Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
DigitalVishnu

DigitalVishnu

Medlem
  • Plats Stockholm
  • Registrerad 2005-11-09
  • Senast aktiv 2007-05-08
  • Antal inlägg 22

Foruminlägg

De senaste inläggen DigitalVishnu har skrivit i forumet.

1

Hej, vill ha mer minne än specifikationerna tillåter i min imac intel core duo!

Specifikationerna tillåter 2GB minne (dvs 2st 1GB moduler) i imacarna med Core Duo, medans Core 2 Duo modellerna tillåter 3GB. Men varför? Jag menar, det är ju samma chipset i båda maskinerna! Det måste finnas en lösning.

Kanske en kod-lösning eller nån hack?

Eller rent av, kanske någon här redan kör med 3GB minne i Er imac Core Duo?!!!:p

Hör gärna att någon har testat.

MVH
DigitalVIshnu

Hej, har ett problem med Boot Camp Assistant.

Jag har en Intel Imac med Intel Core Duo och Mac OSX 10.4.9 installerat, funkar bra. Ända till jag vill starta Boot Camp Assistant för att få en driver CD till min Windows XP partition. (Obs: alla senaste drivers och uppdateringar är installerade) Följande meddelande visas:

Citat:

The startup disk cannot be partitioned or restored to a single partition.

Back up the disk and use Disk Utility to format is as a single Mac OS Extended (Journaled) volume. Resore your information to the disk and try using Boot Camp Assistant again.

Har någon annan haft detta problem, fastän ni har formaterat startdisken precis som texten ovan säger?

Jag har en Mac och en PC.

På Macen kör jag logic pro 7.1.1. Den sänder midi till diverse VST-instrument på min PC där
jag har LOGIC 5.5.1. Detta för att avlasta min G5:a.

Jag har försökt hela dagen att kunna trigga många olika kanaler LIVE på pcn. Missförstå mig inte, jag vill inte spela Live med ett keyboard, utan trigga instrumenten på PC:n från redan färdiginspelade o redigerade MIDI-SPÅR på Macen. Med andra ord, jag vill använda PC:n som en VST-instrument-maskin. Diverse pluggar finns inte för mac o dem vill jag kunna använda ändå.

Jag stötte först på problemet att LOGIC 5.5.1 inte kunde skilja på midi-noter från olika kanaler som kom från LOGIC 7.1.1 på Macen. Vad jag än gjorde så hördes allt midi på macen på alla instrument på PC:n. Men detta har jag kommit över genom att hitta funktionen för "LAYER/SPLIT" i multikanals-record mode i LOGIC 5.5.1:s "recording-settings". Jag vet, jag vet, det heter inte riktigt så, men detta är löst och varje midikanal LÄSER ENDAST IN FRÅN DEN MOTSVARANDE KANALEN PÅ MACEN.

Men så kommer problemet att jag inte kan få mer än ETT midispår åt gången att spela upp inkommande midi-noter i realtid. Närmare bestämt det aktiverade spåret i arrangemangs-fönstret. Resten är lika tysta som innan jag startade datorn...

Hur skall man få LOGIC 5.5.1 att spela upp mer än ett MIDI-SPÅR live åt gången?

MVH
Digitalganesha

ASIO finns inte i OSX o jag jobbar i LOGIC PRO 7.1.1, men tack ändå.

MVH

Hur i hela H*****e skall man kunna spela in sång utan Zero Latency monitoring? Jag kan inte hitta ett enda sätt att spela in i 1024 samples latency utan att få detta i delay på min röstlyssning.

Kommer precis från Cubase SX som alltid har haft en perfekt "direct monitoring funktion" men i Logic Pro 7.1.1 verkar det inte gå alls.

Man måste ju ha "Software Monitoring" på för att överhuvud taget få ljud i ingångarna, men då får man ju samma latency som ljudkortet är inställt på. Detta går inte!! Jag har inte råd med ett mixerbord för 2000kr också bara för att apple har tabbat rejält...

Har någon nån aning om hur jag skall få Zero latency monitoring utan att använda en extern hårdvaru lyssning?

Many thanks.:eek:

Hej,

Jag får inte upp mitt M-audio Midisport som ett val för MIDI-input i Gigastudios "system settings". Har ett RME hammerfall 9636 som audio interface och det har inte något midi-interface inbyggt.

Kan någon ge mig en hint?

Tack på förhand

1