Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
jockethebastard
  • Namn Jocke Norgren
  • Registrerad 2019-06-03
  • Senast aktiv 2021-04-12
  • Antal inlägg 24

Foruminlägg

De senaste inläggen jockethebastard har skrivit i forumet.

Efter ett dygn med ny telefon så har jag inte stött på någon väntetid alls, hem appen öppnar på ett ögonblick och jag kan byta rum och bläddra runt som man borde.

Läste tidigare inlägg om fast ip adress till hubbar och liknande. Det hade jag också när jag körde enbart Apple produkter, hade ändå samma problem. Har inte orkat ställa in fast ip på min nya router.

Kan tillägga att jag har alltid haft 2 hemhubbar, en ATV 4 och en ATV 4K. Sen jag införskaffade Eve Extend stängde jag av min ATV 4:a som hubb. Så det kan uteslutas tycker jag, har ändå läst genom åren att problem kan uppstå med flera hemhubbar. Egentligen bara spekulationer.

Ursprungligen av Sperious:

Då kan vi ju till 100% utesluta router eftersom du kör på Apple-prylar. Du får hojta till om du hittar en lösning. Jag känner hopplöshet efter att ha googlat i över ett år utan att hitta någon lösning. Numera får jag sköta all interaktion via Siri som oftast svarar direkt, men saknar home-appen.

Jag använder Eve appen istället, aldrig några problem. Den har ett otroligt bra UI, samt att valmöjligheter för automatiseringar är så mycket bättre.
Jag håller dock med dig, saknar hem appen.

Jjj

Ursprungligen av Sperious:

Tack för info! Vi verkar vara i samma båt, förutom att alla våra enheter är lika långsamma.

Har du alltid haft problem med din telefon eller har det kommit senare? Kommer du ihåg med vilken enhet du initialt satte upp ditt hem med?

Du hade inte prövat att radera hela ”hemmet” från iCloud? Jag känner att det nog blir mitt nästa steg, men det är ju en jäkla massa jobb med det...

Vilka märken har du haft på de två routrar som inte fungerat? Jag har haft TP-Link och nu Linksys.

Problemet började efter iOS 13, vet ej om det var i samband med någon speciell version.

Jag har väldigt många Eve produkter, som är bluetooth. Tänkte att det belastade själva hemmet på ett negativt sätt. Köpte en Eve Extend till en Eve Aqua jag nyligen införskaffade. Kopplade då 7/11 termostater till den också, vilket innebär att Extend sköter all BT kommunikation och via wi-fi till hem hubben. Den avlastningen gjorde ingen skillnad.

Mitt nätverk består av Bahnhofs router som huvudrouter, resten är 3st AirPort Express, via Ethernet. Endast min Apple TV går på Bahnhofs router, resten av hemmet via AE. Innan det hade jag en AirPort Extreme som huvudrouter, samma problem då.
Mitt smarta hem består av Hue, Aqara och Eve.

Att radera mitt hem är inte ett alternativ för tillfället, alldeles för många prylar att koppla upp.

Ursprungligen av Sperious:

Det var intressant. Menar du att din sambo, hemma på samma nätverk lokalt, har en fullt fungerande hem-app medan du, likt mig, alltid får vänta på att enheterna ”uppdaterar”?

Exakt så, flyter på fint på vår gamla iPad Air också.

Kan lägga till att jag återställde min telefon när iOS 14 kom, ställde in som ny.
Har även testat radera och installera om Hem appen, tagit bort behörighet för alla tredje-parts appar. Har även nyligen bytt router men det gjorde inget heller. Får 12:an imorgon, kanske det löser problemet..?

Senast redigerat 2020-11-17 18:13

Jag upplever 15 sekunders laddning i hem appen. Kan starta den och den öppnas på senast använda rum men är helt låst i 10-15 sekunder. Det händer hela tiden.
Har 7 Plus, min sambo en 7:a och där existerar inte problemet.

Beställde 12 Mini, svart från halebop igår, fick meddelande att den var skickad i dag. Snabba ryck.

Beställde Nudient V3 med deras magnetiska korthållare till min kommande 12 Mini. Ser riktigt trevligt ut! Hoppas bara den passar minin lika bra som Apples egna korthållare.

Kommer kolla Hue appen som tokig närmsta tiden. Kommer bli riktigt trevligt, inte alla som tänker på hur ljuset påverkar oss.