Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
tageborg

tageborg

Medlem
  • Plats Stockholm
  • Registrerad 2005-10-22
  • Senast aktiv 2013-07-28
  • Antal inlägg 96

Foruminlägg

De senaste inläggen tageborg har skrivit i forumet.

Sist jag avr på Teknis/KTH fanns det Mac-salar där man kunde köra Matlab och annat om man föredrog det framför Sun-maskinerna. Gissar att man inte fasat ut dem än. Fast KTH har inga miljöspecifika kurser och bara en enda språkspecifik kurs. Där lär man sig C++. Men det kanske skulle gå att få dem att rekommendera din IDE för utveckling i den kursen? Borde ju täcka en del av dina behov, kan man tycka.

http://www.99.se/store/kontakta_oss/ saknas... finns länkad till från alla sidor på Digital Inn AB

Liksom http://www.99.se/villkor.html (som likaledes är länkad till på alla sidor i affären)

Ursprungligen av Björnström:

Vi fick lite problem vid uppdateringen men nu är vi tillbaka igen med 99mac 4.06!

Jag tror jag beställde en dator innan allt funkade helt och hållet. Hoppas beställningen kommer fram till Digital Inn, särskilt med tanke på att betalningsbiten funkade så pass bra att rätt summa drogs från mitt bankkonto. Jag har inte fått nåt bekräftelsemail ännu...

Till detta har jag också en buggrapport (som jag inte kan verifiera längre pga tomt på bankkontot ): SSL-certifikatet gäller för 99.se och inte 99mac - Förstasidan. Jag struntade i varningarna och gick vidare och det såg ut att gå bra, så ingen stor fara på taket även om det fortfarande behövs ett nytt cert, men den som inte förstår den tekniska innebörden av felmeddelandet kanske blir rädd.

Ursprungligen av Björnström:

Denna bugg ligger högt upp i listan och är fixad senast fredag.

Coolt, tack.

Fortfarande no joy med inloggning på store.99.se. Och när jag tittar längst ned på sidan ser jag

Användare online: 36 gäst(er)

Vilket får mig att tro att 35 andra personer har samma problem... Är det månne så att det sålts väldigt lite via store.99.se på senare tid? Jag tror inloggningssvårigheterna är orsaken i så fall.

Jag kan inte logga in på store.99.se. Login-knappen skickar mig till www.99.se/login.php (med fwd till /forum/ om jag redan är inloggad), men efter lyckad inloggning på forumet och påföljande manuell åternavigering till store.99.se är jag fortfarande inte inloggad. Gäller sessionen bara för www.99.se och inte *.99.se, månne?

Edit: Firefox 3.6.13 på OS X 10.6.5.

Close och Destroy är väl X11-relaterade kommandon? Mig veterligen finns inte motsvarande i TrueBlue.

Lesson: Packaging Programs in JAR Files (The Java™ Tutorials > Deployment)

Google funkar också för sådant här. Det finns en sökruta längst upp till höger i Safari. Skriv in "create jar" utan citattecken där och tryck på enter så får du mängder av träffar inklusive en hel del bra exempel.

Skapa en JAR-fil. Den är dubbeklickbar om den innehåller ett manifest som pekar ut entry point (den klass som innehåller din main()).

Ursprungligen av Netzach:

Vet faktiskt inte, mycket möjligt, när jag väl skrev in posten ovan så hade det gått ett par minuter, och iom att det var metoder/funktioner som jag hade plockat bort så brydde jag mig inte om innehållet i felmeddelandet.

Ja, hursomhelst fungerar kompilering om du bara har h-filer utan implementation eller objektfiler nånstans. Länkning kräver att du har objektfiler eller kan kompilera ihop dem från implementationsfil(er).

Ursprungligen av Netzach:

Tjaaa, gcc gav mig kompileringsfel när jag hade metoder deklarerade i headern som inte fanns i min m-fil.

Det var för ett par minuter sedan, så det kanske bara var varningar, men det var metoder jag ändå hade tagit bort så det spelade ingen roll.

Menar du verkligen kompileringsfel och inte länkningsfel?

Ursprungligen av annast:

Min gamla dator var en Thinkpad med Windows XP och word som hörde till det (vet inte vilken årgång). En del av de dokument som är sparade fungerar jättebra att öppna men en del fungerar inte alls! Nu har jag Office 04 för mac...

Okej, men är det verkligen Word som öppnar filerna på din Mac? Pröva att först starta Word och öppna filerna därifrån i stället för att dubbelklicka direkt på filerna.

Starta Skype, öppna inställningarna (Äpple-;), klicka på Video, välj inbyggd iSight i Kamre-listan, kryssa för "Enable Skype Video" (vet inte vad den heter på svenska). Om det inte funkar är din iSight nog död.

--Tage

Ursprungligen av tageborg:

Har beställt en BTO-maskin via Macoteket, samt köpt till de 2GB-minnen som de säljer. Kan återkomma med rapport när maskinen är leverad och minnena installerade, men jag förutsätter att minnena funkar eftersom Macoteket rekommenderat dem (det blir ju retur på dem om det inte funkar).

--Tage

Puuuh, så fick jag äntligen maskinen. Minnena från MAcoteket har klistermärken på sig som anger att märket är "One". De funkar fint efter installation. Sedan får vi väl se hur länge de håller, förstås...

--Tage

Ursprungligen av Mats Björnström:

En Apple-certifierad verkstad kan göra jobbet åt dig utan att garantin ryker.

...och du själv också. Garantin påverkas inte av att man byter minnen själv.

--Tage