Ggabbe

Ggabbe

Medlem
  • Namn Gábor Szász
  • Registrerad 2018-08-06
  • Senast aktiv 2019-07-25
  • Antal inlägg 67

Foruminlägg

De senaste inläggen Ggabbe har skrivit i forumet.

Jag har upptäckt en intressant sak med streamingen från Iphone/ipad till Apple tv vs Chromecast inbyggt i TV. Jag tar även Chromecast in i bilden, ni kommer förstå varför.

Igår tittade jag på en match (StriveSport) och strömmade sändningen från min Iphone till Apple TV genom Airplay. OBS! Inte skärmdubblering utan Airplay ikonen i Strive appen. När jag efter typ 5 minuter skulle kolla resultat i en annan match i appen Livescore så bröts sändningen. Så fort jag lämnar Strive appen så bröts sändningen. Går jag tillbaka till Strive appen så startar sändningen automatiskt.

Gör jag samma sak på Chromecast, alltså streama från Strive appen på min Iphone till min TV ( Chromecast inbyggd på min TV ) så händer inte detta. Jag kan titta till och med på en Youtube klipp på min Iphone, sändningen bröts inte.

Detta händer även med andra appar: testade att streama en serie på Viaplay och sedan bytte till Youtube samma sak händer där: så fort jag lämnar Viaplay appen, bröts sändningen.

Varför är Airplay, Skärmdubblering gjord på ett sådant sätt att sändningen avbröts så fort jag går ur den appen som jag streamar ifrån? Apple TV:n är generation 3 och som sagt Chromecast inbyggt i TV:n.

Ursprungligen av keptang:

Det är inte svårare än att byta tillbaka, det är inget livsavgörande beslut.

Fast för mig, det är precis så det känns:) Jag vet, det finns större beslut i livet, men mobiler. ..

Jag funderar helt klart på ett byte, men jag vet inte ärligt talat om jag vågar. Kalla det mesigt eller något annat, men jag har svårt att släppa IOS. De nyare Iphone modellerna är alldeles för dyra, det är inget snack om saken. Men det är kanske det som håller mig kvar vid IOS, kan vara nöjd med en 2-3 års äldre Iphone.

"Och den personliga integriteten respekteras på ett sätt som är oslagbart inom android." Håller fullständigt med.

Svårt det är svårt. Eller så ska man kanske göra bytet och ångrar man sig så blir det Iphone vid nästa byte.

Men jag uppskattar alla åsikter från er som bytt från IOS till Android och följer tråden med spänning.

Shit, vad tråkigt att höra!

Ursprungligen av Mackan1984:

Så... min iPhone X fick två gröna streck i skärmen helt plötsligt en dag lagom till efter garantin gick ut.
Strecken har hänt en del iPhones och övriga märken med oled för att ja...oled...
https://www.gsmarena.com/some_apple_iphone_x_...

Hemförsäkringen gav mig 3600kr att byta display och ytterligare en försäkring gav mig 1500kr för självrisken.
Men hur kul är det att laga sin ett år gamla lur?
Tappa den sen i golvet med så displayen sprack efter detta så nu ligger den på tradera och är i skrivande stund uppe i 1800kr.

La en beställning på en bättre begagnad iPhone XR för 7500kr på halebop efter detta ?
Efter detta kommer jag nog aldrig mer köpa senaste modellen, förra årets duger fint och begagnat är en fin miljöpoäng till mig med ??
Valde korall så sambon lätt kan ärva den sen.

Så jävla tråkigt, måste jag säga.

Grattis till din nya telefon! Snygg färg har du valt, korallen är snygg! Återkom gärna med input om hur den känns gentemot X. Lycka till!

Ursprungligen av Mackan1984:

Är bara intresserad av iPhone XR2 ?

Precis? Allt annat är oviktigt.

Stämmer detta så gör de mitt val av nästa telefon ännu enklare.

Ursprungligen av kenjon:

Funkar bättre utomhus vid solljus....

Och det är något vi får avgöra själva om det är värt att lägga extra pengar på eller inte?. OLED lär bli standard i mobiler, men för mig blir det inte avgörande vid köp av ny mobiltelefon.

Därför att, så måste alltid den där jädra OLED skärmen sticka ut och göra det värt att lägga pengarna på just den mobilen som har det. OLED skärm i all ära, men varför ska man ha en OLED skärm i mobil? Skulle jag ha någon nytta av OLED skärmen i min mobil när jag för över eller speglar bild eller video från telefonen till min OLED tv så är det en sak, men...vad är nyttan?

Väldigt spännande att se en kamera-jämförelse mellan Samsungs nya S10 och Sony´s nya Xperia !! Längtar verkligen efter en sådan test. Det måste inte vara specifikt dessa två (Samsung och Sony) separat i test, men årets Android high-end mobiler mot varandra där både Sony och Samsung är med.

Oj vad jag gillar dessa modeller!! På riktigt. Vem vet framöver...bye bye Iphone kanske? För min del, menar jag.

Ursprungligen av PaO:

Eller så sparar du samma summa i 10 månader så har du en ny lur ?

Nja, det är jobbigt:) Vill inte bli 12 - 13 000 kronor fattigare, direkt vid löning.
Men allvarligt är du ute efter en high-end lur kan detta vara ett alternativ, tycker jag. Du ser Pao, jag försöker övertala mig att det är okej att betala 12 -13 000 för en lur:)

Mediamarkt har ett ”bra” erbjudande nu att dela upp betalningen på 10 månader utan ränta och avgift. Jag var inne i varuhuset i helgen och dubbelkollade om det inte var någon dold avgift eller liknande som ändå tillkommer. Det var det inte. Det är kanske så jag köper telefon nästa gång. Ändå bättre att låsa sig till en operatör.

Läste på en annan mobilsajt att även Sony skulle lansera nytt vid MWC och att deras XZ4 skulle kosta över 10 000 kronor. Är det bara jag som tycker att det är galet mycket pengar för en just mobiltelefon från Sony?
Jag behöver kanske tänka om...jag är inte snål av mig, men börjar allvarligt fundera på vad du får för pengarna och om det är värt att lägga så mycket pengar på ett flaggskepp? Fast Android erbjuder flera mobiler i olika prisklasser. Det är svårare med Iphones...

"Det är istället detaljer som gör att jag har svårt att byta bort min dyra mobil. Detaljer som antagligen inte låter som mycket att hänga i julgranen om man inte levt och vant sig med dem."

Det enda lilla ordet som jag skulle vilja byta bort i din mening är "dyrt". Har en Iphone 7:) men ja, precis av samma anledning känner jag också att jag är inte riktigt beredd att släppa Iphonen än. Men Apple gör mitt beslut enklare då, beroende på prissättningen på de nya modellerna som kommer. Nu byter jag inte telefon i år, men framöver vill jag kanske ha årets modell och jag vet inte om jag är villig att betala 15 000 för en telefon??