Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
Hjördiz

Hjördiz

Medlem
  • Namn Hjördis
  • Registrerad 2017-10-05
  • Senast aktiv 2018-11-02
  • Antal inlägg 46

Foruminlägg

De senaste inläggen Hjördiz har skrivit i forumet.

Ursprungligen av ibeardtech:

Kommer iOS 12 idag tror ni?

Nej, garanterat inte.

Politiker. Vilka jävla barnrumpor det är! Makten betyder allt, och samarbete är bara intressant om det gagnar deras egna syften! (Gäller bägge sidorna)
Ska bli riktigt jävla skönt om ett par veckor när allt har lagt sig. ?
När jag ser debatter med politiker så är det inte vuxna människor jag ser, utan narcissistiska barnrumpor!

har du provat en hard reset?

Var det inte Netscape som gällde åren före IE? ?

Är det inte väldigt tyst från alla Google-förespråkare som har tagit över 99? Vad säger tex @PaO?

Igår var det operation, en lyckad sådan. Det var inga problem alls. Efter att jag hade sövt patienten genom att dra ur kabeln till batteriet så blåste jag ren innanmätet med tryckluften, lät det lufttorka en stund och skruvade sedan ihop allt igen. Operationen tog 15 minuter, varav merparten var torktid.
Nu har datorn en mycket bättre arbetstemperatur. Så tack än en gång för hjälpen.

Tack för hjälpen @Json_81 och @screamin-daemon !
Ska försöka mig på detta så fort jag har inhandlat lite luft.

Ursprungligen av screamin-daemon:

Det gör jag lite då och då med min laptop (ej Apple). Glöm inte att bromsa/blockera fläkten med fingret, tandpetare whatever när du blåser rent. Detta så att fläkten inte börjar spinna helt okontrollerat.

Det ska jag försöka komma ihåg. Är det något mer jag bör tänka på förutom att inte fingra på kortet? Kan jag blåsa från bägge hållen, eller är det risk att dammet hamnar där jag inte kan få bort det då, under logikkortet eller så?
Några synpunkter på luften i fråga?

Jag har en MacBook Air från 2012 eller 2013 någongång. Datorn blir väldigt varm och fläkten låter som en jumbojet.
När jag känner vid utblåset för varmluften, vid den svarta plastbiten där skärmen viks, så blåser det inte mycket alls. Således borde fläkten alltså vara full av damm? Jag har tittat på ifixit. Att ta bort fläkten helt är inte att tänka på då dom små kontakterna förmodligen lätt går sönder. Men jag kanske kan öppna upp datorn, koppla bort batteriet och sedan blåsa med tryckluft genom fläkten? Med lite tur så kanske jag får bort det mesta? Kanske även går att blåsa från andra hållet, alltså där varmluften ska komma ut?

Kan det vara värt ett försök, eller är det bara dumt att ens försöka? Tänkte köpa denna luft; https://www.kjell.com/se/sortiment/dator-natv...

Ursprungligen av emilakered:

Lite offtopic här, men..

Vadå off topic? På detta forum är det artiklar om Apple som är starkt off topic... Nu styrde du ju bara in snacket på den vanliga banan, PC och Android.

@SweSG Varför inte ett par progressiva glas?

PS och LR för iPad klarar väl fortfarande bara av att hantera JPG-filer? Vilket format fotar du i?
Jag skulle inte byta datorn mot en iPad om målet är att redigera bilder.

SL går inte över ån efter vatten, man simmar över atlanten! Helt vansinnigt att man investerar pengar i en så dålig teknik!
Satan vilka köer det kommer bli i spärrarna när Agda ovh Hulda ska ställa sig och plocka upp telefonen ur fickan, låsa upp den, gå in i appen, leta reda på QR-koden för att sedan lägga den på avläsaren (givetvis kommer de första tre försöken till avläsning att misslyckas) Man kommer få starta 40 minuter tidigare för att komma igenom spärren.

Ursprungligen av jimel:

Apple Watch app

Låter för bra för att vara sant. Hur kommer det sig för övrigt att det ryktas om en app i flera år? Borde ta drygt en kafferast att koda en app till Apple Watch så man kan styra Spotify bättre från handleden.

Kanske ska man meddela att man måste höja priset för att hålla nya aktieägare på gott humör?

I vilken router som helst (förutom apples) kan man sätta regler för olika enheter. Dessa regler låses till prylens MAC-adress. Då kan grabben få internet mellan tex 19-22.
Föreslå din kompis att uppgradera med en bättre router/brandvägg från tex ubiquiti så får han denna funktion plus ökad säkerhet. AEn kan fortfarande agera accesspunkt i bryggat läge.