag öppnade den var det dock samma sak igen, varken tangentbordet eller styrplattan fungerade och jag var tvungen att starta om datorn för att det skulle fungera. Har inte spillt någon slags vätska över datorn.

Hej! Har de senaste dagarna haft problem med min MacBook Pro. När jag öppnar datorn har det inte gått att skriva in lösenord, dock har pilen gått att röra omkring. Har varit tvungen att stänga av datorn och sätta på den igen för att tangentbordet ska fungera. Sedan har datorn fungerat. Dock har styrplattan blivit ”hård” ibland men efter nån minut har det gått att klicka med den igen och den har ändå fungerat medan den varit hård.

Nu skulle jag öppna datorn igen och varken styrplattan eller tangentbordet fungerar. Att stänga av datorn och starta om den fungerar inte. Styrplattan går dock att ”klicka” med och är inte hård. Har testat sätta i extern mus och tangentbord och dessa fungerar. Dock får jag inte datorns styrplatta och tangentbord att fungera. Vad kan felet vara? Jag är inte alls bra på sådant och inte haft några som helst problem med datorn fram till för några dagar sedan. Skulle vara så tacksam för hjälp med detta.

Ursprungligen av zinned:

Om du har FAT eller exFAT som filsystem på den så kan du ju testa att koppla in den i en Windows-maskin och se om den kan läsa från den.

Testat, och det fungerade inte heller. Någon som skulle kunna gissa vad felet kan vara?

Ursprungligen av kenjon:

Ingen i din närhet som kan hjälpa dej?
Kopiera över allt till en annan hårddisk (eller har du redan en backup?).
I Skivverktyg väljer du rätt hårddisk (Viktigt!), och Radera. Sedan kopierar du tillbaka alla filerna.

Hårddisken finns inte i skivverktyg, den hittas inte nånstans just nu. Har även prövat koppla in hårddisken i andra datorer men de hittar den inte heller. Vet inte hur jag nu ska få tag i materialet alls på den?

Ursprungligen av kenjon:

Allt kan gå "sönder", även filsystem. Gör som felmeddelandet säger, kopiera över allt och formatera om den.

Hur gör man det? Är som sagt väldigt dålig på sånt här.

Hej!
Har en extern hårddisk som jag aldrig tidigare haft problem med i min Mac pro. Nu när jag kopplade in den i datorns usb så dyker inte ikonen upp i finder som alltid tidigare. Den fanns inte heller i skivverktyg.
Efter ca 20 min dyker ett meddelande upp på skärmen där det står:
" macOS kan inte reparera skivan "SAMSUNG", du kan fortfarande öppna och kopiera filerna på skivan, men du kommer inte kunna spara några ändringar på den. Säkerhetskopiera skivan och formatera om den så snart som möjligt."

Sedan fungerar hårddisken som den ska och jag har tillgång till allt igen. Är detta något allvarligt? Är väldigt dålig på sådant här, och det har som sagt inte varit några problem tidigare.

1