Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
Chrisrolex

Chrisrolex

Medlem
  • Namn Christopher
  • Plats Göteborg
  • Registrerad 2018-11-05
  • Senast aktiv 2021-03-20
  • Antal inlägg 16

Foruminlägg

De senaste inläggen Chrisrolex har skrivit i forumet.

Härligt, då blir det eventuellt ett köp. Har avstått ett köp på grund av icke-stöd av HomeKit.

Ursprungligen av Zeugma:

Island har nyss fått Apple Pay och stöds redan av två banker, Landsbankinn och Arion banki. En bank mer än i Sverige.

Kul att se, även om det inte påverkar de svenska bankerna tröghet att ansluta sig till tjänsten är det i alla fall ett bevis att Apple Pay inte är någon flopp. För två veckor sen fick Österrike tillgång till Apple Pay. Två banker anslutna direkt och fler på gång.
Nederländerna kommer inom snar framtid också få Apple Pay genom ING.

https://www.macrumors.com/2019/04/24/apple-pa...
https://www.ing.nl/nieuws/nieuws_en_persberic...

Ursprungligen av Johan Thuresson:

Jag funderar på om det är värt att köpa AW4 nu eller vänta till nästa.

https://buyersguide.macrumors.com/#Apple_Watc...

Ursprungligen av Pulver:

Jag uppdaterade nu på morgonen och har tagit EKG - inga problem här.

Problemet löste sig till slut. Jag stängde av klockan inatt, utan att ladda, och nu på morgonen la jag den direkt på laddning utan att låsa upp klockan. Vilket är 8h ungefär sen jag senaste hade den på handen. Låste upp klockan och testade igen. Då försvann felmeddelandet och jag kunde uppdatera.

Nu har watchOS 5.2 kommit ut med EKG. Men får bara ett felmeddelande på min telefon att jag inte är ansluten till internet. Har ni samma problem?

Ursprungligen av xms67:

Också fått besked om leverans imorgon, 26/3.

Har beställt mina genom Macforum och de gav nyss beskedet att min beställning kommer omkring den 1 april.
Så en veckas väntetid för min del, frustrerande.

Är det någon som fått sina ordrar ändrade ännu?

Verkar som andra generationen av AirPods har fått en teardown och vardera Airpods har samma processorkraft som en iPhone 4(!). Det nämns också att andra generationen får en uppgradering till Bluetooth 5.0, vilket borde innebära att enheten får: längre räckvidd, ökad överföringshastighet och längre batteritid jämfört med första generationen Airpods som hade Bluetooth 4.2

https://twitter.com/BrianRoemmele/status/1108...

Senast redigerat 2019-03-22 18:42

Lever efter principen att man aldrig köper första generationen av en Apple produkt. Och Ikväll la jag en beställning. "Hej Siri" och trådlös laddning var två av kraven för ett köp och det uppfylldes. Men jag förväntade mig ändå att uppdateringen skulle vara mer imponerande.

Edit: hade faktiskt ytterligare ett krav. Bluetooth 5.0. Men det verkar knapert om den informationen.

Senast redigerat 2019-03-21 09:01

Var på IKEA Bäckebol här i Göteborg och de hade äntligen gjort det möjligt att genomföra köp med NFC. IKEA hade bytt ut varenda betalterminal till en ny. Betalade givetvis med min Apple Watch och gläds att de butiker jag besöker regelbundet nu har alla möjlighet att ta emot betalningar via NFC.

Senast redigerat 2019-03-05 13:55

Läste om Swedbankds lösning (https://www.99.se/artikel/12253-swedbank-slap...) och tycker historien känns som en upprepning från USA och tjänsten CurrentC (https://sv.wikipedia.org/wiki/Currentc och https://www.applicoinc.com/blog/happened-curr.... Vad tror ni, hur länge kommer Swedbanks lösning att finnas?

Ursprungligen av Chrisrolex:

Har inte blivit något bättre idag. Den står bara och snurrar och försöker koppla upp sig. Så kommer ringa imorgon bitti direkt till Telenors kundservice för att få det fixat.
Och på tal om att ändra i inställningar, kommer inte åt Abonnemang i appen Mitt Telenor. Appen kraschar när jag går in på den fliken. Antagligen kopplat till problemet med Apple Watch, gick hur fint som helst innan. Det är bara Telenor som kan se mina abonnemangsuppgifter. Återkommer med en post imorgon om hur det gick.

