Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
MrMad

MrMad

Medlem
  • Registrerad 2017-04-24
  • Senast aktiv 2017-04-26
  • Antal inlägg 6

Foruminlägg

De senaste inläggen MrMad har skrivit i forumet.

1
  • Medlem
  • 2017-04-25 16:18
Ursprungligen av zinned:

Vad har detta du säger med saken att göra? Det motsäger inte det jag påstod alls, inte ett enda dugg.

Kan produkten, out-of-the-box, göra det jag beskrev? Nej. Det är ingen produkt som kan kallas för smart.

Det var bara mina reflektioner om vad jag tror om produktens framtid, påstod inte att du hade fel.

Men du verkar vilja bli bemött på huruvida det får kallas smart eller inte. I så fall håller jag inte med dig, jag tycker det räcker gott med att lamporna kopplar upp sig i ett meshnätverk, går att dimma trådlöst, uppgradera via nätet, styras från en app osv för att få kallas smarta. Det går inte med vanliga lampor. Det är dock irrelevant vad jag tycker, Ikea kallar dem vad de vill.

  • Medlem
  • 2017-04-25 12:47
Ursprungligen av Springbrunnen:

Jag använder inte färgkombinationerna i Hue. Känns som en "grej" som var rolig i början.
Men om man jämför med Ikea och Philips Hue på precis allt annat så är det bara priset som är till Ikeas fördel ( och kabelsamlaren i Ikeas brygga). Jag har Hue 800 lumen och märker ingen markant skillnad mellan Ikeas 1000 lumen. Då känner jag mig snarare lurad på 200 lumen.
Ikeas system är buggig som inne hel*ete och ibland är det helt slumpmässigt om funktionerna ens fungerar enligt inställningarna. Som du skrev: "de fokuserar på det viktiga för vanligt folk", då ska väl grejerna fungera. Jag är ingen beta-testare åt Ikea.

Jag håller med, släpper man nåt så standardiserat så ska det funka ordentligt. Vad gäller lamporna så har de en fördel till jämfört med Hue, de kommer ihåg vilken nivå de var tända på om strömmen bryts och återgår alltså till den. Tyvärr har de samma idiotiska funktion att de tänds på full styrka om de var släckta när strömmen gick. ?‍♀️

  • Medlem
  • 2017-04-25 12:37
Ursprungligen av zinned:

Kunna skapa ordentliga triggers, automatisera, kunna styra dem remote.
Gärna också Siri-stöd.

Jag gissar att det kommer homekit-stöd och lite mer alternativ på styrning, men inget jätteavancerat. Å andra sidan så kan du redan nu installera Home assistant på en Raspberry pi och göra hur mycket triggers, automatisering och remotestyrning du vill, inklusive emulerad Hue-hub. Bäst vore förstås om de gjorde sig Huekompatibla eller Philips gjorde sig IKEA-kompatibla igen.

  • Medlem
  • 2017-04-25 10:29
Ursprungligen av zinned:

Dealbreaker redan på punkt ett när det gäller Ikeas Trådfri. Den är inte smart, det är direkt felaktigt att definiera denna lösning som "smarta lampor". De är inte ens i närheten av att vara en jämförbar produkt med Philips Hue.

Hur menar du? Utveckla gärna vad som krävs för att de ska få kallas smarta. Personligen saknar jag styrning på solnedgång och stöd för google home i hubben (går att lösa med Home assistant), men själva lamporna tycker jag kvalar in som smarta.

  • Medlem
  • 2017-04-25 08:11
Ursprungligen av Springbrunnen:

Känns som Ikea har lite att jobba med om inte hela projektet ska floppa lika mycket som deras TV- och hemmabiosatsning.

Visst har de att jobba med, men det känns som att de har goda förutsättningar. Lamporna är billigare än Hue och kommer gissningsvis bli ännu billigare när de fått upp volymerna. De är dessutom ljusstarkare än Hue (1000 lumen vs 800).
De fokuserar på det viktiga för vanligt folk. Det finns så gott som alltid någon i hushållet som har behov att tända och släcka "som vanligt" och därför behöver en fjärrkontroll. Hubben används till att börja med mest som en ersättare för timer i vägguttaget.
Att lattja med miljontals färger eller att tända och släcka när du är någon annanstans är inte lika viktigt, så vi lite nördigare får helt enkelt vänta. Homekit ryktades väl till oktober läste jag nånstans. De ska ju redan funka i Home assistant så är man inne i den världen så har man redan allt klart och kan styra på en uppsjö sätt.

  • Medlem
  • 2017-04-24 23:31

Jag är ledsen, men jag kan inte hålla med om att detta är en proffsig video. Ni har ju inte jämfört likvärdiga produkter hos Philips och Ikea? Philips har också ett startpaket med brygga, två lampor med ställbar färgtemperatur och fjärrkontroll. Kostar 1149 kr i de flesta affärer. Istället hittar ni ett paket med helvita lampor och utan fjärrkontroll och säger att det inte är så stor skillnad i pris (739). Ska ni välja det paketet så får ni väl välja två helvita på Ikea också (och en brygga) . Blir 99+99+249=447kr. Hoppsan, 40% billigare och det är lösa delar, inte ens paketpris.
Hue har onekligen fördelar i sin mogenhet och att det går att ställa in fler saker, men det är inget heldåligt Ikea har kommit med. Hoppas de kan få in lite mer funktioner i bryggan, eller åtminstone pressa ner Philips överpriser lite.

1