Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
toker

toker

Medlem
  • Registrerad 2002-06-12
  • Senast aktiv 2009-01-07
  • Antal inlägg 2

Foruminlägg

De senaste inläggen toker har skrivit i forumet.

1
  • Medlem
  • 2009-01-07 20:30
Ursprungligen av bamse:

När det gäller 'klickande' LaCie-hårddiskar (d2) visade sig i mitt fall följande. Hårddisken visade sig vara intakt, medan det var nätadaptern som hade dött, alldeles oavsett det faktum att dioden på adaptern ännu lyste. Jag upptäckte det då jag testade den trasiga adaptern mot en fungerande hårddisk.

Trasiga hårddiskar, dvs i de fall de inte längre går att 'mounta' och de vanligaste verktygsprogrammen i allmänhet kan få svårt att hitta dem, har jag testat mot dels 'Data Rescue II' samt ett för mig tidigare okänt program, 'Stellar Phoenix' (Macintosh Edition). Båda kan sökas på MacUpdate.com.

Det senare var en demo som dessvärre inte tillät mig att 'prov-rädda' någonting alls, men dess sätt att lokalisera filer och foldrar var imponerande. Dessutom, där 'Data Rescue II' hade uppenbara svårigheter att läsa partitionerna korrekt hade 'Stellar Phoenix' till synes inga problem alls.

'Data Rescue' räddade oavsett detta mycket av det viktigaste från partition 1 (som den hittade/läste utan märkbara problem) innan hårddiskens tillstånd verkade ha förvärrats ytterligare.

Hoppas något av detta kan vara till hjälp.

JÄTTETACK för tipset, Bamse...

Kram Tomas

  • Medlem
  • 2002-06-13 00:08

"I Sverige har man som tradition att ta upp det mesta ljudet direkt på inspelningsplats, oftast med relativt få mikrofoner. Man har oftast heller inte resurser att ljudredigera speciellt avancerat efteråt utan försöker få ihop ljudbilden på det material som redan finns."

@@@@@@@@

Jag vill påstå att det som tradition, är en FÖRDEL om du befinner dig på inspelningsplats & tar upp det "direkta ljudet"...

toker......................

1