Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
krille99

krille99

Medlem
  • Plats Göteborg
  • Sysselsättning Mac användare sen ett drygt år tillbaka, mykcet nöjd med den smidiga anslutningen mot olika nätverk när jag reser med min ibook12, MEN krånglat mycket med gprs anslutning mot telefoner.
  • Registrerad 2005-12-23
  • Senast aktiv 2007-11-22
  • Antal inlägg 6

Foruminlägg

De senaste inläggen krille99 har skrivit i forumet.

1

Tror inte att det skall vara några problem att använda telias trådlösa bredband i kombination med macen. Som jag förstått det är det bara en abonnemangsform som kostar 89kr per månad och ger fri surf kvällar och helger, medans det kostar under dagtid vardagar. Svårt att tänka mig att simkortet känner av vilken applikation som begär datatrafiken och tar ut olika avgifter utefter det.
Jag har hört att deras företagsvariant, connect, fungerar bra i en PC med simkortsuttag - dock var det inte sömnlösa steg mellan 3G och GSM uppkoppling i det fallet. Enligt specifikationen kräver det abonnemanget också ett datakort samt programvara.

Jag trodde Onyx hjälpte mig, men det va inte så lätt. Efter att ha kört Onyx kopplade airporten mot ett annat trådlöst nätverk (har även min grannes i min keychain). Där startade Safari/Mail upp precis som de skulle. När jag sedan bytte tillbaka till mitt eget nätverk, då var det en jätteseg uppstart igen.

Tycker det låter jättekonstigt att Routern skall kunna göra just Apple's nätberoende apps sega i uppstarten så testade runt lite men så är det. Stänger jag av Airporten (ej har uppkoppling) startar programmen upp snabbt.

Under senaste veckan har jag bytt kanal på routern (då min granne fick sin upplevde jag att ajg tappade min trådlösa kontakt då och då och tänkte att jag skulel prova att byta kanal). Kanalbytet (alt. att han sluta sända SSID från sin router) ledde till att min koppling blev stabil igen.

Jag har resetat routern men det hjälpte inte heller. Hur kan en router göra vissa applikationer sega???!!!!

IBook G4 Os X 10.3.9 och Zyxel P-334wt

Tacksam för idéer!

Jag reparerade behörigheterna (första tipset jag fick från killen som omvände mig till mac för ett år sen, kollade i Console, hitta inga problem (fatta inte så mkt dock) och laddade på ditt tips ner Onyx, städningen där hjälpte! Tack så mycket. Klockade uppstarten på Mail tilll 45sek innan jag fick ordning på det! Tackar.

Hej, helt plötsligt har apple's nätberoende apps blivit jättesega, iChat, Safari och Mail tar mellan en halv och en minut att starta. Firefox/thunderbird fungerar snabbt som vanligt. Jag hittar inga konflikter eller fel när jag kollar i Network Utility men sen vet jag inte vad mer jag kan göra?
vad gäller safari så studsar ikonen ett bra tag innan programmet kommer igång, och sen har jag inga som helst problem, Mail trodde jag de första gångerna att hade hängt sig och körde force quit, provade å starta om datorn osv innan jag insåg att det bara blivit enormt segt i uppstarten. Vore tacksam om nån kunde hjälpa mig att få lite fart i burken igen!

Någon som känner till något program för att streama TV? typ PPLive, PPStream, Coolstreaming, QQLive, SopCast, Feidian eller så som finns för OS X? Feidian skall finnas enligt en engelsk site jag hittade men stödjer ej Mac i dagsläget (http://tv.net9.org)

det ska inte spela någon roll vilken ordning inställningarna installeras på telefonen däremot vilken av scripten du använder, cid 1 anropar första inställningen i telefonen, cid 2 anropar 2a inställningen osv. däremot har jag märkt att tiger är dålig på att känna av vilken telefon som jag försöker koppla mot - dvs den telefon jag använder måste vara den senaste installerade i blåtands setupen. för min del räcker det itne med att ta bort dem från favoriter.

1