Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
JompaGlitter

JompaGlitter

Medlem
  • Plats Piteå
  • Sysselsättning Pluggar Mediadesign i Piteå sedan ht2004, och började på så vis att använda Mac på heltid. Helt såld sedan dess =)
  • Registrerad 2005-10-18
  • Senast aktiv 2010-05-24
  • Antal inlägg 9

Foruminlägg

De senaste inläggen JompaGlitter har skrivit i forumet.

1

Jo, det var visst 10.4.11 jag hade, glömde bara bort det för en sekund

Jo, jag såg redan när jag köpte nätverkskortet att det inte fanns drivrutiner för mac, men jag har läst om ett inbyggt nätverkskort från Netgear som fungerar automatiskt på mac för att det har samma grund som Airport-kortet (broadcom eller nåt). Jag har även tidigare försökt med en usb-sticka som hade drivrutiner för mac men som lyckades hänga datorn flera gånger i rad efter ca. 10 min användning (tydligen ett vanligt fel), så jag är lite allergisk mot usb-stickor just nu...Men tack för tipset iaf.

Hej.

Tänkte försöka få igång trådlöst internet i min gamla PowerMac G4 MDD. Har köpt och försökt få igång ett D-Link DWA-547, datorn känner av kortet men vill inte använda det som Airport-kort. I Nätverksinställningar syns kortet, men är gråmarkerat så att det inte går att välja. Jag har Tiger installerat, 10.4.8, om nu det är sista uppdateringen innan Leopard.

Har jag en sportsmössa att få igång detta, eller bör jag titta på en annan lösning? Skulle gärna skaffa ett riktigt Airport-kort, men de är i princip omöjliga att få tag i till gamla PowerMac-datorer.

Gött, vad mycket info man får!

En fråga till: Vissa fläktar står det flera varvtal på, som om man kan justera hastigheten. Är det något som strömmen avgör eller ställer man in det själv i datorn?

Ursprungligen av DrBoar:

Grafikkort:
http://search.ebay.com/_W0QQsassZapplemacanix
Säljer ATI 9800 och Nividia 6200 till vettiga priser (ATI 9800 kostar 2200 kr i Sverige)
Bra för spel och 10.5 men kör du 10.4 och spelar lite duger befintligt kort.

USB2 och mer RAM bra att ha. Det första med fläktarna är att bestämma vilka det är som låter. Den stora chassifläkten är lätt att byta. Köp en tyst och långsam och låt den gå på maxvarv hela tiden (12V matning) PowerSupply är betydligt svårare och sedan finns det en CPU fläkt som jag inte kollat närmare på

Men hur vet jag vilken fläkt som är snabb eller långsam, och tyst eller inte tyst? Detta är verkligen en djungel...

Gjorde ganska nyligen ett klipp på en PowerMac G4, dual 1GHz, när min iBook G4 fick moderkortshaveri (may it rest in peace). Måste säga att jag är nöjd med att bara ha betalat 1500:- för den med tanke på hur marknaden för dem ser ut.

I alla fall så är jag lite sugen på att trimma den lite, dvs. att sätta in lite mer rammminne, någon extra hårddisk och kanske ett nytt grafikkort.
Men framför allt vill jag få tyst på den!!! Och gärna uppgrader till USB 2.0 på den iom att hastigheten i USB 1.0 tar kol på mig...

Jag verkar ha en sån här dator, fast med 768 i RAM (1x256 + 1x512)
http://www.everymac.com/systems/apple/powermac_g4/stats/powermac_g4_1.0_dp_mdd.html

Jag har följt lite trådar angående uppgraderingar och att få tyst på dessa datorer, men ärligt talat har jag lite svårt att hänga med när det kommer till fläktar och sånt.
Kan någon ge mig lite hjälp på traven, och gärna tips på vilka saker jag bör skaffa?

Har en ca. 3,5 år gammal iBook G4 1,2 GHz som börjat bete sig underligt.

För en dryg vecka sedan började den plötsligt få problem med att starta. Fläkten kan gå på högvarv och inget annat händer. Ibland går bara fläkten igång tyst utan att något händer. Ibland kommer den in i OS men slutar fungera efter ett tag och skärmen får massa ränder eller bara dör. Den vill inte starta upp om man satt den i viloläge genom att vika ihop den.
Kan ta upp till 10-12 försök innan den startar och fungerar normalt.

Jag har kört Screenspanningdoktor och en 20" externskärm på 1680*1050 under ett par månader, samt spelat lite Diablo 2 o annat som datorn klarar (fullskärm på 20").
Kan jag ha överbelastat datorn eller grafikkortet? Och är det alls lönt att försöka laga?

Jag håller med Konrad om att du borde vara rädd om högtalarna.

Det finns dock, som andra påpekat, nödlösningar som equlizern i iTunes.
Dessutom kan jag rekommendera VLC, ett gratisprogram för både musik och video, som kan tvinga upp volymen i 300% om du vill. Jag kan dock inte stå tillsvars för hur ljudkvaliteten påverkas.
Men jag använder själv programet när jag behöver högre volym, och min iBook tål ändå mer än man tror. Tack Apple för bra komponenter även i budgetdatorerna!

Jag funderar på att skaffa en extern skärm till min iBook G4.

Är det någon som har koll på vad iBook har för maximal "output-upplösning"?

Jag installerade precis senaste iTunes 7 på min dator, men när den ska läsa in alla låtar från tidigare iTunes 6 och konfigurera dem så hänger den sig alltid på samma ställe, står och tuggar och hänger alla andra program också...

Är det någon som vet vad d e frågan om?

1