Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
Hank Solo

Hank Solo

Medlem
  • Namn Roger Lif
  • Registrerad 2017-09-14
  • Senast aktiv 2020-08-03
  • Antal inlägg 319

Foruminlägg

De senaste inläggen Hank Solo har skrivit i forumet.

Ursprungligen av finwe:

Ja, som du skriver. Om den bara kunde kommit i iPad Pro-skrud. Då hade köpet varit givet.

Du har alltså helt missat grejen med Mini vs Pro.
Är lite som att säga ”Bara Volvo C30 kunde kommit i XC90-skrud så hade det varit ett givet köp”, 2 helt olika användningsområden.

Ursprungligen av Zeugma:

Jag utvecklade precis min syn på detta i ett inlägg, se ovan. Vi har lite olika syn på detta, kan jag konstatera. Det är dock inte fel att påstå att Apple inte tycker att det är värt det att ge just mig tillgång till Apple Pay via min bank. Inte fel heller att säga att det gör inte banken heller. Det är en fråga om perspektiv och ”vilket lag man håller på”.

Apple ger dig full tillgång till Apple Pay, din bank gör det inte, det är en väsentlig skillnad.
Apple är ingen bank, de har bara skapat en tjänst som du har tillgång till men som din bank förhindrar dig att använda, på vilket sätt blir det Apples fel eller att de har floppat? Apple bestämmer inte vad din bank gör med verktygen de ger dem, de har inget inflytande alls i det.

Ursprungligen av Zeugma:

Jag har en Iphone med NFC och Apple Pay men kan inte använda det eftersom Apple inte har kunnat komma överens med min bank, eller de flesta banker i Sverige. Hade jag haft Google Pay eller Samsung Pay hade jag kunnat använda det (jag har Länsförsäkringar). För mig är det en flopp (särskilt som jag bytte Iphone delvis just för att på sikt kunna använda Apple Pay via banken). Jag bryr mig som sagt inte om vems fel det är, det påverkar inte min situation.

Är fortfarande inte en flopp utav ApplePay, utan bankerna som vägrar, hade det varit en flopp så hade det inte ens nått Sverige, utan skrotats i hela världen för att ingen anammat det, men så är inte fallet då de flesta banker i världen välkomnat det, det är bankerna här som är motsträviga.

Ursprungligen av Zeugma:

Det är väl kanske inte så mycket matnyttigt att diskutera, Apple Pay har helt floppat i Sverige (det spelar egentligen ingen roll vems fel det är).

ApplePay i sig har väl inte floppat, det är bankerna som är dumma i huvudet och vägrar införa tjänsten för att den kostar pengar för dem (som för alla andra, men bankerna är som fildelare och vill ha allt gratis).

Ursprungligen av andlin76:

Det som är frustrerande med den här tråden är att det är mycket gissande och lite fakta. Och håller person A inte med person B vilket gissande som låter bäst blir det ändlösa långa diskussioner.

Så varje gång jag får en notis om att tråden har uppdaterats hoppas jag på nånn ApplePay nyhet, fast blir oftast besviken då det är nånn gissning om hur ApplePay förhandlingar går till, hur bankerna tänker och nu senast hur Curve förhandlar med Apple.

Men det är ju frivilligt att vara här. så jag hoppar över till Teknikveckan och hoppas på högre kvalite, alltså mer fakta och mindre gissande i deras forum.

Ha en skön sommar allihopa!

Det plingar även till varje gång någon vill berätta att det betalade med Apple Pay på hos sin lokala Ica-handlare och att det gick bra...väldigt (o)intressant att få veta att någon lyckats betala sina varor i en affär.

Ursprungligen av Sperious:

Jo, precis, och därav att det diskuterats huruvida dessa bankers frånvaro berott på planer kring Swish. Men när nu ytterligare en av bankerna i denna grupp ansluter sig så ger det iaf mig en aning mer hopp kring övriga.

Swedbank jobbar på en egen lösning, finns än så länge bara till Android.

https://www.swedbank.se/privat/kort-och-betal...

