Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
macuddevalla

macuddevalla

Medlem
  • Plats Uddevalla
  • Sysselsättning Macanvändare sedan 1997, Fotograf och datorförsäljare(pc & Mac)
  • Registrerad 2005-11-13
  • Senast aktiv 2014-10-19
  • Antal inlägg 191

Foruminlägg

De senaste inläggen macuddevalla har skrivit i forumet.

Ursprungligen av Botani:

Jag har nu köpt en extern dvd, när jag kopplade i den för första gången kunde jag installera Windows felfritt via Boot Camp, men nu när jag måste installera om det (råkade partitionera disken fel) så går det absolut inte. Skärmen blir bara svart med en liten "_" som blinkar i vänstra hörnet.

Någon som vet vad felet är?

Tack på förhand // Botani

Prova att starta från OS X skivan och antingen välja startskiva (OS X partitionen) eller gör en nyinstallation av OS X för att sedan göra en nyinstallation av WinXP med hjälp av bootkamp. På Windows sidan är det vanligt att det inte går att boota från extern DVD/CD medan vi med Mac är bortskämda med denna fördel sedan urminnes tider.
Hoppas detta löser dina problem;)

Ursprungligen av gustavb:

Fick idag när jag skulle kolla hur lång leveranstiden var reda på att mitt köp inte var registrerat. Så nu sitter jag här utan beställning.

Har tänkt lite, och funderar på att istället betälla en PC-laptop. Eller nej, det har jag ju inte

Har däremot funderat på att köpa en 17" istället, är det en bra idé?

Jag tror mest på matt skärm, men om någon har invändningar, tell me.

/G

Välj matt skärm tveklöst! LED skärmen på MBP är underbar i matt utförande. För övrigt skulle jag välja 15,4" även om det är väntetid. Motsvarande 17" kostar så mycket extra så för det kan du köpa en bra 22" stationär skärm och en extern Hårddisk att koppla till MBP vid behov. Uppgradering av Ram-minne till 4 GB är klart rekomendabelt så länge du inte köper detta på Applestore. Hos vilken lokal databutik som helst köper du minne för ca 1/4-del av Apples pris!;)

I den senaste av de nya MP som jag uppgraderat minne på satt det som orginal Hynix minnen, men det varierar. Senast expanderade jag med minnen från macoteket men får man bara tag på minnen med tillräckligt bra kylare och rätt hastighet så ska det funka med flera olika tillverkare som tex Kingston eller Apacer. HD var på den senaste Seagate, men som sagt detta varierar också över tid. Till MP är det lite speciella minnen men hos välsorterade och kunniga datorbutiker kan du få tag på rätt minne även om det är beställningsvara. Kingston-minnena ska heta följande; KTA-MP800K2/2G (4G om det ska vara 4 GB modul och 8G för 8 GB modul på slutet). Priser på dessa minnen bör ligga på ca 1600:-/2GB och ca 4500:-/4GB och ca 8500:-/8GB. Det finns alltså MYCKET pengar att spara på minnen jämfört med Applestore! Mig veterligen fungerar marknadens samtliga s-ata hårddiskar till MP.;)

Grejen är att polarens MB troligen har 802.11n wlan kort och har därmed en mycket bättre mottagning främst vid sämre signaler. PB Alu har den äldre 802.11g vilken inte har samma goda sätt att ta hand om svaga signaler. Jag har samma dilemma hemma där jag sitter i en "Hiltibunker" mao det är så förbannat mycket järnskrot och hård betong i väggarna så att signalen knappt når fram.

Försöker installera Os X 10.3 på en 800Mhz PM G4 men får hela tiden meddelande med varningstriangel att det inte går att installera på den valda disken(har provat 2 olika) även fast jag har formaterat den med skivverktyg. Har provat både med och utan OS9 stöd. När jag kör skivkontroll efter formatering i skivverktyg får jag upp "icke HFS disk kontrollerades". Men om jag gör detsamma med disken kopplad på FW till min MBP får jag inte detta meddelande. Men så fort den sätts tillbaka i G4 är det samma visa. Någon som har något tips? Håller på att bli tokig! Ps maskinen har 1 GB Ram, så det är knappast där det spökar och meddelandet blir samma oavsett om jag använder intern CD eller extern DVD-RW/FW.:'(

Har tyvärr inget svar på din egentliga fråga, det kanske du kan hitta på xlr8yourmac.com, där brukar de flesta moddningsvarianter finnas. Men jag kan informera dig om att 8800GT/512 är klart vassare än 8800GTS/320-8800GTX/768. Med 8800GT klarar du att köra Crises med ALLA funktioner på Max (har provat på 22" med 1680x1050). Troligen kommer du att kunna använda framtida trimmade varianter av såväl nVidia som ATI kort även om det tar någon månad extra innan drivers kommer för MacPro. But who cares...det brukar ju faktiskt ta viss tid innan det kommer stabila drivers även till Windows miljön.;)

Ursprungligen av Fred!:

Går och funderar på att skaffa denna skärmen eller möjligen 22". Är det någon som har testat den och kan berätta lite om den? Hur står den sig mot cinema display?

