Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
Teddis

Teddis

Medlem
  • Namn Theo
  • Registrerad 2019-06-20
  • Senast aktiv 2020-08-10
  • Antal inlägg 12

Foruminlägg

De senaste inläggen Teddis har skrivit i forumet.

1

Har en Sony tv-apparat på jobbet med android tv och hemma hos morsan finns en LG 4K TV modell "ny men billig" med webOS och båda är fullkomligt hemska att navigera genom smartTV-funktionerna. Jag tror i båda fallen att det handlar om undermåliga CPU:er men även om interface inte hade laggat så ligger saker väldigt o-intuitivt och stökigt jämfört med den bekanta app-väggen som både gamla och nya AppleTV kör med.

Morsan navigerar hellre AppleTVn hon har (en gammal 3rd gen) men har räknat ut hur hon når SVT-play direkt i TVn i alla fall. Tydligen fanns inte TV4play/cmore på LGs content store vilket var suveränt dåligt nu innan julen. Tack och lov för den gamla Apple TV-pucken kan jag säga för nyhetsmorgon är en prioritet i det hemmet

Hemma har jag, tillsammans med en ca 2011 snygg "dum-tv", en fjärde generationens Apple TV och det är mitt absoluta nav för allt jag gör med TVn. Till och med gammeldags TV går genom den istället för antennkabeln, mha den förvånansvärt schyssta ComHem-appen. Skaffar jag en 4K teve i år så kommer jag inte chansa utan ta med hem en ATV-4K puck direkt.

Är detta varför SL inte kan lägga busskortet i NFC-chippet på ens iphone ännu? Känns så stenålders att ha plastkort eller hålla upp QR-kod.

Ca 10 min efter jag skrev av min oro i denna tråd fick jag meddelande om att fånen fanns på utlämningsstället. Slutet gott

Mycket nytt för mig som inte bytt upp mig på 4 år, men jag blev helt paff när jag tog fram kameran och pekade den mot samma bord jag just klickat av ett foto på med min 6S (man måste ju fota kartongen ). Natt och dag skillnad! Det verkar nästan lite svårt att få till en ful bild öht.

Ursprungligen av Basss:

Webhallen blev, ägda?
Har iaf inte fått allt dom ”beställt”, och dom hade enligt den jag pratade med mer efterfrågan än vad dom ens förväntat sig få levererat.

Min 14:03 order är nu ”förhoppningsvis” nästa vecka men eventuellt längre.

Jag förstår att det i grund är Apple som inte kan leverera, men tycker att ÅF borde vara mycket mer tydliga med vad som gäller så man slipper stå besviken på släppdag.

Mjo beställde (och avbeställde) nya iPad minin på webhallen men lärde mig att de kanske inte har någon jätteprioriterad relation med Apple. Dom fick in den ca 2 veckor efter Apple Store i Täby fått.

Blir smått nervös nu. Varför man aldrig ska följa pakettrackning kanske. Paketet anlände till Arlanda kl 7:24 men efter det har inget skett. Rätt tråkigt att behöva vänta ut helgen då :/

Fått bekräftelse från DHL nu! Ser väl ut som att jag inte skulle tvivlat. Med dem brukar saker gå fort så nu köper jag väl att jag kommer få den imorgon. Skönt att de inte gjort som Amazon och börjat låta PostNord hantera "express"frakt..

Beställde en 11 Pro via Apple Store appen kl 14 förra fredagen. Står fortfarande ”förbereder för leverans” och sen står det ändå att den beräknas levereras imorgon med expressfrakt. Låter kaxigt att fortfarande säga till mig som slutkund att jag ska få den imorgon, men jag börjar tvivla starkt. Det vore i så fall om de plockar en från Apple Store i täby centrum och skickar den med dyr UPS-gubbe mot Sollentuna där jag bor, men vet inte hur sofistikerad deras logistik riktigt är..

Jag trodde nyheten var att man nu kunde ställa in att få samma gridstorlek som i tidigare iOS. IpadOS har haft fler ikoner sen första betan och det var ju inte något de strök under foten på WWDC heller. Bara att feedbacken från vissa varit att ikonerna blev lite väl små och de hade viljat se den gamla gridstorleken igen.

Mao jag tror herr artikelförfattare snöat in på iphone-betan men aldrig testat ipadOS-betorna

Ursprungligen av Marcus Attefors:

Vad märkligt, vilken iPad? Jag kör på senaste iPad Pro 12,9

Prövade på båda mina paddor. Ipad Mini 5 och Ipad 5:e gen. De beter sig tvärt likadant så tvivlar på att modellen påverkar. Det har nog mer att göra med vilka appar man kör i vardagen och vad man gör i dem. T.ex. videouppspelning i youtube-appen fungerar ok men att skriva och posta en kommentar kan bli en röra rätt snabbt. Twitch klarar av att spela reklamen men fastnar när själva streamen ska återuptas efteråt.

Ursprungligen av Marcus Attefors:

Kör du på iPhone? Jag har kört iPadOS sedan dag ett och tycker det är oförskämt stabilt faktiskt.

Nix, ipadOS här.

Från mina erfarenheter.. RealVNC trasigt, YouTube buggigt. Twitch oanvändbart. Plex klarar inte alltid av att starta PiP. AirPlay allmänt instabilt. Appar kan inte autouppdateras och manuella updates buggar ur titt som tätt. Inte ens en dev. beta 3 finns ännu utan det har varit allmänna rätt stora problem i två veckor nu.

Bara så ni vet vad ni ger er in på. Det är liksom tusen små grejjor som inte sitter. Det ser jäävligt lovande ut men Apple Beta är lite vad nån annan skulle kallat för pre-alpha.

SMHI har en dedikerad ipad-app!

Ursprungligen av Mackan1984:

Jag hoppas verkligen att Apple lär sig utav denna modell av MacBook Pro.
Tangentbord, batteri, skärmkontakt, throttling.
Det blir inte många rätt övers.

Mid-2015 som det handlar om är alltså den gamla modellen med annat tangentbord, portar mm.

1