Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
nils2000

nils2000

Medlem
  • Plats Stockholm
  • Registrerad 2005-10-13
  • Senast aktiv 2015-10-09
  • Antal inlägg 22

Foruminlägg

De senaste inläggen nils2000 har skrivit i forumet.

Ursprungligen av nils2000:

Hej,

Igår var plötsligt program-symbolerna om-sorterade i Launchpad. Detta efter att jag uppdaterat Flash och startat om datorn. Konstigt... Nån som vet om det på ett enkelt sätt är möjligt att återgå till min sortering av program-symbolerna? Lite retligt att sortera om dom igen...

Jag befinner mig i OSX 10.8.3, glömde jag skriva...

Hej,

Igår var plötsligt program-symbolerna om-sorterade i Launchpad. Detta efter att jag uppdaterat Flash och startat om datorn. Konstigt... Nån som vet om det på ett enkelt sätt är möjligt att återgå till min sortering av program-symbolerna? Lite retligt att sortera om dom igen...

Har jag förstått Mail rätt om det inte längre (sen jag uppdaterade till Mail 6.2) går att vidarebefordra en hel mailkonversation? När jag vidarebefordrar så är det bara det aktuella mailet som jag vidarebefordrar ifrån som kommer med, inte den tidigare konversationen... Är det en bugg eller ska det va så?

Min inkorg är gråmarkerad och går inte att öppna. Jag får sköta mitt mailande i iPhonen genom "Alla mail", vilket blir lite onödigt virrigt, i och med att just alla mail syns, även de jag trashat tex.

Mailen jag använder är ett gmailkonto som funkar fint annars i mobilen. iOS6 är uppdaterad. Men så här har det varit sen ett par år tillbaka. Tänkte komma tillrätta med det nu i alla fall. Någon som vet var problemet kan finnas?

Inget fel i överföringen. Funderar på om det kan ha blivit nåt fel nån gång när jag flyttat mitt iTunes-bibliotek till en extern hårddisk för att frigöra utrymme på macens hårddisk...

När jag kollar programmen i mitt iTunes ser jag att de programmen som inte kunde hittas inte heller går att "visa i Finder" (när jag högerklickar på dom). Men de borde väl ha förts över från min gamla telefon när jag precis överförde inköp?

Tack alla för tipsen! Då är jag lite klokare. Jag har nu överfört inköp från min gamla iPhone. Men när jag försöker synka min nya lyckas iTunes inte installera dem. Felmeddelandet säger att apparna "inte kunde hittas". Hmm?

Hej,

Jag försöker flytta över innehållet i min gamla trotjänare iPhone 3GS till min nya femma. Men stöter på problem med säkerhetskopian. iTunes backar bara upp ca 2 gig av totalt 8 gigs data på enheten. Så när jag ställer in min nya iPhone 5 efter säkerhetskopian så saknas många av mina appar. Har ni nån idé om vad det här kan bero på? iTunes säger inte att något gått fel vid säkerhetskopierandet.

Tills för någon vecka sen så öppnade jag program genom att spotlighta tex "mail", och trycka enter när spotlight fick upp just mail.app som första alternativ. Ganska smidigt när man har många program som kan vara svåra att hitta i docken. Men för några dagar sen så slutade Spotlight hitta programmen... Om jag har haft ett program öppet nyss så hittar den det, men första gången jag startar ett program under en session måste jag öppna det på det gamla sättet, genom ett Finder-fönster eller docken. Inget major problem, men lite underligt?

Nån som har nåt förslag på vad som kan ha hänt?

/nils

Tack för tipsen! Portarna verkar ligga rätt, så nu testar jag att ta bort kontot och lägga till igen. Håller tummarna...

Hej,

Innan jag försöker göra något drastiskt som att om-installera Mail.app vill jag kolla med er - vad kan det vara för fel på mitt mail-program när det helt plötsligt vägrar hämta mail till mina inboxar från gmail? Jag kör på IMAP, och det har inte varit några problem tills det här helt plötsligt dök upp.

Det går att skicka mail, men just att hämta slutade funka i måndags... Jag har inte gjort nåt annat med systemet, inga uppdateringar eller liknande...

Mycket tacksam för hjälp!!!

/nils

Det har jag också gjort... mycket mystiskt...

Rob - glömde skriva det - jag testade att starta i safe mode också, men det kraschar på samma sätt... Jag tror jag gör en ny installation av hela systemet och får en vårstädning av hårddisken på köpet!

Tack för svar!

Snabeldrake - tyvärr, samma problem både med plugin 1-versionen och 3.6.4-betan...

Jetwash - jag skapade en ny användare, och då funkade Firefox! Blir dock inte så mycket klokare av det, hmm... Vad rekommenderar ni - bäst att kanske göra en helt clean install på min nya dator, så inte Firefox-felet hänger med till den nya datorn (kanske en massa annat gammalt slagg som hänger med också, som man vill bli av med?). En del extrajobb blir det ju med ominstallering av en massa programvara o.s.v., men kanske värt det?

Efter att ha slitit mitt hår ett par veckor ber jag nu ödmjukt om hjälp! När jag startar Firefox så laddas applikationen, men sekunden efter det så kraschar den , och så dyker Mozilla Crash Reporter upp och bekräftar att programmet kraschat. Jag har testat att:

1 - Avinstallera Firefox (rubbet, med div. gömda mappar i biblioteket), och ominstallera

2 - Avinstallera och återgå till 3.5-versionen (tidigare versioner hittar jag inte hos Mozilla)

3 - Felsöka på mozillas site och Goooooooooglat länge och väl

Och - inga resultat. I senaste crash-rapporten står det bland annat -

Crash Reason EXC_BAD_ACCESS / KERN_PROTECTION_FAILURE

Jag kör snow leopard på nyaste mbp:n, alla uppdateringar installerade. Hela systemet förde jag över från min gamla macbook, och det var också där problemet uppträdde första gången (för en månad sen). Hoppades att flytten till mbp:n och OSX 10.6.3 skulle fixa problemet, men icke...

Det finns ju andra browsers, men diverse sajter, tex min internet-bank, kräver Firefox, så jag måste få bukt med det här... Hjälp!!!

/nils