Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
sole_oggi

sole_oggi

Medlem
  • Namn Svante Flood
  • Registrerad 2020-02-18
  • Senast aktiv 2020-06-23
  • Antal inlägg 9

Foruminlägg

De senaste inläggen sole_oggi har skrivit i forumet.

1

Brorsans Iphone 7 hängde sig och efter detta har skärmen varit helt svart. Jag har bytt batteri i mobilen och när jag koppla in denna i datorn och startade iTunes så fick jag upp följande text:

"iTunes har upptäckt en Iphone i återhämtningsläge. Du måste återställa denna Iphone innan du kan använda den med iTunes."

Jag har läst på några trådar och förstått att det kan bli såhär efter systemuppdateringar med mer och benämns ofta som "jailbreak, systemfel osv. Det finns även program på internet som kan backa systemuppdateringen osv och då ska all data fortfarande finnas kvar på mobilen. Kostnaden för detta kostar ca 40 dollar.

Är det någon som har erfarenhet av att lösa detta problemet utan att förlora alla data?

Tacksam för svar!

Såg att det inte går att överföra bilder som ligger på iCloud på något sätt. Har inte riktigt grundat ut hur det fungerar men måste gå att ladda ner till mobilen och stänga av iCloud och överföra?

Ursprungligen av carlsson:

Finns bilderna på icloud.com? I så fall låter ju Håkans svar vettigast.

Tror inte alla bilder ligger där då iCloud är fullt. Går det inte bara säkerhetskopiera telefonen och återställa den efter ominstallation så alla bilder, kontakter m.m finns kvar?

Ursprungligen av HåkanE:

Jag råkade ut för samma sak med min fars iPhone 7 som behövde en ominstallation. Det var helt omöjligt att få över bilderna till deras PC. I slutändan konstaterade vi att alla foton fanns på iCloud i alla fall och installerade om telefonen.

Gick det även att få över en del bilder/filmklipp innan iphonen eller datorn kopplade ifrån?

Jag kopplade in min sambos iPhone 8 och skulle föra över bilder till en PC. Några bilder går att ladda över men efter ca 30 sekunder kommer fölande felmeddelande upp och importen avbryts ”fel vid kopiering av fil eller mapp iphone” ”en enhet som är ansluten till datorn fungerar ej”

Jag har överfört bilder förut, iTunes är uppdaterat osv. Har aldrig stött på det här felet förut, finns det någon lösning?

Tacksam för svar!

Baksidans kamera blev svart 2 dagar efter skärmbyte på min iPhone 6. Kommer även upp meddelande att blixten inte kan användas då iPhone är för varm? I övrigt fungerar telefonen utmärkt.

Vad har gått fel?

Ursprungligen av IngoX:

Skulle gissa på ljussensorn som anpassar skärmen utifrån omgivningsljuset.

Jämför steg 24 och 25 här: https://www.ifixit.com/Guide/iPhone+6+Front-F...

Edit: Zeugma hann före, men vi verkar vara överens

Tack!

Ursprungligen av Zeugma:

Det är sensorn för ljus. Alltså att skärmstyrkan justerar sig för omgivningsljuset. ”Ambient light sensor”.

Tack!

Bytte skärm och följande del som är inringad gick av. Jag lade den lilla silvriga fyrkanten med ett gummiskydd runt sig där den ska vara trots att (metalarmen) den satt på gick av. Hittar ingen funktion på telefonen som är sönder men hade varit skönt att veta vad den har för funktion.

Det är den delen som man viker in och sätter uppe vid högtalaren på telefonens framsida.

Tacksam för svar!

1