Uppdatering: Problemet har löst sig av sig själv. Apple Watch:en är uppkopplad till nätet nu. Vaknade nu imorse (måndag) och fick ett SMS från Telenor där det stod att min Apple Watch är uppkopplad. Gick in på Watch-appen och jag kunde se att den var uppkopplad.
Mitt problem med att inte kunde se abonnemanget i Mitt Telenor är också löst och där kan man se att jag har lagt till tillvalet Mobiluppkoppling.
Det enda jag gjorde igår, förutom att vänta, var att i Inställningar på Mitt Telenor lägga till tjänsten Köpspärr Mobiluppkoppling Klocka --> vänta 15 min --> sen stänga av tjänsten igen. Det gav inget resultat direkt igår. Så jag kan inte förklara hur jag har gått tillväga för att lösa det här problemet. Nu ska jag iväg utan mobil och testa uppkopplingen.

Bra och välskriven krönika. Tycker du får in de viktigaste faktorer och perspektiv som har påverkat Apples kvartalsresultat. Många vänner jag har pratat med pekar bara på priset som felet. Så fungerar inte världen riktigt.

För någon som vill läsa mer om Apple och Kinas problem. Så kan jag rekommendera Cam MacMurchy på 9to5mac som går igenom WeChat i Kina och varför den har sån betydande roll där. Och varför det är trubbel för Apple.
https://9to5mac.com/2019/01/03/apple-iphone-c...

Själv så har man uppgraderat till en iPhone XS 256GB, gick från en iPhone 6 16GB. Men den är köpt i USA. Köpte den för $1218 ($1149+skatt på 6%) vilket landade på drygt 11000 SEK. Med en besparing på nästan 4000 SEK så tyckte jag att det var ett rättfärdigat pris. Det är en telefon jag troligtvis kommer använda längre än någon annan telefon jag har ägt hittills. Men skulle jag köpt den i Sverige för 14695 SEK? Antagligen inte, priset är avskräckande när man jämför det till andra marknader.

Ursprungligen av omartint:

Jag hade strul med det, och de hade väldigt dålig koll på kundsupporten på telefon. Tog med klockan och telefon in till en av deras Telenorbutiker, men även där hade personalen ingen koll eller utbildning och kunde inte hjälpa mig. De hänvisade mig till en Apple ÅF (som även var återförsäljare av Telenor), men även de hade ingen som helst koll eller susning. Jag visste typ 5-10 ggr mer om det (tack vare att jag googlade en del innan jag åkte in till stan).

Hjälp... till slut lyckades det med att jag pillade runt en del med kontoskapande hos Telenor (ytterligare utöver det kundtjänst hänvisat om), och på klockan, och till slut så hoppade det magiskt igång efter ett par timmar. Vet inte om det var jag som löste det själv, eller om någon som bara skulle ta ett par sekunder i systemet var segt (det tog som sagt ett par timmar istället), eller om felanmälan till kundjänst hos Telenor lyckades pilla på något i bakgrunden (de meddelande mig aldrig något om det ivf.).

Summa summarum, så har support hos Telenor och Apple dålig koll, och det gäller även både Telenors egna butiker, auktoriserade ÅF och Apples auktoriserade ÅF.

Man får vara glad om det lyckas hoppa ingång efter mycket strul, pillande och snack med support. ?

Har inte blivit något bättre idag. Den står bara och snurrar och försöker koppla upp sig. Så kommer ringa imorgon bitti direkt till Telenors kundservice för att få det fixat.
Och på tal om att ändra i inställningar, kommer inte åt Abonnemang i appen Mitt Telenor. Appen kraschar när jag går in på den fliken. Antagligen kopplat till problemet med Apple Watch, gick hur fint som helst innan. Det är bara Telenor som kan se mina abonnemangsuppgifter. Återkommer med en post imorgon om hur det gick.

Senast redigerat 2019-01-07 10:08

Hej, är det någon annan med Apple Watch Series 4 med Cellular som har haft problem att aktivera e-sim hos Telenor?
Min aktivering av mobilnät fastnade i deras system. De bad mig vänta till på måndag, om två dagar, för att sen kunna göra en anmälan om det inte har ändrat sig tills dess. Tröttsamt värre.