Oavsett vilken av Eizo skärmarna du väljer kommer du garanterat bli NÖJD! Jag har erfarenhet av många skärmar och måste säga att Eizos skärmar står lirar i en klass för sig för oss som tillbringar mycket tid framför skärmen och vill ha både maximal skärpa, största möjliga gråskala och True Color. Appleskärmen är bra och extremt snygg, men utan tvekan är Eizon en bättre skärm, dessutom mycket mer prisvärd. Numera är Eizon dessutom attraktivt prissatt.;)

Har du kollat på Samsung CLP-650N? Där har du de flesta egenskaper du efterfrågar till ett pris under 5000:- ink.moms. Min erfarenhet är att Samsung brukar ha gott Macstöd till sina skrivare;)

Skulle vilja lägga ett ord för en av marknadens bästa skärmar avseende bildkvalitet, Eizo S2201WSE. En underbar 22" som passar ypperligt för all typ av kreativt arbete. Dessutom klart attraktivt pris på ca 4300:-. En skärm för den som vill ha max skärpa men ändå vilsam för ögonen och true color för långa arbetspass med skärmen i focus.

Det går att få tag på 2 GB FBD DDRII PC6400 ECC, alltså minnen specade för MacPro med Penryn CPU, mao den nya modellen, i Sverige för ca 860:-/1 GB modul eller 1490:-/2 GB och detta är priser inklusive moms. Så det finns ingen större ide att gynna de stora amerikanska bolagen eller joxa med tull o.d.O:-)

Ursprungligen av Ingemar Ragnemalm:

Jag är tillbaka på den här frågan. Min kära Oki har dött, så det är dags för en ny, och jag funderar på färglaser. Men OS9 är fortfarande viktigt. Vissa vitala program finns inte för OSX, och att skapa PDF och flytta över är jobbigt. Men vad ska man ta?

Samsung CLP-650N är en vettig färglaser som kan köras från (nästan) alla OS från de senaste 10 åren, dessutom har du USB, LAN och t o m en gammal antik LPT port ifall du behöver ansluta en gammal Win95 eller -98 pc. Bör kosta ca 5200:- ink.moms;)

Ursprungligen av akesson:

Du måste installera drivrutinen för iSight från BootCamp. Finns här: http://www3.telus.net/maconlysource/iSight.zip

Tack för hjälpen det funkade utmärkt, bara körde update driver i enhetshanteraren i XP och pekade på drivern, därefter funkar allt klockrent.:D

Ursprungligen av dianalucia:

Datorn har 256MB, jag har börjat använda den mycket och kör (försöker) tunga program. Men frågan är om de här är de rätta minnen till de båda fickorna?:

Kingston 1024MB DDR PC2700/DDR333 CL2.5 184p (inre)
Kingston SODIMM 1GB PC2700/DDR333 CL2.5 (yttre)

Det ska vara so-dimm i båda minnesplatserna. Mao det första minnet du nämner, 184p, är för "stationära" datorer. iMac Globe använder samma sorts minne som sitter i laptop, typ iBook och Powerbook av motsvarande årgångar, men också i vanliga pc laptops från motsvarande tid.

Ursprungligen av akesson:

Du måste installera drivrutinen för iSight från BootCamp. Finns här: http://www3.telus.net/maconlysource/iSight.zip

Tackar, ska snarast testa. just nu håller vi på och "bryter oss in i" ipoden för att byta batteri. Återkommer med resultat från MB.

Ursprungligen av dianalucia:

Så om jag sätter in båda minnen (yttre + innre) så blir det inte en stor skillnad?
Det är alltså processorn som är liten? Hur kan jag få ut maximal prestanda?

Hur mycket ram har tidigare? Om du sätter in 2 x 1 GB Ram så kan du krama musten ur den processor du har. Det blir utan tvivel en tydlig skillnad mellan 2 GB och exempelvis 512 eller 768 MB. Om det sedan räcker som uppgradering beror helt på vilka program och applikationer du ska köra. Om du använder datorn för mer vardagliga ändamål och inte arbetar på rent proffesionell nivå inom tyngre filmredigering eller rendering så kan en uppgradering av Ram lätt ge en förlängning av den användbara tiden för datorn med 2-3 år!