Ursprungligen av Sperious:

Hoppas det är precis detta som tar sån tid för resterande banker också.

Danske Bank kanske bara såg en möjlighet att få några extra kunder under tiden för omställningen genom att annonsera detta, medan övriga banker jobbar i det tysta?

Det positiva är att Danske Bank, precis som Nordea, ingår i gruppen som äger Swish, vilket borde ta död på teorin att svenska banker inte ansluter sig pga expansionsplaner för Swish.

SEB, Swedbank och Handelsbanken ingår oxå i gruppen som äger Swish, men dessa lyser ändå med sin frånvaro.

Ursprungligen av westerlu77:

Tycker den här ser schysst ut annars. https://www.webhallen.com/se/product/293224-N...

Utgått

Ursprungligen av barbapappa_86:

Trollar du, eller är du allvarlig? som kund hos paypal så borde de kunna svara dig varför de nekade Klarna. Alternativt, kolla med Klarna (som säkert kommer hänvisa dig till Paypal).

Varför skulle Klarnakortet vara kompatibelt med PayPal? Båda är i grunden konkurrerande betalningslösningar som är kopplade till din bank via dem.

Ursprungligen av Jonatatatan:

Det fungerar ju även om du inte pillar. Men om något fungerar fast inte på det sättet du vill (eller du är van med från IOS) så har du oftast möjligheten att ändra det i Android. Det är ju inte så att du behöver gå in och ändra massa inställningar för att telefonen ska fungera.

Varför läser du inte det jag svarade på istället för att bara läsa mitt svar och kommentera det?

Ursprungligen av Jeo:

Ser lite konstigt ut när man inte tittar in i kamerans lins när man filmar.. ?

Men det ska bli spännande att se vad du tycker om att hoppa över till Android ett tag.

En på jobbet gjorde samma resa nyligen och där har man fått stötta en del.

Han klagar på alla inställningar och val som man kan göra på Android, men det är ju det som är tjusningen... ????

Är väl ändå en smaksak, jag håller med din arbetskamerat då jag inte ser någon tjusning i att pilla med inställningar över huvud taget, speciellt inte på en telefon, det ska bara fungera utan justeringar.

Ursprungligen av barbapappa_86:

Om så är fallet så kunde de varit tydligare med det - ”sitt lugnt i båten, vi släpper snart in fler och du är med på listan”

De har varit jätte tydliga med det när de lanserade det, de har meddelat att i första fasen kan inte alla som söker få det då det först görs en utvärdering utav tjänsten, målet är att de kommer lanseras fullt ut någon gång i början av 2019 om allt går som det ska, vi är bara 1 1/2 månad in i 2019 än så länge, så de har tid på sig.

Ursprungligen av Andorr:

Har inget bankkonto kopplat till Klarna och fick upp kortet tidigt när det lanserades. Slumpen kanske.

Testperiord, alla kunde inte få det även om det var synligt för alla tidigt.

Ursprungligen av zinned:

Oj oj oj, säger jag bara...jag högg på det du skrev och skulle testa Klarna, detta trots att jag har haft lite "onda aningar" om dem sedan tidigare.

Snacka om att de verkar vara TOTALT oseriösa! Kolla denna konversationen jag hade med deras kundservice i appen, man tar sig för pannan:

Svaret är väldigt kort och enkelt bara man googlar lite:

”Du kan än så länge endast ansöka om kortet i Klarnas egna app och kortet är under teststadie enligt Klarna. Dvs erbjudanden testas och förändras ständigt för att hitta rätt. Så fort denna period är klar kommer Kortio kunna visa upp den slutgiltiga versionen och öppna för ansökningar.”

Därför ser du inte alltid ansökan om kort i appen.

Ursprungligen av RStolpe:

ST1 fungerar ju med Apple Pay

Han är nog fullt medveten om det, men läs vad han skrev igen...och var det inte du själv som inte ville ha kreditkort och räkningar? Han kanske inte heller vill det när det finns andra alternativ. ?